Υποαλλεργικές τροφές:Πως θα εντοπίσω τις τροφικές αλλεργίες; Τι είναι, Συμπτώματα και ερμηνεία, Σωστά βήματα και πιθανά προβλήματα, Χρήσιμος οδηγός

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Ο σκύλος σας παρουσιάζει τα ακόλουθα σημάδια – συνεχές γλείψιμο των ποδιών ή του πρωκτού του, κούνημα του κεφαλιού ή των αυτιών του. Πιθανόν να αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Είναι αυτά τα συμπτώματα αλλεργίες;
Ακριβώς όπως και στους ανθρώπους, οι αλλεργίες στους τετράποδους φίλους μας μπορεί να εμφανιστούν μετά από παρατεταμένη έκθεση σε αλλεργιογόνα (ουσίες που προκαλούν αλλεργία).

Πώς όμως αναγνωρίζετε ότι ο σκύλος σας έχει αλλεργίες και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε;

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τι είναι οι αλλεργίες, τις αιτίες και τις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Τι είναι οι αλλεργίες;

Η αλλεργία (υπερευαισθησία) είναι η αδυναμία του οργανισμού να ανεχθεί φυτικές ή ζωικές ουσίες, συνήθως πρωτεΐνες. Ο οργανισμός αναγνωρίζει αυτές τις ουσίες ως απειλή και παράγει τα κατάλληλα αντισώματα για να τις αντιμετωπίσει.
Οι αλλεργίες εμφανίζονται μετά από έκθεση σε αλλεργιογόνα από τρόφιμα ή το περιβάλλον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή ασθένεια, βλάβη οργάνων ή ακόμη και θάνατο.

Τροφική δυσανεξία

Οι εκδηλώσεις των αλλεργιών μπορεί να είναι παρόμοιες με εκείνες της τροφικής δυσανεξίας. Το πρόβλημα δεν είναι ανοσολογικό, αλλά πεπτικό.
Στην περίπτωση αυτή, ο οργανισμός του σκύλου δεν μπορεί να χωνέψει σωστά ορισμένες ουσίες.
Ενώ οι αλλεργίες αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, η τροφική δυσανεξία μπορεί να αναπτυχθεί αμέσως μετά τη χορήγηση της τροφής. Η τροφική δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή ακόμη και να οδηγήσει σε ασθένεια. Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως διάρροια και εμετό μετά την κατανάλωση γάλακτος, τυριού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά μόνο προσωρινά. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση, τα καλά νέα είναι ότι ο σκύλος σας δεν πάσχει από αλλεργίες. Φυσικά, οι δυσανεξίες στα τρόφιμα είναι πιο συχνές από τις πραγματικές αλλεργίες.

Τι είναι οι αλλεργίες που σχετίζονται με τρόφιμα ή το περιβάλλον;

Οι περισσότερες αλλεργίες στα σκυλιά προέρχονται από το περιβάλλον, ενώ μόνο το 10% αποδίδεται σε τρόφιμα.
Οι περιβαλλοντικές αλλεργίες εμφανίζονται με παρόμοια συμπτώματα όπως στις τροφικές αλλεργίες. Συνήθως ο σκύλος έχει φαγούρα στο δέρμα και στα πόδια, καθώς και λοιμώξεις στο αυτί.
Οι περιβαλλοντικές αλλεργίες μπορεί να είναι εποχιακές ή όχι, ανάλογα με την αιτία δηλαδή το αλλεργιογόνο. Οι ψύλλοι, τα ακάρεα της σκόνης, η γύρη από τα δέντρα ή το γρασίδι είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Μπορούμε να προσθέσουμε τα οικιακά καθαριστικά, τα αποσμητικά χώρου και τον καπνό από το τσιγάρο που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις όλο τον χρόνο.
Για να ελέγξετε τα συμπτώματα από τις περιβαλλοντικές αλλεργίες, σκουπίστε τα πόδια του σκύλου σας και το τρίχωμά του μετά από ένα περίπατο, επιλέξτε φυσικά προϊόντα καθαρισμού και χρησιμοποιήστε καθαριστή αέρα για να απομακρύνετε ακάρεα ή άλλα αλλεργιογόνα από τον οικιακό αέρα.

