Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για το Yorkshire Terrier; Αναλυτικός οδηγός, Πιθανά προβλήματα και τι να προσέξετε, Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Οι σκυλογονείς ξέρουν ότι η τροφή είναι εναρκτήριος δύναμη για τον σκύλο τους αλλά μπορεί επίσης να είναι και η θεμέλιος λίθος για καλή υγεία ή και μακροζωία. Τι τρώνε ή ακόμα καλύτερα ποια είναι η καλύτερη τροφή για τη φυλή Yorkshire Terrier;

Είναι γνωστό ότι τα μικρά σκυλιά έχουν υψηλές διατροφικές απαιτήσεις και τείνουν να είναι ιδιότροπα. Είναι μικρά και γεμάτα ενέργεια. Είναι σημαντικό να παρέχετε στο μικρό τετράποδο Yorkie σας τη σωστή διατροφή για να διατηρείται ενεργό και υγιές. Τα μικρά σκυλιά είναι απαιτητικά και μπορεί να δυσκολεύονται να φάνε οτιδήποτε. Αν έχετε μικρόσωμο σκύλο, θα ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Μπορεί να μπερδεύονται από το μέγεθός τους και να υποσιτίζονται ή να υπερσιτίζονται. Η γνώση των διατροφικών αναγκών του σκύλου σας είναι σημαντική για την απόδοσή του.

Φυσικά, τα τεριέ Γιορκσάιρ δεν έχουν ανοσία στα διατροφικά προβλήματα και συχνά είναι επιρρεπή σε στομαχικές διαταραχές. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με την τροφή που ταΐζετε τον σκύλο σας.

Πόσες θερμίδες χρειάζεται ένα Υorkie;

Τα Yorkshire Terrier, ή για συντομία Υorkie, έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε θερμίδες ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητάς τους.
Τα κουτάβια χρειάζονται περίπου 200 θερμίδες την ημέρα και τα ενήλικα σκυλιά 150 θερμίδες την ημέρα. Τα ηλικιωμένα σκυλιά χρειάζονται λιγότερες θερμίδες – 120 θερμίδες την ημέρα.

Συμβουλές διατροφής Yorkshire Terrier

-Τα Yorkshire Terrier είναι μια μικρή ράτσα και δεν απαιτούν πολλή τροφή.
-Ζυγίζουν περίπου 3-8 κιλά.
-Εάν ο σκύλος σας είναι μικρότερος από αυτό το μέγεθος και βάρος και δεν είναι τόσο δραστήριος, μπορεί να χρειάζεται λιγότερες θερμίδες.

Γενικές πληροφορίες

• Για μέτρια ενεργά σκυλιά, 150 θερμίδες την ημέρα αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο αλλά ενεργό σκυλί είναι καλό και ασφαλέστερο να του δίνετε τουλάχιστον 200 θερμίδες την ημέρα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με την σίτιση καθώς έχουν μικρό στομάχι. Εάν το ταΐζετε πολύ το στομαχάκι τους δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει την τροφή.
Μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία ή άλλα στομαχικά προβλήματα αργότερα. Στην πραγματικότητα δεν μπορούν να χειριστούν δύο γεύματα την ημέρα, σε αντίθεση με άλλες φυλές σκύλων. Στην περίπτωση που τα ταΐζετε περισσότερο μπορεί να αρρωστήσουν.
Επιπλέον όταν τρώνε πολύ αφοδεύουν και περισσότερο. Είναι καλύτερο να χωρίζετε την τροφή τους σε μικρότερα γεύματα. Επίσης μπορεί να διαιρέσετε την συχνότητα σίτισης σε 4 μικρότερα γεύματα την ημέρα.
Τα Γιορκσάιρ είναι μια φυλή toy οπότε σε εντοπίσει με μεγάλες φυλές δεν χρειάζεται να τους δίνεται πολλά τρόφιμα.

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση της φυλής στο άρθρο των petkeepers εδώ (Yorkshire Terrier: Ένας μικρόσωμος σκύλος με μεγάλη προσωπικότητα, Χαρακτήρας, Προσωπικότητα, Ανάγκες και ασθένειες – Όλα τα χρήσιμα).

Ποια είναι τα καλύτερα συστατικά για τους Yorkies σας;

Πρωτεΐνη

Χρειάζονται πολλή πρωτεΐνη όπως και οι υπόλοιπες φυλές σκύλων. Η πρωτεΐνη είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό επειδή υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών τους. Κατά την επιλογή μιας μάρκας τροφών για σκύλους αναζητήστε συστατικά που περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες όπως:

