Ταξίδι με τον σκύλος σας: Πέντε έξυπνες συμβουλές για ένα ασφαλές οδικό ταξίδι με τον σκύλο σας

Αγορές

Ταξιδεύουμε με τους σκύλους μας για περισσότερα από είκοσι χρόνια τώρα. Παρόλο που έχουμε αλλάξει λίγο με τα χρόνια, η συγκίνηση του ταξιδιού και η έξαψη που παίρνουν τα σκυλιά μας στον ήχο των κλειδιών που κουδουνίζουν είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές μας.

Επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για έλεγχο και αναπλήρωση φαρμάκων

Πριν ξεκινήσετε για οποιοδήποτε οδικό ταξίδι, είναι καλή ιδέα να κάνετε μια πλήρη εξέταση του σκύλου σας από τον κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σας. Μια σωστή εξέταση από έναν κτηνίατρο μπορεί να είναι σε θέση να βρει παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν πριν από το ταξίδι ή να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θα πρέπει να πάρετε το σκύλο σας μαζί σας ή να τον αφήσετε σε κάποιον που θα τον φροντίζει όσο λείπετε.

Αυτή είναι επίσης μια πολύ καλή στιγμή για να δείτε αν το κατοικίδιό σας χρειάζεται αναπλήρωση ή θεραπείες φαρμάκων, εμβολιασμούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια πλήρη εκτύπωση του φακέλου υγείας του σκύλου σας, σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν νέο κτηνίατρο ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

2. Συγκεντρώστε τις προμήθειες του σκύλου σας

Το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρώσετε τις προμήθειες του σκύλου σας σε μια ανθεκτική ταξιδιωτική τσάντα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας μπολ με φαγητό και νερό, άφθονο επιπλέον φαγητό και νερό που μπορείτε να ξαναγεμίζετε. (Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε τις πλαστικές κανάτες νερού χωρίς BPA που διατίθενται στα καταστήματα κάμπινγκ, καθώς τα κανονικά πλαστικά δοχεία μπορούν να αποσυντεθούν στο φως του ήλιου και να εκλύσουν τοξικές χημικές ουσίες που βλάπτουν το κατοικίδιό σας).
Φέρτε τα φάρμακα του σκύλου σας σε ένα μικρό μονωμένο ψυγειάκι για να τα προστατέψετε από τη θερμική ζημιά και το ηλιακό φως.
Μην ξεχάσετε το λουρί του σκύλου σας (καλό είναι να έχετε μαζί σας και ένα επιπλέον λουρί).
Φέρτε ένα άνετο κρεβάτι με αφαιρούμενο κάλυμμα που μπορείτε να πλύνετε.
Φέρτε μαζί σας ένα ρολό για χνούδια και καθαριστικά για κατοικίδια σε περίπτωση που τους συμβεί κάποιο ατύχημα.
Μην ξεχάσετε το αγαπημένο παιχνίδι για μάσημα του κατοικίδιου ζώου σας. Αυτό μπορεί να τα βοηθήσει να αισθάνονται πιο άνετα σε άγνωστα μέρη.
Φέρτε μαζί σας πολλές σακούλες για να μαζεύετε τα περιττώματα του σκύλου σας.

3. Ασφαλίστε τον σκύλο σας με ασφάλεια στο αυτοκίνητο

Ο λόγος για τον οποίο βάζουμε ζώνες ασφαλείας στα σκυλιά μας όταν ταξιδεύουμε είναι ένα απλό θέμα φυσικής. Αν σταματούσατε απότομα, ο σκύλος σας θα συνέχιζε να ταξιδεύει προς τα εμπρός στην καμπίνα του οχήματος με την ίδια ταχύτητα που ταξιδεύατε εσείς, προκαλώντας τραυματισμούς τόσο στον ίδιο όσο και στους επιβάτες.

Φανταστείτε έναν σκύλο 50 κιλών να κινείται με 70 μίλια/ώρα στην καμπίνα του οχήματός σας και καταλαβαίνετε γιατί οι ζώνες ασφαλείας για τα σκυλιά είναι εξίσου σημαντικές με αυτές για τους ανθρώπους.
Οι ζώνες ασφαλείας για σκύλους λειτουργούν και είναι εύκολες στη χρήση. Παρακάτω παρουσιάζεται ένα παράδειγμα ενός συστήματος συγκράτησης σκύλου που προσαρμόζεται στις πίσω ζώνες των καθισμάτων του αυτοκινήτου σας.

4. Κρατήστε το σκύλο σας για να μη χαθεί στο οδικό σας ταξίδι

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα από όλα είναι να μην αφήσετε το σκύλο σας να χαθεί στις διακοπές. Ακολουθούν τα βήματα που λαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα σκυλιά μας δεν θα αποχωριστούν από εμάς και τι πρέπει να κάνουμε αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Βεβαιωθείτε ότι οι ετικέτες του σκύλου σας είναι καλά στερεωμένες στο κολάρο του και ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι ενημερωμένα. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου στις ετικέτες τους θα είναι προσβάσιμος από κάποιον που θα βρει τον σκύλο σας και βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει τον κωδικό περιοχής και τη διεύθυνσή σας.

Βάλτε στο σκύλο σας μικροτσίπ. Εάν έχει ήδη τσιπ, βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία του μικροτσίπ του σκύλου σας περιλαμβάνουν τα τελευταία στοιχεία επικοινωνίας σας. Τα περισσότερα καταφύγια ελέγχουν πλέον αν ένας σκύλος έχει μικροτσίπ όταν προσπαθούν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του.
Κρατήστε το σκύλο σας πάντα με λουρί. Μην τον εμπιστεύεστε να τρέχει χωρίς λουρί σε μια νέα περιοχή.
Αν ο σκύλος σας χαθεί, αναζητήστε σε ομάδες στο Facebook στην περιοχή όπου βρίσκεστε, καθώς και τηλεφωνήστε στα καταφύγια ζώων και στα τοπικά κτηνιατρεία.
Παραμείνετε ήρεμοι και βάλτε τουλάχιστον ένα άτομο να παραμείνει εκεί από όπου έφυγε ο σκύλος. Πολλές φορές ένας σκύλος θα επιστρέψει στο σημείο από όπου έφυγε, μόνο και μόνο για να βρει τον ιδιοκτήτη του να έχει φύγει και να τον ψάχνει.

Εξετάστε το ενδεχόμενο μιας συσκευής εντοπισμού GPS για κατοικίδια, όπως το Anti-Lost GPS Tracker με Bluetooth, το οποίο προσαρμόζεται στο κολάρο τους και μπορεί να σας πει πού βρίσκονται, αν αποχωριστούν από εσάς.

5. Διατηρήστε τις κανονικές ρουτίνες του σκύλου σας

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας ευτυχισμένο σε ένα οδικό ταξίδι είναι να ακολουθείτε τις ίδιες ρουτίνες που κάνετε μαζί του στο σπίτι και να του δίνετε άφθονη αγάπη και προσοχή για να το διαβεβαιώσετε ότι το ταξίδι είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για την οποία ανυπομονεί.

  • Προσπαθήστε να ταΐζετε το σκύλο σας την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σκύλος σας πηγαίνετε βόλτες και ότι ασκείται πολύ.
  • Φέρτε το κρεβάτι του σκύλου σας μέσα στο δωμάτιο όπου θα μείνετε. (Το να έχετε ένα επιπλέον, καθαρό κάλυμμα με φερμουάρ είναι καλό να το έχετε για να αποφύγετε να φέρετε τρίχες κατοικίδιων ζώων στο ενοικιαζόμενο σπίτι σας).
  • Αν πρέπει -και σας επιτρέπεται- να τα αφήσετε χωρίς επίβλεψη για μικρά χρονικά διαστήματα, σκεφτείτε να αφήσετε μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο να παίζει και να τα παρακολουθείτε με μια κάμερα για σκύλους. Υπάρχουν μοντέλα καμερών σκύλου που μπορείτε να παρακολουθείτε από το τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι ασφαλές και συμπεριφέρεται σωστά.
  • Τέλος, δώστε τους επιπλέον αγάπη. Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να αισθάνονται άγχος όταν ταξιδεύουν. Σε αντίθεση με εσάς, δεν είναι μυημένα στο πρόγραμμα και δεν ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Κάνοντας κάθε μέρα διασκεδαστική και δίνοντάς τους πολλή αγάπη- θα περάσουν ένα υπέροχο ταξίδι μαζί σας!

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές για ταξίδια με το σκύλο σας, εσείς και ο τριχωτός σας φίλος θα έχετε ένα πολύ πιο χαρούμενο και ασφαλές καλοκαιρινό ταξίδι.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top