Πως θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας έχει αλλεργία και χρειάζεται μια υποαλλεργική τροφή για σκύλους;

Οι αλλεργίες στα τρόφιμα δεν είναι τόσο συχνές. Σε γενικές γραμμές, ένας σκύλος που ξύνεται καθ όλη την διάρκεια του χρόνο – όχι μόνο εποχιακά – θα πρέπει να ερευνήσετε την πιθανή αλλεργία στην τροφή του. Οι τροφικές αλλεργίες παρουσιάζονται διαφορετικά στους ανθρώπους από ότι στους σκύλους. Στους σκύλους οι αλλεργίες συνήθως εμφανίζονται στο δέρμα αλλά και με άλλα συμπτώματα. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι οι τροφικές αλλεργίες προκαλούν φαγούρα στο πρόσωπο και το κεφάλι, μολύνσεις στα αυτιά ενώ οι περιβαλλοντικές αλλεργίες εμφανίζονται και σε άλλες περιοχές όπως τα πόδια.

Σύμφωνα με του ειδικούς, πρέπει να προσέξετε αυτά τα σημάδια:

• Κνησμός εκτός εποχής
• Χρόνιες ή επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, κυρίως στα αυτιά
• Να κουνάει το κεφάλι και τα αυτιά
• Εμμονικό γλείψιμο, ξύσιμο, δάγκωμα ποδιού
• Εξάνθημα, το οποίο μπορεί να μην είναι εμφανές καθώς καλύπτεται από πυκνή γούνα
• Μασημένα ή μαδημένα μαλλιά στο στομάχι, την πλάτη, τα πέλματα ή τον πισινό

Μερικά ακόμα συμπτώματα, που συνήθως αφορούν τροφικές αλλεργίες, είναι φτέρνισμα, εμετός, ναυτία και διάρροια.
Δεδομένου ότι οι τοπικές αλλεργίες, οι τροφικές αλλεργίες και οι τροφικές δυσανεξίες έχουν παρόμοια συμπτώματα η κρίση και η διάγνωση του κτηνιάτρου είναι σημαντική.

Πως αναπτύσσουν τα σκυλιά τροφικές αλλεργίες;

Όπως και στους ανθρώπους, οι αλλεργίες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και την παρατεταμένη έκθεση στο αλλεργιογόνο.
Για παράδειγμα ένα παιδί που έρχεται σε επαφή για χρόνια με δέντρα, είναι πιθανό να δημιουργήσει αλλεργία στην γύρη μέχρι τα 30 του χρόνια. Παρόμοια και ένα σκυλάκι μπορεί να αποκτήσει αλλεργία σε μια τροφή εξαιτίας των συστατικών του.
Τα σκυλιά αναπτύσσουν αλλεργίες για πολλούς λόγου, όπως γενετικούς, περιβαλλοντικές τοξίνες, εμβόλια, φάρμακα, χημικές ουσίες και υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού.

Πράγματι, πιστεύεται ότι τα κουτάβια που απογαλακτίζονται πολύ νωρίς είναι πιο ευαίσθητα επειδή δεν έλαβαν επαρκή δόση αντισωμάτων από το μητρικό γάλα. Επίσης πιστεύεται πως η ανοσολογία της μητέρας και η ποιότητα του πρώτου γάλακτος μπορεί να επηρεάσουν την μετέπειτα υγεία των κουταβιών.
Επιπροσθέτως, ορισμένα στοιχεία δείχνουν πως κουτάβια που έλαβαν πολύ νωρίς αντιβιοτικά μπορεί να αναπτύξουν αλλεργίες επειδή το φάρμακο άλλαξε το πεπτικό τους σύστημα. Τα αντιβιοτικά επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή σκοτώνουν τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο που είναι υπεύθυνα για έως και το 80 τοις εκατό της καλής ανοσοποιητικής λειτουργίας.
Πολλά κουτάβια, εάν όχι όλα, απογαλακτίζονται νωρίς και εμβολιάζονται νωρίς κάτι που διαμορφώνει ξεκάθαρα το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Θεωρείτε επίσης πως ο υπερβολικός εμβολιασμός μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση αλλεργιών. Πολλά εμβόλια καλλιεργούνται σε αυγά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξία στα πουλερικά, και αυτό είναι ένα συχνό πρόβλημα.
Μερικές φυλές σκύλων είναι απλά πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες. Αυτό συμβαίνει γιατί αναπαράγονται και εκτρέφονται σκυλιά που έχουν ή είναι επιρρεπή σε αλλεργίες.

Μερικές φυλές που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες είναι :

• Γερμανικοί Ποιμενικοί
• Bull Terriers
• Γαλλικά Ταύροι
• American Bull Dogs (Ιδιαίτερα τα λευκά.)
• Λαμπραντόρ
• Κόκερ Σπάνιελ

Έλεγχος συμπτωμάτων τροφικών ή περιβαλλοντικών αλλεργιών

Ο μόνος πραγματικός και σίγουρος τρόπος να θεραπεύσετε τον σκύλο σας από τα συμπτώματα αλλεργίες είναι να απομακρύνετε το αλλεργιογόνο. Ωστόσο εάν ο σκύλος σας υποφέρει από παροδικά συμπτώματα είναι σημαντικό να τον ανακουφίσετε.
Μερικοί κτηνίατροι προτείνουν θεραπευτικά λουτρά για ανακούφιση από δερματικά συμπτώματα. Το μπάνιο μπορεί να απομακρύνει το αλλεργιογόνο και να καταπραΰνει τον κνησμό. Επίσης, ειδικά σπρέι ή σαμπουάν μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα και ανακουφιστικά. Μερικά αντισταμηνικά, στεροειδή όπως η πρεδνιζόνη μπορεί να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, αλλά δεν είναι μακροπρόθεσμες λύσεις.

Πως θα καταλάβετε εάν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός σε κάποια τρόφιμα;

Όταν πρόκειται για τροφικές αλλεργίες, ο μόνος τρόπος για να προσδιορίσετε πραγματικά τι προκαλεί τα συμπτώματα είναι μέσω της εξάλειψης των τροφίμων και της αλλαγής της διατροφής.

Για τον έλεγχο των αλλεργιών υπάρχουν εξετάσεις αίματος και δέρματος, αλλά αμφισβητείται η αξίας τους, το κόστος και η αποτελεσματικότητά τους.
Σε μια διατροφή για περιορίσιμο της αλλεργίας, ο σκύλος σταματάει να σιτίζετε με τον πιθανώς ύποπτο τρόφιμο και καταναλώνει μια υποαλλεργική τροφή. Μια διατροφή περιορισμένη σε συστατικά είναι ικανή να ανακουφίσει τον σκύλο σας και να μειωθεί η πρόσληψη του ενόχου.

Λάβετε υπόψη ότι είναι πιθανό ότι εάν ο σκύλος σας έχει αλλεργίες, μπορεί να είναι αλλεργικός σε περισσότερα από ένα συστατικά.

Διακοπή τροφοδοσίας της τρέχουσας δίαιτας

Η τροφή του πρέπει να αλλάξει σταδιακά σε διάστημα μια με δύο εβδομάδες. Σιγά σιγά θα μειώνετε την παλια τροφή και θα αυξάνετε την ποσότητα της νέας. Η αλλαγή της τροφής, αφορά μια νέα τροφή που δεν έχει ξαναφάει ο σκύλος σας ποτέ, με νέα συστατικά και τρόφιμα.

Τροφοδοτήστε τον σκύλο σας με την νέα διατροφή για 8 ως 12 εβδομάδες

Κατά την διάρκεια αυτή, παρατηρήστε τα συμπτώματα του σκύλου σας. αναζητήστε κάποια βελτίωση και ανακούφιση σε διάστημα 4 με 6 εβδομάδων. Ορισμένες φυλές μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να παρατηρηθεί κάποια βελτίωση. Είναι καλό να μην προσθέσετε συμπληρώματα ώστε να είστε σίγουροι για τις αντιφάσεις και τα συμπτώματα.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι τρέφετε το σκυλί

Προσέξτε τι ταΐζουν τα παιδία τον σκύλο σας κρυφά. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και των λιχουδιών, εκτός από τα συστατικά που βρίσκονται στα αρωματισμένα φάρμακα και στα σύνθετα φάρμακα. Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει συμπτώματα αλλεργίας σε μια τροφή που δεν περιλαμβάνετε στο διαιτολόγιο του, τα συστατικά της ενδέχεται να περιέχουν αλλεργιογόνα. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν έχει πρόσβαση στα ντουλάπια ή τα μέρη που φυλάτε τρόφιμα.
Μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων, κάντε μια δίαιτα πρόκλησης: Μόλις εξαφανιστούν τα συμπτώματα, επαναφέρετε σταδιακά τα τρόφιμα πρόκλησης, μία πρωτεΐνη κάθε φορά. Τα συμπτώματα θα εμφανιστούν μέσα σε λίγες μέρες έως δύο εβδομάδες και μπορεί να περιλαμβάνουν στομαχικές διαταραχές, χαλαρά κόπρανα, γουργούρισμα στομάχου, έντονο κνησμό ή πρήξιμο στο πρόσωπο και τα αυτιά. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, αφαιρέστε ξανά το αλλεργιογόνο. Όμως έαν δεν εμφανιστούν συμπτώματα, δοκιμάστε να προσθέσετε άλλη μια πρωτεΐνη στο διαιτολόγιο του. Κρατήστε σημειώσεις σε ένα ημερολόγιο με την τροφή και τα συμπτώματα.

Δοκιμές σε τρόφιμα

αφού προσδιορίσετε το αλλεργιογόνο, αφαιρέστε το τελείως από την διατροφή του. Μετά από λίγο διάστημα ξεκινήστε να δοκιμάζετε διάφορα τρόφιμα για να βοηθήσετε την πέψη του και να διευρύνεται το φάσμα θρεπτικών ουσιών.

Είναι το σκυλί μου αλλεργικό στο κοτόπουλο;

Το κοτόπουλο είναι ένα περίπλοκο συστατικό. Εμφανίζεται σε πολλές εμπορικές τροφές, συνεπώς τα περισσότερα σκυλιά σιτίζονται με κοτόπουλο. Το κοτόπουλο έχει πολλά φλεγμονώδη ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα.
Επιπλέον, πολλές εταιρίες βάζουν κοτόπουλο το οποίο έχει εκτραφεί με ανήθικους και ακατάλληλους τρόπους και με πολλά στεροειδή.
Εάν ο σκύλος σας τρώει πολλά τρόφιμα με βάση το κοτόπουλο και εμφανίζει συμπτώματα αλλεργιών, δοκιμάστε ένα άλλο φαγητό χωρίς κοτόπουλο για να δείτε εάν τα συμπτώματα ηρεμούν ή εξαλείφονται.

Τι κάνει μια τροφή καλή υποαλλεργική τροφή για σκύλους;

Η λέξη υποαλλεργική σημαίνει «λιγότερο» αλλεργιογόνο. Είναι μια τροφή ειδικά σχεδιασμένη για να μην προκαλεί πολλές αλλεργικές αντιδράσεις στους σκύλους.

Τρεις τύποι υποαλλεργικών τροφών για σκύλους

Όταν αντιμετωπίζετε τροφικές αλλεργίες σε σκύλους, έχετε τρεις τύπους υποαλλεργικών τροφίμων για να πειραματιστείτε με:

Περιορισμένα συστατικά

Οι τροφές με περιορισμένα συστατικά, περιέχουν λιγότερο από 10 συστατικά – συνήθως 5 με 7. Συχνά περιέχουν μια πηγή πρωτεΐνης και έναν υδατάνθρακα. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται η έκθεση του σκύλου σε πιθανά αλλεργιογόνα. Μια καλή επιλογή είναι η σίτιση με ωμό φαγητό, καθώς περιέχει λιγότερα συστατικά και πρόσθετα που είναι συχνά υπεύθυνα για τις αλλεργίες τον σκύλο.

Καινοτόμα συστατικά

Τα καινοτόμα συστατικά είναι λιγότερο διαθέσιμα και σπάνια καταναλώνονται από σκύλους. Περιλαμβάνουν μοναδικά συστατικά όπως βίσωνα ή φασιανό. Επίσης τα καινοτόμα συστατικά μπορεί να είναι τροφές που άλλες χώρες όπως καγκουρό, και μπαχαρικά ή κόκκους όπως το κεχρί.

Συνταγογραφούμενα ή κτηνιατρικά τρόφιμα

Τα συνταγογραφούμενα τρόφιμα περιέχουν συγκεκριμένα υποαλλεργικά συστατικά ή υδρολυμένη πρωτεΐνη. Υπάρχουν μερικές ξηρές τροφές που είναι διαθέσιμες για χορτοφάγους σκύλους που είναι ιδιαίτερα αλλεργικοί σε ζωικές πρωτεΐνες. Αυτές οι τροφές φτιάχνονται από υδρολυμένη σόγια. Μερικά σκυλιά μπορεί να την φάνε ή όχι.
Σε οποιοδήποτε εμπορικό κατασκεύασμα μπορεί να περιέχονται αλλεργιογόνα συστατικά που εισέρχονται στις τροφές κατά την διάρκεια της παραγωγής. Αυτό συμβαίνει καθώς τα εργοστάσια δεν παράγουν μόνο υποαλλεργικές ή χορτοφαγικές τροφές, αλλά ποικίλα είδη τροφών. Δεν υπάρχουν νόμοι ούτε καν επίσημες οδηγίες για την περιγραφή της σωστής διαδικασίας δημιουργίας υποαλλεργικών τροφών για σκύλους. Ορισμένες ειδικές διατροφικές και συνταγογραφούμενες δίαιτες περιέχουν επίσης τεχνητά συντηρητικά, όπως BHA και BHT. Η ΒΗΑ ή η βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη και η ΒΗΤ ή το βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο είναι χημικές ενώσεις που παράγονται από τον άνθρωπο και συνήθως προστίθενται ως αντιοξειδωτικά στις παρασκευασμένες τροφές για ανθρώπους και ζώα και καλλυντικά.
Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι καρκινογόνες, αν και μικρές ποσότητες στα τρόφιμα επιτρέπονται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Υδρολυμένη πρωτεΐνη

Η υδρολυμένη πρωτεΐνη, περιέχει χημικά μειωμένα μόρια τόσο μικρά (οι αλυσίδες αμινοξέων χωρίζονται) που ένα σώμα δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει ως αντιγόνα, ή ερεθιστικά αλλεργιογόνα συστατικά, και ως εκ τούτου, δεν θα δημιουργήσει άμυνα εναντίον τους.
Αυτή η λύση δεν είναι τόσο απλή. Τα υδρολυμένα προϊόντα συνήθως προέρχονται από κοτόπουλο, καλαμπόκι, σόγια ή ακόμα και από μέρη κοτόπουλου όπως τα φτερά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι τροφές είναι αποτελεσματικές περίπου στο 50%. Η αποτελεσματικότητά τους είναι αμφιλεγόμενη.
Το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και η σόγια είναι κοινά αλλεργιογόνα οπότε δεν είναι παράξενο που αυτές οι τροφές δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Πιθανά αλλεργιογόνα στην τροφή του σκύλου

Για να επικεντρωθείτε στην υποαλλεργική τροφή για σκύλους, λάβετε υπόψη τα είδη που συνηθέστερα σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις:

• Χοιρινό
• Σόγια
• Γλουτένη
• Κοτόπουλο
• Μοσχάρι
• Αυγά
• Ψάρι
• Γαλακτοκομικά προϊόντα
• Καλαμπόκι
• Σιτάρι
• Μαγιά

Μερικές φυλές τείνουν να δέχονται ορισμένες τροφές καλύτερα από ότι άλλες φυλές

Για παράδειγμα μερικά ενήλικα σκυλιά μπορεί να απολαμβάνουν χωρίς καμία αντίδραση μερικές τροφές από ότι τα κουτάβια.
Τα σκυλιά που περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους τρώνε μεγαλύτερη ποικιλία σε τροφές, όπως αυγά, σε αντίθεση με τα ζώα εσωτερικού χώρου.
Τα καλύτερα τρόφιμα για σκύλους με αλλεργίες

Εμπορικές υποαλλεργικές τροφές μπορείτε να βρείτε σε αφθονία

Οι καλύτερες τροφές για σκύλους για αλλεργίες απομονώνουν και αφαιρούν το συστατικό που προκαλεί αντίδραση στο σκυλί σας.
Φυσικά σε κάθε περίπτωση τροφές και συστατικά που έχουν αναπτυχθεί ηθικά είναι η καλύτερες επιλογές.
Η τροφή χωρίς σιτηρά και κόκκους μπορεί να βοηθήσει τα ζώα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.
Εκτός από την απομόνωση του αλλεργιογόνου, το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσει ο σκύλος σας συστατικά που δεν έχει ξαναφάει στο παρελθόν. Το αρνί είναι ένα καινοτόμο συστατικά το οποίο εμφανίζεται σε πολλές τροφές του εμπορίου πλέον.
Επίσης το κουνέλι μπορεί να είναι μια καλή τροφή. Μπορείτε να αναζητήσετε ωμά κουνέλια ή μέρη αυτών σε κάποιο κρεοπωλείο.
Άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αλιγάτορα, κατσίκι, αλπάκα ή ηθικά εκτρεφόμενο χοιρινό.
Θα προσθέσουμε και ένα ψάρι, προτιμήστε το λευκό κρέας όπως ο μπακαλάος. Τα θαλασσινά, με τα υψηλά επίπεδα αντιφλεγμονωδών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή διατροφής. Να είστε προσεκτικοί με τους τύπους και την πηγή των ψαριών και πόσο τρώτε το σκυλί σας, καθώς τα ωκεάνια ψάρια περιέχουν συχνά υψηλά επίπεδα ρύπων.