• Γαλοπούλα
• Βόειο κρέας
• Ψάρι
• Αρνί
• Κοτόπουλο

Δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σας, οι περισσότερες τροφές καλής ποιότητας, αλλά και με το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων, διαθέτουν 2 ή και περισσότερα από αυτό το συστατικό πρωτεΐνης που προαναφέραμε.
Το σημαντικό είναι ότι μια πιστοποιημένη, αναγνωρισμένη καλής ποιότητας τροφή χρησιμοποιεί το καλύτερο μέρος κρέατος του ζώου – κυρίως τους μύες. Έτσι το σκυλάκι σας θα λατρεύει πραγματικά αυτή την τροφή όταν την δοκιμάσει.
Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή, καθώς οι περισσότερες τροφές χαμηλής ποιότητας δεν έχουν ως κύριο συστατικό πρωτεΐνη κρέατος.
Τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από άλλα συστατικά, χείριστης ποιότητας που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή και άλλα προβλήματα στο κατοικίδιό σας.
Μην βάζετε σε κίνδυνο την υγεία του σκύλου σας για μικροδιαφορές στην τιμή κιλού της τροφής. Ποιος ξέρει, μπορεί να καταλήξετε να ξοδεύετε πολλά για τις επισκέψεις στον κτηνίατρό σας, επειδή ο σκύλος σας εμφανίζει αναστατωμένο στομάχι λόγω της τροφής που έτρωγε.

Υδατάνθρακες

Εκτός από τις πρωτεΐνες, τα yorkies χρειάζονται επίσης υδατάνθρακες. Χρειάζονται τον υδατάνθρακα για να διατηρήσουν τις ενεργειακές ανάγκες του. Όταν κοιτάτε τις ετικέτες, αναζητήστε συστατικά υδατανθράκων όπως:

• Ρύζι
• Καστανό ρύζι
Γλυκοπατάτες

Όσο το δυνατόν περισσότερο, αποφύγετε να αγοράζετε μάρκες που χρησιμοποιούν σόγια και καλαμπόκι. Αυτά τα συστατικά είναι οι κύριοι ένοχοι αντιδράσεων υπερευαισθησίας στο στομάχι. Επίσης να είστε προσεκτικοί με το φτηνό καστανό ρύζι, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως περιέχει αρσενικό που είναι επιβλαβές για το ζώο σας.

Λίπη

Τα λίπη είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σκυλί σας για να διατηρήσει έναν υγιή τρόπο ζωής. Τα Yorkies χρειάζονται καλή ποσότητα λίπους για να διατηρήσουν τα λαμπερά και μακριά παλτά τους.
Είναι γεγονός ότι πολλές εταιρίες τροφών περιέχουν πλέον όλο και λιγότερα λιπαρά στις τροφές τους.
Τα ιχθυέλαια είναι ένα καλό παράδειγμα υγιών λιπών – καλό για την υγεία της καρδιάς . Μπορείτε επίσης να το αναζητήσετε και ως σκεύασμα και να πασπαλίζετε εσείς την τροφή του. Τέτοιους είδους θρεπτικά και καλά λίπη θα κάνουν ακόμα πιο νόστιμο το γεύμα του σκύλου σας.

Ποιο είναι το καλύτερο για Yorkie – ξηρά ή υγρή τροφή;

Για τα toy σκυλάκια πως τα Γιορκσάιρ Τεριέ, η ξηρά τροφή είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτή η ράτσα είναι επιρρεπής σε οδοντικά προβλήματα, οπότε είναι καλυτέρα να του προσφέρετε μια ξηρά τροφή. Η εύθραυστη και τραγανή υφή του ξηρού φαγητού βοηθά στον καθαρισμό των δοντιών του σκύλου σας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να τους δώσετε βρεγμένα τρόφιμα, καλύτερα να το κάνετε μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Μπορείτε μερικές φορές να του προσφέρετε και μια νόστιμη λιχουδιά, όπως μια ζουμερή μπριζόλα. Αλλά εάν δεν θέλετε να έχει το σκυλάκι σας πρόβλημα με τα δόντια του προτιμήστε την ξηρά τροφή.

Πιθανές ανησυχίες για την υγεία

Όπως και άλλες φυλές, έτσι και τα Γιορκσάιρ ταλαιπωρούνται από ευαίσθητο στομάχι. Επομένως είναι καίριο ζήτημα να του προσφέρετε μια καλή τροφή. Για να αποφύγετε προβλήματα στο στομάχι, δώστε τους τη σωστή μάρκα τροφής για σκύλους σε κατάλληλη ποσότητα και συχνότητα.

Επομένως, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, φροντίστε να:

• Ταΐζετε συχνά μικρότερα γεύματα
• Αποφύγετε τη χορήγηση σόγιας και καλαμποκιού
• Εάν αλλάζετε τη διατροφή τους, κάντε το σταδιακά.
• Δώστε τους ξηρά τρόφιμα.

Καλή διατροφή σημαίνει καλή υγεία και, επομένως, ενεργός, υγιής σκύλος. Επιλέξτε τη σωστή θρεπτική τροφή και βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένη και απαλλαγμένη από χημικές ουσίες και γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές και συνδυασμοί, όπως αρνί και ψάρι με δημητριακά και αντιοξειδωτικά, κρέας ελαφιού και βίσωνα με λαχανικά και μέταλλα, ζωική πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top