Αυστραλιανό Kelpie: Ένας ανθεκτικός σκύλος, Χαρακτήρας, προσωπικότητα, ανάγκες και προβλήματα – Επισκόπηση φυλής

Αυστραλιανό Kelpie

Το Αυστραλιανό Kelpie είναι μια ευκίνητη και ενεργητική ράτσα, μυώδης και επιδέξια, ικανή να εργάζεται ασταμάτητα. Έχουν ταλέντο στη βοσκή των προβάτων, τόσο σε ανοιχτά χωράφια όσο και σε κλειστές αυλές. Είναι αρκετά ευπροσάρμοστα ώστε να αντέχουν στη σκληρή ζέστη και την ξηρασία της πατρίδας τους, της Αυστραλίας.

Το Αυστραλιανό Kelpie – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη φυλή

Τύπος: Είδος ποιμενικού σκύλου
Βάρος: 14-20 κιλά (15-20 λίβρες)
Ύψος: 45-50 εκατοστά (αρσενικό), 43-48 εκατοστά (θηλυκό)
Οικογένεια: Ποιμενικός σκύλος, ίδρυμα AKC (για καθαρόαιμες φυλές).
Γενεαλογικό δέντρο: Αυστραλία
Καταγωγή: 1800.
Άλλες ονομασίες: Kelpie, Barb.

Kelpie

Χρήσιμος πίνακας με πληροφορίες

– Ενεργειακό επίπεδο 5/5
– Απαίτηση άσκησης 5/5
– Παιχνίδι 4/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλία με άλλα σκυλιά 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 2/5
– Επαγρύπνηση 3/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 4/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 2/5
– Φωνητική ικανότητα 4/5

Ιστορία της φυλής

Το Αυστραλιανό Kelpie κατάγεται από τα αγγλικά και σκωτσέζικα σκυλιά Collie, η ιστορία των οποίων χρονολογείται από το 1800.
Αυτή η δραστήρια, ακούραστη φυλή βοσκής ήταν γνωστή για το μάτι, το γάβγισμα και το δάγκωμά της, ώστε να μετακινεί τα ζώα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως η ζέστη και η σκόνη, σε μεγάλες αποστάσεις και σε ανώμαλο έδαφος.
Το όνομα του Αυστραλιανού Kelpie προέρχεται από τη γυναίκα ιδρυτή της φυλής Kelpie.
Σήμερα, η φυλή εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτρέφεται από Αμερικανούς κτηνοτρόφους και αγρότες ως σκύλος εργασίας και βοσκής, καθώς και ως συμμετέχων σε δοκιμασίες, υπακοή και ευκινησία.

Αυστραλιανό Kelpie

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Στα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα περιλαμβάνονται η εγρήγορση, η επινοητικότητα και το ισχυρό αίσθημα πίστης. Το Australian Kelpie είναι ένας ευκίνητος και ζωηρός σκύλος με αστείρευτη ενέργεια. Είναι πολύ ανεξάρτητα, γνωρίζοντας πότε να ξεκουραστούν και πότε να κάνουν καλή δουλειά.
Απόλυτα αφοσιωμένο στη δουλειά του, ενδιαφέρεται και προσέχει κυρίως τα πρόβατα και τα άλλα ζώα. Η ήρεμη, φιλική και χαλαρή ιδιοσυγκρασία του τον καθιστά τον κατάλληλο σκύλο για τη δουλειά. Μπορεί επίσης να γίνει άγρυπνος ποιμενικός σκύλος, αν κοινωνικοποιηθεί από την κουταβική ηλικία. Η εκπαίδευση είναι επίσης πολύ σημαντική για να μην είναι αναποφάσιστοι.

Αυστραλιανό Kelpie: Χαρακτηριστικά

Το Αυστραλιανό Kelpie είναι ένας σκύλος χαμηλής συντήρησης. Το τρίχωμά του είναι πυκνό και καλά μαδημένο. Έχει αδιάβροχο διπλό υπόστρωμα και είναι συνήθως βαμμένο μαύρο, κόκκινο, καφέ σοκολατί ή κρεμ σε διάφορους συνδυασμούς. Το τρίχωμα χρειάζεται συχνό εβδομαδιαίο βούρτσισμα για την απομάκρυνση των “νεκρών” τριχών. Χρειάζεται επίσης να λούζονται περιστασιακά με σαμπουάν.
Ως πολύ δραστήρια φυλή, χρειάζονται καθημερινή άσκηση, ξεκούραση και διέγερση, τόσο σωματική όσο και πνευματική. Ιδανικά θα πρέπει να περπατούν, να κάνουν τζόκινγκ ή να τους επιτρέπεται να παίζουν σε μια περιφραγμένη αυλή για αρκετές ώρες. Η εκπαίδευση ευκινησίας, η εκπαίδευση υπακοής και η έντονη προπόνηση βοηθούν στη χαλάρωση του σκύλου σας τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Αυστραλιανό Kelpie

Αυστραλιανό Kelpie:Υγεία

Σοβαρά προβλήματα: Δεν έχουν αναφερθεί.
Μικροπροβλήματα: Δεν αναφέρονται.
Προσωρινές παθήσεις: Δεν αναφέρεται.
Συνιστώμενες εξετάσεις: Δεν αναφέρεται
Προσδόκιμο ζωής: 10-13 έτη.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν καλά τη φυλή, αλλά κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με οργανισμούς υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για αναδοχή και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr