10 πιο υπάκουες και έξυπνες φυλές σκύλου: Συνδυασμός ευφυίας, επιθυμίας και εκπαίδευσης

Χρήσιμα

Σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι αλλά δεν θέλετε να φέρετε στο σπίτι έναν μικρό μπελά; Πιο κάτω ακολουθεί η λίστα με τις πιο υπάκουες ράτσες σκύλουΟι υπάκουες φυλές δεν είναι απλά έξυπνες φυλές. Συνδυάζουν την ευφυία, τον ενθουσιασμό για μάθηση και την επιθυμία να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους.

Πολλές φυλές είναι πραγματικά έξυπνες αλλά και τόσο πεισματάρικες και αυτό δεν αφήνει τα σκυλιά να είναι πάντα υπάκουα. Κάποια σκυλιά έχουν μεγάλη ανάγκη από σωστή εκπαίδευση και θετική ενίσχυση, δηλαδή λιχουδιές και επαίνους.
Άλλα σκυλιά χαρακτηρίζονται από ισχυρή εργασιακή ηθική που τους επιτρέπει να συγκεντρώνονται εύκολα και να εκπαιδεύονται καλύτερα. Ακόμα και μια φυλή που θεωρείται υπάκουη, χρειάζεται συχνή εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι διασκεδαστική, μακριά από πειρασμούς, με σύντομες προπονήσεις και αρκετές ανταμοιβές.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο υπάκουες φυλές

1. Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie)

Τα Μπόρντερ Κόλεϊ είναι μια αρκετά έξυπνη φυλή αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουν εύκολα και συμβαδίζουν τέλεια με τον ιδιοκτήτη τους. Αυτός ο συνδυασμός τα καθιστά εξαιρετικά υπάκουα σκυλιά. Μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δουλειά θέλετε καθώς έχουν ισχυρή εργασιακή ηθική. Εάν και εκπαιδεύονται εύκολα χρειάζεται να έχουν δραστηριότητες και χώρο να εκτονώσουν την ενέργειά τους αλλά και πνευματικό εμπλουτισμό. Αυτό θα τα αποτρέψει από την πλήξη αλλά και τις καταστροφές.
Ύψος: 45 έως 55 εκατοστά
Βάρος: 12 έως 21 κιλά
Χαρακτηριστικά: Τραχύ και λείο τρίχωμα μεσαίου μεγέθους. Το σώμα του είναι ελαφρώς μακρύτερο από ότι ψηλό και τα αυτιά του είναι πάντα όρθια.


2. Γερμανικός Ποιμενικός

Ο Γερμανικός Ποιμενικός εκτράφηκε για να ανταποκρίνεται και να υπακούει. Αυτό δεν μας φαίνεται παράξενο εάν σκεφτούμε πως είναι τα πιο διάσημα σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως σκύλοι υπηρεσίας. Είναι πολύ πιστά και προστατευτικά για τις οικογένειές τους. Αλλά χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίησης μπορεί να αναπτύξουν προβληματική και επιθετική συμπεριφορά προς τους ξένους.
Ύψος: 55 έως 66 εκατοστά
Βάρος: 27 έως 45 κιλά
Χαρακτηριστικά: Μεγάλο και αθλητικό σώμα. Έχει πυκνό τρίχωμα με παχύ υπόστρωμα, ελαφρώς κυματιστό ή ίσιο στο εξωτερικό του μέρος, μαύρο ή σκούρο κόκκινο.


3. Golden Retriever

Τα Golden Retriever είναι τα πιο γνωστά οικογενειακά κατοικίδια. Έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είναι υπομονετικά, στοργικά και υπάκουα. Είναι ενθουσιώδη και θα κάνουν τα πάντα για να σε ευχαριστήσουν. Η υψηλή νοημοσύνη τους καθιστά την εκπαίδευση τους εύκολη. Αγαπούν τις λιχουδιές και το φαγητό και θα κάνουν οτιδήποτε για να το απολαύσουν.
Ύψος: 58 έως 60 εκατοστά (αρσενικό), 54 έως 55 εκατοστά (θηλυκό)
Βάρος: 29 έως 34 κιλά (αρσενικό), 24 ως 29 κιλά (θηλυκό)
Χαρακτηριστικά: Τρίχωμα μεσαίου μεγέθους σε χρώματα ανοιχτό ώς σκούρο χρυσαφένιο, μεσαίο έως μεγάλο ανάστημα.


4. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (Labrador Retriever)

Τα Labrador Retriever μοιάζουν απίστευτα με τα Golden Retriever. Επιλέγονται συχνά ώς σκύλοι βοήθειας καθώς εκπαιδεύονται εύκολα ,είναι ήρεμα και ενθουσιώδεις για νέα μάθηση. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι έχουν εξαιρετικές δεξιότητες ανάκτησης.
Άλλο ένα κοινό που έχουν με τα Golden Retriever είναι η αγάπη τους για το φαγητό. Η εκπαίδευσή τους γίνεται ακόμα πιο εύκολη με ανταμοιβές και λιχουδιές. Όμως, προσπαθήστε να τα κρατήσετε υπό έλεγχο καθώς έχουν τάση προς την παχυσαρκία.
Ύψος: 53 έως 60 εκατοστά
Βάρος: 24 έως 36 κιλά
Χαρακτηριστικά: Αυθεντική, αθλητική κατασκευή. Λείο τρίχωμα ανθεκτικό στο νερό και ουρά σαν βίδρα.


5. Βίζλα (Vizsla)

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός από απίστευτη αντοχή, πίστη, ευφυία και ενέργεια. Είναι πάντα πρόθυμα να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους και μερικές φορές αποκτούν έναν ιδιαίτερο, δυνατό δεσμό. Πολύ συχνά αναφέρονται ώς “σκυλιά Velcro”. Ιδανικοί ιδιοκτήτες είναι εκείνοι που μπορούν να τους προσφέρουν καθημερινή άσκηση, προπόνηση και δραστηριότητες για να διοχετεύσουν την ενέργειά τους.
Ύψος: 55 έως 58 εκατοστά
Βάρος: 20 με 22 κιλά
Χαρακτηριστικά: Αναλογικά σωστό και μυώδες σώμα με κοντό, λείο και πυκνό τρίχωμα σε χρώμα ρουστίκ.


6. Αγγλικό Springer Spaniel

Είναι μια ευχάριστη και πολυάσχολη ράτσα που λατρεύει τόσο την δουλειά όσο και το παιχνίδι. Έχει απεριόριστη ενέργεια και εξαιρετικές δεξιότητες ανάκτησης. Η όσφρησή του είναι άψογη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά αθλήματα σκύλων. Χρειάζονται ένα σπίτι που δεν θα τα περιορίζει και θα μπορούν να είναι δραστήρια.
Ύψος: 48 έως 50 εκατοστά
Βάρος: 18 έως 24 κιλά
Χαρακτηριστικά: Έχει μακριά αυτιά και μεσαίου μήκους τρίχωμα. Τα χρώματά του είναι βασικά μαύρο ή καφέ με λευκά σημάδια.


7. Poodle

Η εμφάνιση και η στάση του σώματός τους είναι πραγματικά εκλεπτυσμένη και κομψή. Είναι μια ράτσα που την χαρακτηρίζει η εξυπνάδα της, η αγάπη της για μάθηση και η προθυμία της να κάνει τα πάντα. Η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη και μπορούν να μάθουν ακόμα και σύνθετα κόλπα. Η ευκινησία τους τα βοηθάει να υπερέχουν στα αθλήματα σκύλων.
Ύψος: 38 εκατοστά (κανονικό), 25 εκατοστά (μινιατούρα), 25 εκατοστά και κάτω (toy)
Βάρος: 20 έως 31 κιλά (κανονικό), 7 έως 8 κιλά (μινιατούρα), 2 έως 4 κιλά (toy)
Χαρακτηριστικά: Έχει πυκνό, σγουρό και μονό τρίχωμα. Χρώματα: μαύρο, λευκό, καφέ, γκρι, πορτοκαλένιο.


