Akbash: Ένας σκύλος βοσκός, Χαρακτήρας, προσωπικότητα, ανάγκες και πιθανά προβλήματα, Επισκόπηση φυλής

Χρήσιμα

Το Akbash είναι ένας συνδυασμός μαστίφ και Gazekhound και είναι γνωστό ως εξαιρετικός σκύλος φύλαξης. Το λευκό του τρίχωμα και το αδύνατο, μυώδες σώμα του είναι πάντα σε εγρήγορση και μεγαλειώδες, ενώ επιδεικνύει δύναμη, θάρρος, ταχύτητα και ευκινησία όταν χρειάζεται να κυνηγήσει το θήραμα. Η επιβλητική εμφάνισή του συμπληρώνεται από τα κρεμαστά αυτιά και τη μακριά ουρά που κυρτώνει προς τα πίσω όταν βρίσκεται σε κίνηση ή είναι ενθουσιασμένος. Το Akbash, όπως και οι πρόγονοί του, χαρακτηρίζεται από μακριά πόδια, βαθύ στήθος και κυρτά πλευρά. Η επιρροή της ράτσας Μαστίφ φαίνεται στο ύψος, το βάρος, το πλατύ κεφάλι και τη δυναμική τους εμφάνιση.

Akbash – όλα για την φυλή

Τύπος:Gazehound
Βάρος: 54 κιλά (αρσενικά), 40 κιλά (σκύλες).
Ύψος: 76-86 cm (αρσενικά), 71-81 cm (σκύλες).
Οικογένεια: Παρατηρητήριο
Τόπος καταγωγής: Τουρκία.

Πίνακας χαρακτηριστικών

Επίπεδο ενέργειας 2/5Ανάγκη για άσκηση 2/5
Παιχνίδι 2/5
Αγάπη 3/5
Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 1/5
Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
Φιλικότητα προς τους ξένους 2/5
Προσοχή 5/5
Εύκολο στην εκπαίδευση 2/5
Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
Ευαισθησία στη ζέστη 2/5
Γάβγισμα 4/5

Ιστορία της φυλής

Το Akbash είναι μια αρχαία φυλή, που κατάγεται αρχικά από τις πεδιάδες και τα βουνά της δυτικής Τουρκίας. Εκτρέφονταν από βοσκούς και χωρικούς για την προστασία των ζώων τους από θηρευτές όπως οι λύκοι. Το Akbash είναι το τουρκικό αντίστοιχο άλλων λευκών φυλών που προέρχονται από τη Μεσόγειο. Ωστόσο, είναι η μόνη φυλή που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τόσο του Μάτιφ όσο και του Γκαζεκχάουντ.
Τη δεκαετία του 1970, οι Αμερικανοί David και Judy Nelson άρχισαν να μελετούν αυτά τα σκυλιά. Εισήγαγαν περισσότερα από 40 σκυλιά της φυλής Akbash στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα σκυλιά έγιναν ο καταλύτης για την εξάπλωση της φυλής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Το 1980, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συμπεριέλαβε τη φυλή Akbash στο πρόγραμμα ελέγχου των αρπακτικών και το 1998, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή Akuba ως σκύλο φύλαξης.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Akbash είναι ένας ιδανικός οικογενειακός σκύλος και ένας εξαιρετικός σκύλος φύλαξης. Είναι ένας ήρεμος, ήσυχος, ισορροπημένος και ανεξάρτητος σκύλος. Είναι αρκετά πιστό, ευγενικό και στοργικό προς την οικογένεια, τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια ζώα της οικογένειας. Είναι επιφυλακτικό απέναντι στους ξένους και μπορεί να είναι επιφυλακτικό και πιο τεταμένο απέναντι σε άλλα άγνωστα σκυλιά. Ο Akbash είναι ανεκτικός στην εκπαίδευση, αν κοινωνικοποιηθεί από την κουταβική ηλικία. Η εκπαίδευση ενός σκύλου Akbash από την κουτακεία θα σας προσφέρει τον τέλειο οικογενειακό σκύλο ή κηδεμόνα.

Χαρακτηριστικά φυλής

Μέτριο έως μακρύ λευκό τρίχωμα, μερικές φορές ανοιχτό λευκό ή σκούρο γκρι γύρω από τα αυτιά και το υποκείμενο τρίχωμα. Δεν υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε. Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνεται η βρωμιά και η έκκριση. Άλλες απαιτήσεις φροντίδας περιλαμβάνουν το περιοδικό μπάνιο, το τακτικό βούρτσισμα και την απομάκρυνση των τριχόμπαλων.

Akbash: Υγεία

Σημαντικές ανησυχίες: δεν υπάρχουν

Μικρές ανησυχίες: Δυσπλασία ισχίου, επιληψία, διαστολή καρδιομυοπάθειας και υποθυρεοειδισμός

Περιστασιακές καταστάσεις: Γαστρική στρέψη και ομφαλικές κήλες

Προτεινόμενες εξετάσεις: Ισχίου, καρδιάς και θυρεοειδούς

Προσδόκιμο ζωής: 10 έως 12 χρόνια


Τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται εδώ μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι συγκεκριμένα για τη φυλή, αλλά τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με οργανισμούς υιοθεσίας και αναζητήστε σκύλους προς πώληση ή υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top