Αυστραλιανό Τεριέ: Η μικρόσωμη φυλή της Τασμανίας – Επισκόπηση, Ανάγκες, Χαρακτήρας και πιθανές ασθένειες

αυστραλιανό τεριέ

Το Αυστραλιανό Τεριέ είναι ένας μικρός, δυνατός σκύλος με μεσαία σπονδυλική στήλη. Στην πραγματικότητα, θεωρείται σχετικά μεγάλο για το ύψος του. Το Αυστραλιανό Τεριέ είναι ένας σκληρός σκύλος εργασίας με σταθερό, εδαφικό βάδισμα. Το τρίχωμά του είναι αδιάβροχο και αποτελείται από ένα κοντό, μαλακό υπόστρωμα και ένα σκληρό, ίσιο εξωτερικό τρίχωμα μήκους περίπου 6,5 εκατοστών. Το τρίχωμα γύρω από τα πόδια και την ουρά είναι γενικά κοντύτερο. Το τρίχωμα είναι μακρύτερο στο λαιμό, δημιουργώντας μια ισχυρή, έξυπνη εμφάνιση. Τα χρώματα του τριχώματος είναι το κόκκινο, το ξανθό και το κρεμ.

Τύπος: Τεριέ
Βάρος: 4,5 με 5 κιλά
Ύψος: 25 με 27 εκατοστά
Οικογένεια: Τεριέ
Καταγωγή: Αυστραλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1900

σκύλος

Το μικρό Αυστραλιανό Τεριέ

– Ενεργειακό επίπεδο 3/5
– Απαιτήσεις άσκησης 3/5
– Παιχνίδι 3/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα σκυλιά 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 2/5
– Επαγρύπνηση 1/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 2/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 5/5

Αυστραλιανό Τεριέ: Ιστορία της φυλής

Το Silky Terrier είναι το εθνικό τεριέ της Αυστραλίας και ένα από τα μικρότερα σκυλιά εργασίας.
Η φυλή εκτράφηκε στην Τασμανία από διάφορες ευρωπαϊκές φυλές και σε πολλά σημεία μοιάζει με το Silky Terrier.
Στην Τασμανία, το τραχύ τεριέ ήταν ένας ευέλικτος τετράποδος σύντροφος που προστάτευε τα σπίτια και τα αγροκτήματα από τους αρουραίους, έλεγχε τα ζώα και προειδοποιούσε για τους εισβολείς. Πολλές φυλές διασταυρώθηκαν με αυτόν τον σκύλο, όπως το Σκάι Τεριέ, το Ντάντι Ντίνμοντ, το Σκωτσέζικο Τεριέ, το Γιορκσάιρ Τεριέ και το Μάντσεστερ Τεριέ, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας χρήσιμος αλλά πολύ επιδεικτικός σκύλος.
Η φυλή εκτράφηκε για πρώτη φορά το 1800 και ονομάστηκε “σκύλος με κουρελιασμένο τρίχωμα και σκούρα μπλε λάμψη”. Σύντομα η ονομασία άλλαξε σε Blue and Tan, Toy, Blue Terrier και το 1900 σε Rough Coated Terrier και Blue and Tan.
Γνωστά για το μπλε και το σκούρο χρώμα τους, τα πρώτα σκυλιά βρέθηκαν επίσης σε κόκκινο και αμμώδες χρώμα. Τελικά έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου καθιερώθηκαν σε σπίτια, και το 1925 εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 1960 η φυλή αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ.

αυστραλιανό τεριέ

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Αν και υπάκουο μέλος της ράτσας, το τεριέ είναι αρκετά τολμηρό και σκληροτράχηλο ώστε να κυνηγήσει οποιοδήποτε τρωκτικό. Αυτός ο σκύλος αγαπά τη διασκέδαση και την περιπέτεια και χρειάζεται καθημερινή άσκηση για να αποφύγει την πλήξη.
Το αυστραλιανό τεριέ είναι έξυπνο, πρόθυμο να ευχαριστήσει και πολύ υπάκουο. Τα πηγαίνουν καλά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια ζώα. Είναι επιφυλακτικά απέναντι στους ξένους και πολύ προσεκτικά. Επειδή τα κουτάβια ακολουθούν τα ένστικτά τους, το Αυστραλιανό Τεριέ σκάβει συχνά το έδαφος.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά

Αυτή η φυλή είναι αρκετά δραστήρια και απαιτεί καθημερινές βόλτες. Χρειάζονται μέτριους περιπάτους ή παιχνίδι σε ασφαλές μέρος χωρίς λουρί. Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται εβδομαδιαία για να απομακρύνεται η περίσσεια τρίχας και να διατηρείται σε καλή κατάσταση όλο το χρόνο.
Συνιστάται επίσης να κόβετε τις τρίχες γύρω από τα πόδια για να διατηρείτε μια τακτοποιημένη εμφάνιση.

αυστραλιανό τεριέ

Υγεία και προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα: κανένα.
Μικρότερα προβλήματα: γόνατο, διαβήτης.
Επαναλαμβανόμενα συμπτώματα: κράμπες, επιληπτικές κρίσεις, ρήξη χιαστού συνδέσμου.
Συνιστώμενες εξετάσεις: γόνατο, θυρεοειδής, πιθανώς οφθαλμολογική εξέταση.
Προσδόκιμο ζωής: 12-14 έτη.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν καλά τη φυλή, αλλά κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για παράδοση και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr