Πώς να καθαρίσετε τα αυτιά ενός σκύλου: Αναλυτικός οδηγός και συμβουλές

by Δήμητρα Τουρλίδα

Η υγιεινή του σκύλου σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής περιποίησης που πρέπει να προσφέρετε στον μικρό σας τετράποδο σκύλο. Η καθαριότητα μπορεί να αποτρέψει και να προφυλάξει στον σκύλο σας από διάφορα προβλήματα και ασθένειες.

Πώς να καθαρίσετε τα αυτιά ενός σκύλου


Σημείωση: Να είστε πάντα εξαιρετικά προσεκτικοί όταν καθαρίζετε κοντά στα μάτια του σκύλου σας.

  1. Ανακατέψτε καλά ίσα μέρη άμυλο καλαμποκιού, γάλα μαγνησίας και υπεροξείδιο του υδρογόνου για να φτιάξετε μια κρεμώδη πάστα. Η ποσότητα που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος του σκύλου σας, αλλά περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα θα πρέπει να είναι αρκετό για να ξεκινήσετε.
  2. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα προσεκτικά στη λεκιασμένη περιοχή, λαμβάνοντας προφυλάξεις για να μην μπει στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του σκύλου σας. Μην τον αφήσετε να το γλείψει.
  3. Κρατήστε το κεφάλι του σκύλου σας ακίνητο και αφήστε την πάστα να παραμείνει στο τρίχωμά του για δέκα έως είκοσι λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε το καλά. Μπορεί να θέλετε να περιποιηθείτε το λευκασμένο τρίχωμα μετά από αυτή τη διαδικασία, καθώς μπορεί να είναι εύθραυστο. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, ανάλογα με τις ανάγκες, κάθε δύο ημέρες μέχρι να απομακρυνθούν οι λεκέδες.

Εάν δεν μπορείτε εύκολα να κρατήσετε το σκύλο σας ακίνητο για τα δέκα έως είκοσι λεπτά που απαιτούνται για να δράσει το διάλυμα, μην ρισκάρετε αυτή τη μέθοδο, καθώς το διάλυμα μπορεί να μπει στα μάτια του σκύλου σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr