Χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσουμε τα σκυλάκια το χειμώνα

Αδέσποτες Ιστορίες

Ο χειμώνας έφτασε και τα το κρύο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Όπως εμείς έτσι και τα ζωάκια κρυώνουμε και ήδη έχουμε οι περισσότεροι πάρει τα μέτρα μας για να προφυλαχτούμε από το κρύο της εποχής. Οι κίνδυνοι του χειμώνα δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά και εκείνα, ειδικά τα αδέσποτα που ζουν έξω μόνα τους και όχι στην ασφάλεια ενός σπιτικού. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλους τους πιθανούς κινδύνους για τα σκυλάκια το χειμώνα αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε και να τα γλιτώσουμε τις δύσκολες παγωμένες μέρες. 

Χαμηλές θερμοκρασίες

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια το κρύο του χειμώνα είναι τσουκτερό και παρατηρούνται χιόνια ακόμη και στις πόλεις, όχι μόνο στις ορεινές περιοχές και τις απομακρυσμένες επαρχίες. Έτσι οι θερμοκρασίες συχνά φτάνουν κοντά στο μηδέν και αυτό είναι πολύ δύσκολο για τα σκυλιά και την επιβίωση τους. Αν το σκυλάκι σας τρέμει ή δείχνει πως κρυώνει, μην το αφήσετε σε καμία περίπτωση έξω, όσο για τα αδεσποτάκια, αφήστε τα να μπουν στην πυλωτή ή στον έξω χώρο του σπιτιού σας αν θελήσουν να κουρνιάσουν κάπου από το να τριγυρνούν μόνα τους έξω στον δρόμο και στο παγωμένο τοπίο.

Κρυοπάγημα

Όπως ο άνθρωπος, έτσι και ο σκύλος μπορεί να πάθει κρυοπαγήματα και κυρίως συμβαίνει από την υπερέκθεσή του στον έξω κόσμο τη στιγμή που έχει πολικό ψύχος. Αν οι μέρες είναι παγωμένες, αποφύγετε τις μακριές βόλτες με τον σκύλο σας και προτιμάτε να τον ντύσετε με κάτι ζεστό ειδικά αν δεν έχει πολύ τρίχωμα και πιστεύετε ότι κρυώνει ή τρέμει. Το να πάθει ένας σκύλος κρυοπάγημα είναι το ίδιο επίπονο και άσχημα συναίσθημα με το να πάθει ένας άνθρωπος και σίγουρα δεν θέλετε να ταλαιπωρηθεί έτσι το κατοικίδιο σας, οπότε οφείλετε να είστε προσεκτικοί.

Υποθερμία

Εκτός από τα κρυοπαγήματα, υπάρχει και η υποθερμία που μπορεί να πάθει ο σκύλος σας. Αν καταλάβετε κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να τον τυλίξετε σε όλο του το σώμα με ζεστές πετσέτες, αλλά όχι και πολύ ζεστές και να περιμένετε μέχρι να συνέλθει και να επανέλθει σε μια φυσιολογική θερμοκρασία το σώμα του.

Παγωμένα νερά και επιδερμίδα

Το να αφήνουμε το σκύλο μας να παίζει ελεύθερος στη φύση είναι πάντα κάτι που του δίνει χαρά και το ίδιο και σε εμάς που τον βλέπουμε. Όμως ποτέ μα ποτέ μην αφήσετε το σκύλο σας να παίζει κοντά σε παγωμένα νερά γιατί ο πάγος αυτός εκτός από τις γνωστές ασθένειες του κρύου μπορεί να βλάψει και ανεπανόρθωτα την επιδερμίδα του. Επομένως κάθε φορά που βρίσκεστε κοντά σε περιοχές με πάγο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε το λουράκι του και να μην τον αφήσετε να παίζει ή να τρέξει μόνος του εκεί κοντά.

Τοξικότητα χιονιού

Σε κάποια σκυλιά αρέσει το νερό αλλά και το χιόνι. Τρέχουν, παίζουν και το απολαμβάνουν σαν μικρά παιδιά, όμως δεν πρέπει να επιτρέψετε σε καμία περίπτωση στο σκυλί σας να γλείψε τόσο παγωμένο νερό ή να γλείψει χιόνι. Μετά από βόλτες στο χιόνι, σκουπίστε ή πλύνετε τα πόδια του κατοικίδιου σας και μην αμελήσετε τον έλεγχο και τη φροντίδα του σε τέτοιες εξορμήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top