8. Keeshond

Άλλη μια φυλή που συγκεντρώνει πολλές αρετές. Το Keeshond είναι πιστό, φιλικό, έξυπνο και εύκολο να εκπαιδευτεί. Επειδή αναπτύχθηκαν και εκτράφηκαν έως φύλακες ίσως χρειαστεί, κατά την εκπαίδευσή του, να επικεντρωθείτε στον έλεγχο του γαβγίσματος.
Γενικότερα είναι πάντα πρόθυμα και εξαιρετικά στα αθλήματα ζώων.
Ύψος: 43 έως 45 εκατοστά
Βάρος: 15 έως 20 κιλά
Χαρακτηριστικά: Μοιάζει με αλεπού, με παχιά δαμασκηνή ουρά και μοτίβο χρωματιστό γύρω από τα μάτια που δίνει την εντύπωση μάσκας ή γυαλιών. Έχει παχύ τρίχωμα και συνήθως είναι ένα μείγμα από γκρι, μαύρο ή κρεμ.


9. Havanese

Τα Havanese είναι έξυπνα και φιλικά. Θα λέγαμε μάλιστα πως είναι μια φυλή αρκετά εύκολο να εκπαιδευτεί, σε σύγκριση με τις άλλες μικρόσωμες φυλές που έχουν αποδειχθεί δύσκολες ανά καιρούς.
Τα πηγαίνουν περίφημα κατά την εκπαίδευση ειδικά όταν τα ενισχύετε θετικά. Η φυλή είναι επίσης άξιος ανταγωνιστής σε αθλήματα σκυλιών και δοκιμές υπακοής.
Ύψος: 21 έως 29 εκατοστά
Βάρος: 3 έως 6 κιλά
Χαρακτηριστικά: Μπορεί να έχει ένα ή δυο χρώματα, όπως μαύρο, λευκό, κρεμ, κόκκινο, χρυσό και ασημί. Το τρίχωμά του μπορεί να είναι μεταξένιο ή κυματιστό


10. Μάντσεστερ Τεριέ (Manchester Terrier)

Τα Τερίε γενικά συγχέονται χαρακτηριστικά όπως φασαρία και έντονη βούληση. Ωστόσο το Manchester Terrier είναι αρκετά έξυπνο, ευαίσθητο και εκπαιδεύεται αρκετά εύκολα.

Λατρεύουν να είναι απασχολημένα και η θετική επιβράβευση τα βοηθά να είναι προσηλωμένα στην εκπαίδευσή τους. Διατηρείστε τις προπονήσεις τους διασκεδαστικές αλλά και με αρκετές προκλήσεις ώστε να μείνει αμείωτο το ενδιαφέρον τους.
Ύψος: 25 έως 30 εκατοστά (toy), 38 έως 40 εκατοστά (κανονικό)
Βάρος: Κάτω από 5 κιλά (toy), 5 έως 10 κιλά (κανονικό)
Χαρακτηριστικά: Κοντό, γυαλιστερό, πυκνό και μαλακό τρίχωμα. Έχει ισχυρό και μυώδες σώμα και φυσικά όρθια αυτιά. Χρώματα: μαύρο, μαύρο με σημάδια καφέ.

Φυλές που χαρακτηρίζονται από δύσκολη εκπαίδευση και έντονη ανεξαρτησία

Εάν θέλετε ένα σκυλί πραγματικά πρόθυμο και εύκολο να εκπαιδευτεί μπορείτε να επιλέξετε μια από τις παραπάνω ράτσες. Υπάρχουν όμως και κάποιες φυλές που το πείσμα τους ,η ανεξαρτησία τους και η επιμονή τους κάνει δύσκολη την εκπαίδευση.

Τέτοιες φυλές είναι:
•Aφγανικό κυνηγόσκυλο
•Pekingese
•Basenji
•Borzoi
•Shiba Inu

Οι περισσότερες φυλές που παρουσιάστηκαν έχουν έναν καταπληκτικό συνδυασμός γενολογιών χαρακτηριστικών και συμπεριφοράς. όμως για να ενισχύσετε αυτά τα στοιχεία πρέπει να επιλέξετε την σωστή θετική εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση από κουτάβι.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top