Υπάρχει διαφορά μεταξύ των μπαλών τένις και των μπαλών τένις για σκύλους;

Οι μπάλες του τένις είναι εδώ και καιρό ένα δημοφιλές παιχνίδι για τα σκυλιά, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ότι οι κανονικές μπάλες του τένις δεν είναι πάντα ασφαλείς. Από το να εγκυμονούν κινδύνους πνιγμού έως το να επηρεάζουν την οδοντική υγεία του σκύλου σας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους είναι πάντα καλύτερο να δίνετε στο σκύλο σας μια ειδικά σχεδιασμένη μπάλα τένις για σκύλους και όχι μια μπάλα που προορίζεται για ανθρώπινο άθλημα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τους λόγους.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των μπαλών τένις για σκύλους και των κανονικών μπαλών τένις;
Ναι, υπάρχει.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, οι μπάλες τένις για σκύλους δεν είναι απλώς μια πιο ακριβή έκδοση των ανθρώπινων και στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένες με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Οι ανθρώπινες μπάλες τένις δεν έχουν σχεδιαστεί για να μασιούνται ή να μπαίνουν στο στόμα του σκύλου σας, οπότε είναι πολύ λιγότερο ανθεκτικές από τις μπάλες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους.

Μια μπάλα τένις για σκύλους, όπως η KONG AirDog SqueakAir Tennis Ball, έχει επίσης δημιουργηθεί με μια μη λειαντική εξωτερική επίστρωση, σε αντίθεση με τις κανονικές μπάλες τένις.Αυτό είναι σημαντικό όταν πρόκειται για την οδοντική υγεία του σκύλου σας.

Είναι οι μπάλες του τένις κακές για τα δόντια των σκύλων;

Οι μπάλες τένις που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπινες δραστηριότητες τείνουν να έχουν λειαντική υφή, η οποία μπορεί να προκαλέσει οδοντική βλάβη γνωστή ως “αμβλύτητα”.Αυτή η φθορά των δοντιών του σκύλου σας είναι μη αναστρέψιμη και μπορεί να προκαλέσει πόνο στη συνέχεια. Μπορεί επίσης να κάνει τα δόντια του σκύλου σας πιο ευάλωτα σε σπάσιμο.

Οι μπάλες τένις για σκύλους έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τα δόντια του σκύλου, οπότε δεν έχουν την ίδια λειαντική επίστρωση.

Μπορούν οι σκύλοι να πνιγούν με μπάλες του τένις;
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά λατρεύουν να μασάνε και, δυστυχώς για εμάς, οι περισσότερες μπάλες του τένις είναι πολύ εύκολο να χωριστούν στη μέση.

Αν ο σκύλος σας καταφέρει να σπάσει μια μπάλα του τένις, είναι πολύ εύκολο να καταπιεί κομμάτια της και τα κομμάτια αυτά να σφηνωθούν στο λαιμό του σκύλου σας.

Αυτό μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα, καθώς μπορεί να περιορίσει τους αεραγωγούς του σκύλου σας με αποτέλεσμα να πνιγεί και να μην μπορεί να αναπνεύσει.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr