Παιδιά και κατοικίδια: Τα οφέλη και οι ευεργετικές ιδιότητες της συμβίωσης

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Τα παιδάκια ενθουσιάζονται με τα ζωάκια στο δευτερόλεπτο, από ένα μικρό περιστέρι που θα δουν στον δρόμο μέχρι τα πιο μεγάλα σε κάποιο ζωολογικό κήπο, πόσο μάλλον με ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι. Ένα κατοικίδιο μπορεί να προσφέρεί πολλά θετικά σε ένα παιδί, κυρίως όταν μεγαλώνουν μαζί.

Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα από πολύ μικρή ηλικία, να νοιάζονται να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, κι αυτό οφείλεται στο αγαπημένο τους ζωάκι.

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί από μικρή ηλικία, να έχει συναστροφές με τα ζώα, ακόμη και ένα αδέσποτο, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι παιχνίδι και μετά το παρατάμε. Ένα ζώο θέλει την φροντίδα μας και να το θεωρούμε ως ένα ισότιμο μέλος της οικογένειας μας.

Αυτό συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνει το παιδί ένας υπεύθυνος ενήλικας, ο οποίος θα μάθει να σέβεται τα ζώα και σίγουρα να τα προστατεύει.Αφού λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε να υιοθετησούμε ένα ζωάκι το οποίο θα μας χαρίσει αμέτρητες στιγμές συντροφιάς αλλά και την αγάπη του, τότε να είστε σίγουροι πως μαζί θα δώσει και στα παιδιά μας κάποια πολύ σημαντικά οφέλη:

  1. Πρέπει να μαθουν από μικρή ηλικία να είναι υπεύθυνα και να συμπεριφέρονται σωστά απέναντι στους άλλους ώστε να έχουν την ίδια συμπεριφορά απένατι στο κατοικίδιο.  Επίσης, αφού μπορούν να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους, μπορούν να προσέχουν καλύτερα τον εαυτό τους.
  2. Όσο έχουν δίπλα τους ένα ζώο, μαθαίνουν να έχουν και την δική τους αυτοπεποίθηση και να είναι περήφανα για τον ευατό τους, αφού έχουν μεγαλώσει σωστά τα κατοικίδια τους. 
  3. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζωάκια, είναι λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα. Αναπτύσσουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
  4. Για να εκπαιδεύσεις ένα σκυλί σωστά, χρειάζεται άσκηση και καθημερινο παιχνίδι. Αυτός είναι παράλληλα ο καλύτερος τρόπος να εντάξεις στη ζωή σου την άθληση είτε ως καθημερινή δραστηριότητα είτε πιο περιστασιακά.
  5. Από την άλλη, τα ζώα έχουν μια αίσθηση ηρεμίας που την μεταδίδουν στα παιδιά. Σχετικά με μια έρευνα, τα παιδιά νιώθουν πιο ήρεμα με τα ζωάκια παρά με τους ανθρώπους. Είναι γεγονός πως όταν είμαστε στεναχωρημένοι καταφεύγουμε αμέσως στο αγαπημένο μας ζωάκι για να μας μεταδώσει ηρεμία κι αυτί δεν αλλάζει είτε είσαι ενήλικας είτε παιδί
  6. Ένα πλεονέκτημα των κατοικιδίων, είναι ο,τι βοηθάνε τα παιδιά να διαβάζουν καλύτερα και να έχουν άριστη απόδοση. Για να βελτιώσει κάποιος τις ικανότητες του στο διάβασμα, πρέπει να το επαναλαμβάνει δυνατά. Για αυτό και τα παιδιά γίνονται καλύτερα σε αυτό όταν έχουν κατοικίδια.
  7. Η φροντίδα του ζώου είναι υποχρεωτική, επιπλέον είναι ένα μάθημα για τις συνέπειες, καθώς θέλουν άμεση φροντίδα
  8. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά, ότι τα ζώα είναι σαν τον άνθρωπο, δεν είναι παιχνιδί. Έχει ένα σημαντικό μέρος στην ζωή μας, από την στιγμή που του επιτρέπουμε να ζήσει μαζί μας.  Πρέπει να τα φροντίζουν καθημερινά. Αυτό είναι δέσμευση.
  9. Ένα απο τα οφέλη είναι και η πειθαρχία, όπως άλλωστε δείχνουν πολλές έρευνες. Το να ζούν και να βιώνουν την εκπαίδευση ενός σκύλου τα κάνει να έρχονται σε επαφή με την πειθαρχία από νωρίς.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top