Οι επιστήμονες μίλησαν: Πόσο ύπνο χρειάζεται πραγματικά ένας σκύλος;

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Οι σκύλοι χρειάζονται αρκετές ώρες ύπνου ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία τους. Οι ενήλικοι σκύλοι χρειάζονται περίπου 12-14 ώρες ύπνου την ημέρα, ενώ οι κουτάβια και οι ηλικιωμένοι σκύλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο ύπνο. Σημαντικό είναι να έχουν έναν ήσυχο και άνετο χώρο για να κοιμηθούν.

Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη

Σε μια πρόσφατη μελέτη για τις συνήθειες ύπνου σε σκύλους, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατήρησαν τα πρότυπα ύπνου σε κουτάβια ηλικίας 16 εβδομάδων και σκύλους ηλικίας 12 μηνών.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικοι σκύλοι (κοιμούνται μεταξύ οκτώ και 13,5 ωρών κάθε μέρα). Κατά μέσο όρο, ένας υγιής ενήλικος σκύλος κοιμάται δηλαδή περίπου 10,8 ώρες κάθε μέρα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα κουτάβια κοιμούνται κατά μέσο όρο 11,2 ώρες την ημέρα. Το American Kennel Club προσθέτει ότι μερικά νεαρά κουτάβια μπορεί να κοιμούνται μεταξύ 18 και 20 ωρών την ημέρα. Έχει διαπιστωθεί ότι τα κουτάβια κοιμούνται λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους ενήλικους σκύλους, αλλά περνούν περισσότερο από τη μέρα τους χαλαρώνοντας.

Κύκλοι ύπνου των σκύλων

Το Foundation of Sleep λέει ότι οι κύκλοι ύπνου των σκύλων είναι πολυφασικοί, πράγμα που σημαίνει ότι οι σκύλοι δεν κοιμούνται ένα 10ωρο συνεχόμενο. Κοιμούνται κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 24 ωρών. Εάν ένας σκύλος κοιμάται αρκετά και φτάσει στο στάδιο REM, πιθανότατα ονειρεύεται τα αγαπημένα του κεράσματα και ανθρώπους.

Αντίθετα, εμείς οι άνθρωποι έχουμε μονοφασικούς ή διφασικούς κύκλους ύπνου στους οποίους κοιμόμαστε αρκετές ώρες συνεχόμενα. Οι κύκλοι μας διαρκούν από 70 λεπτά έως δύο ώρες.

Πως θα καταλάβεις αν ο σκύλος σου κοιμάται όσο πρέπει

Τα σημάδια ότι ο σκύλος σου δεν κοιμάται αρκετά περιλαμβάνουν αυξημένη ευερεθιστότητα και επιθετικότητα. Μπορεί ακόμα να αρχίσουν να βιώνουν έντονο άγχος αποχωρισμού και να αντιδρούν υπερβολικά σε καθημερινές καταστάσεις που ίσως τους προκαλέσουν στρες.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top