Διαλύματα υδατανθράκων

Οι γλυκοπατάτες προστίθενται ως εναλλακτικοί υδατάνθρακές, αλλά και αυτές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.
Η σίτιση με λευκές πατάτες πρέπει να είναι προσωρινή επιλογή καθώς περιέχει σολανίνη που πιθανότατα να προκαλέσει προβλήματα αρθρίτιδας. Μερικά σκυλιά, συχνά παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στις γλυκοπατάτες. Επιπλέον, τα όσπρια – μπιζέλια, ρεβίθια, φακές – μπορεί να είναι προβληματικά. Τα όσπρια επηρεάζονται συνήθως από αφλατοξίνες από μούχλα, τα οποία τονίζουν τη λειτουργία του ήπατος

Διαλέξτε μια καλή υποαλλεργική τροφή για σκύλους

Πολλά σκυλιά, με προβλήματα τροφής ή πέψης μπορούν να χωνέψουν καλύτερα συστατικά τύπου κόκκο, όπως κινόα.

Μερικές υποαλλεργικές τροφές είναι:

Πάπια
• Ελάφι
• Φασιανό
• Γλυκοπατάτα
• Κουνέλι
• Αλιγάτορας
• Αρνί
• Φραγκόκοτες

Θεραπευτική υποαλλεργική τροφή για σκύλους

Εάν ο σκύλος σας υποφέρει από τις επιπτώσεις των λανθασμένων τροφών, μπορείτε να θεραπεύσετε τις τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες αντικαθιστώντας τις με τις σωστές τροφές.
Υποστηρίζεται ότι μετά από μια αυστηρή δίαιτα εξάλειψης ο σκύλος σας μπορεί να τις φάει ξανά. Οι σκύλοι μπορούν να τρώνε ξανά τις τροφές στις οποίες είναι αλλεργικοί χωρίς συμπτώματα. Η αληθινή θεραπεία φαίνεται να είναι δυνατή μόνο με μια δίαιτα από αγνές, πλήρεις τροφές. Οι συμβατικές ξηρές τροφές μπορεί να περιέχουν κοτόπουλο, το οποίο μπορεί να είναι προβληματικό για τους σκύλους. Ωστόσο, το ωμό ή μαγειρεμένο κοτόπουλο δεν αποτελεί πρόβλημα.

Το συστήνουν οι ειδικοί;

Οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη καλής ποιότητας προβιοτικών και προβιοτικών για την αποκατάσταση της εντερικής δύναμης και την αναγέννηση των εντερικών βακτηρίων. Η ανοσία προέρχεται από το έντερο, οπότε για να λειτουργήσει καλά το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει πρώτα να θεραπευτεί. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μια καλή επιλογή για τα πεπτικά προβλήματα.
Πολλοί σκύλοι με περιβαλλοντικές αλλεργίες τείνουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα το πρόβλημα χωρίς φάρμακα ή με όσο το δυνατόν λιγότερα από αυτά, μόλις το έντερο γίνει υγιές.

Επιλογές σπιτικού φαγητού και υποαλλεργικά τρόφιμα

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταΐζετε το σκύλο σας με σπιτική ή ωμή τροφή για να διασφαλίσετε ότι ελέγχεται η πρόσληψη και η αποβολή αλλεργιογόνων. Αυτές μπορεί να είναι κατάλληλες επιλογές υποαλλεργικών τροφών για σκύλους.
Να θυμάστε, ωστόσο, ότι μια σπιτική διατροφή απαιτεί ένα πρόγραμμα για τη διασφάλιση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top