Το μυστήριο λύθηκε: Αυτοί είναι οι λόγοι που η γάτα σου σε ακολουθεί στο μπάνιο!

by Έφη Αθανασίου

Είναι ευρέως γνωστό ότι η γάτα είναι από τα πιο περίεργα και ανυπάκουα κατοικίδια και μια απόδειξη για αυτά είναι ότι θέλει συνεχώς να μας ακολουθεί όπου και αν πάμε, ακόμα και αν σε μερικά μέρη του σπιτιού της έχουμε απαγορέψει την είσοδο, όπως για παράδειγμα το μπάνιο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι γάτες μας ακολουθούν στο μπάνιο και σε αυτό το άρθρο θα τους εξετάσουμε.

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους μας ακολουθούν ακόμη και εκεί που όπως συνηθίζεται να λέγεται ‘ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του΄ και είναι μάλλον παρόμοιοι με τους λόγους για τους οποίους δεν μας αφήνουν σε ησυχία σε όποιο σημείο του σπιτιού κι αν βρισκόμαστε. Πάμε λοιπόν εμπεριστατωμένα, να εξετάσουμε σε ποιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει όμως οι κτηνίατροι και οι ειδικοί.

4 Λόγοι που η γάτα σου σε ακολουθεί στο μπάνιο

Το πρώτο σενάριο που δίνουν οι κτηνίατροι είναι ότι μπορεί να αισθάνεται ευάλωτη όταν δεν είναι μαζί σου. Αν και ανήκει στα αιλουροειδή, δεν είναι μόνο αρπακτικό αλλά και θήραμα, λόγω του μεγέθους της και αυτό σίγουρα το γνωρίζει. Οπότε, εσύ είσαι η πηγή ασφάλειας και άνεσης για εκείνη και δεν νιώθει αρκετά ασφαλής όταν βρίσκεσαι κλεισμένη πίσω από μια κλειστή πόρτα.

Είναι περίεργη

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι γάτες είναι το ζώο με την μεγαλύτερη περιέργεια. Εξερευνούν τα πάντα γύρω τους και χρησιμοποιούν πολύ την όραση τους. Έτσι, όταν εσύ αλλάζεις δωμάτιο και κλείνεις την πόρτα πίσω σου αυτομάτως ενεργοποιείς την περιέργεια της, με αποτέλεσμα να την κάνεις να αισθάνεται ότι πρέπει να δει τι συμβαίνει μέσα στο μπάνιο.

Επιζητά μόνιμα την προσοχή σου

Το ψηλότερο σημείο του σπιτιού είναι το αγαπημένο της μέρος, είτε αυτό είναι ένα ράφι και τα επάνω ντουλάπια της κουζίνας είτε η τουαλέτα. Γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις μπει στο δωμάτιο είναι να ανέβει στην μπανιέρα ή την τουαλέτα. Με αυτό θα πετύχει το να την κοιτάς συνέχεια, καθώς δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Εκεί βρίσκεται το δεύτερο κρεβάτι της

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ο νιπτήρας του μπάνιου είναι το δεύτερο κρεβάτι της λόγω του μεγέθους, του βάθους και του σχεδίου του, αλλά και λόγω του ύψους στο οποίο βρίσκεται. Οπότε και μόνο που μπαίνεις στο δωμάτιο της είναι δεδομένο ότι θα σε ακολουθήσει. Η γάτα είναι πολύ κτητική για να σε αφήσει μόνη σου στον χώρο της, χωρίς να σου δείξει πρώτα το ποιο είναι το αφεντικό.

Είναι σαφές λοιπόν πως δε χρειάζονται πολλά για να καταλάβει κανείς πως μια γάτα μπορεί παρά μόνο να κάνει τη ζωή σου πιο διασκεδαστική. Και τι είναι καλύτερο από μία γάτα? Μα φυσικά δύο, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξετάσουμε σε επόμενο άρθρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr