American Bully: Στιβαρός σκύλος με γλυκιά προσωπικότητα, Επισκόπηση φυλής, Νομοθεσία, Ανάγκες και χαρακτηριστικά – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το American Bully   είναι μια υπέροχη αντίθεση στιβαρής κατασκευής και γλυκιάς προσωπικότητας. Είναι υπέροχα οικογενειακά σκυλιά που αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι πιστά σκυλιά και είναι πολύ ανεκτικά με τα παιδιά. Είναι καλό φυλάκιο και προστατεύει το σπίτι του, αλλά δεν εκτράφηκε για αυτόν τον σκοπό. Το όνομά του σημαίνει δύναμη και φόβος. Ωστόσο, η σπουδαία προσωπικότητά του εξασφαλίζει ότι είναι ο πιο διασκεδαστικός σκύλος.

Τύπος: Pocket, Standard,ΧL, Κλασσικός και Έντονος
Βάρος: 31 με 54 κιλά
Ύψος:33 ως 53 εκατοστά (στους ώμους ή μικρότερο)
Οικογένεια: Δεν αναφέρεται
Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες
Ημερομηνία καταγωγής: Μεταξύ 1980 και 1990
Άλλα ονόματα: Bullypit, American Bully Pit, Pit Bull, Αμερικάνικο Μπούλι

American Bully, ένα υπέροχο οικογενειακό σκυλί

– Ενεργειακό επίπεδο 4/5
– Απαιτούμενη άσκηση 4/5
– Παιχνίδι 5/5
– Αγάπη 5/5
– Φιλικότητα προς άλλα σκυλιά 4/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 4/5
– Ευκινησία 4/5
– Εύκολη εκπαίδευση 4/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 2/5

American Bully: Ιστορία της φυλής

Η ιστορία της φυλής είναι αρκετά νέα, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω στο 1980-1990. Είναι συνδυασμός των American Staffordshire Terrier, American Pitbull Terrier, American Bulldog, Old English Bulldog και Bulldog- η φυλή αναγνωρίστηκε επίσημα από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ το 2013.
Το αμερικανικό μπουλντόγκ προέρχεται από τις δύο ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και η φήμη του εξαπλώθηκε πέρα από την Ευρώπη και την Ασία. Η φυλή Μπουλντόγκ προήλθε από τον ελληνικό σκύλο μολοσέρ, γνωστό για τη δυνατή κατασκευή του, τα πεσμένα αυτιά και τη μικρή μουσούδα του.
Το American Bully  εκτράφηκε αρχικά ως ένας δυνατός σκύλος, ένας σκύλος για την προστασία της περιουσίας και ένας σκύλος που βοηθούσε στις καθημερινές δραστηριότητες. Οι συγκρούσεις μεταξύ των σκύλων αποτελούν πρόβλημα για όλες τις φυλές, οπότε η ειδική εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση ως κουτάβι μπορεί να τα βοηθήσει να γίνουν κατάλληλοι σκύλοι υπηρεσίας. Με στοργικούς ιδιοκτήτες και θετική εκπαίδευση, τα αμερικανικά μπουλ τεριέ θα γίνουν έξυπνα, καλομαθημένα και στοργικά μέλη της οικογένειας.
Αν θέλετε έναν τετράποδο φίλο αυτής της φυλής, ελέγξτε πρώτα τους τοπικούς κανονισμούς. Ορισμένες τοποθεσίες έχουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με την ιδιοκτησία σκύλων καταφυγίου ή απειλητικών σκύλων. Αυτοί οι κανονισμοί αναφέρονται συνήθως ως “νομοθεσία για συγκεκριμένες φυλές” (BSL). Οι νόμοι αυτοί αποσκοπούν στη μείωση των επιθέσεων και των συγκρούσεων μεταξύ σκύλων, αλλά δεν μπορούν να ελεγχθούν, ειδικά στην περίπτωση σκύλων που έχουν γεννηθεί από διασταύρωση.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Είναι έξυπνοι, ενεργητικοί και πρόθυμοι να δώσουν χαρά στις οικογένειές τους. Είναι εύκολο να εκπαιδευτούν τα σκυλιά αμερικανικής φυλής. Είναι πιστοί στον ιδιοκτήτη τους και δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικοί. Ωστόσο, όπως όλα τα σκυλιά, το ένστικτο της προστασίας του σπιτιού και της οικογένειας μπορεί να ενεργοποιηθεί σε ορισμένες καταστάσεις. Δεν τα πάνε καλά με άλλα ζώα, αλλά τα πάνε καλά με άλλους σκύλους.
Η θετική ενίσχυση, η εκπαίδευση και η πρώιμη κοινωνικοποίηση ως κουτάβι είναι μια καλή ιδέα για να διατηρηθεί ένας ενήλικας σκύλος ήρεμος και με αυτοπεποίθηση. Τους αρέσουν πολύ τα παιδιά και τους συμπεριφέρονται σαν να είναι δικά τους κουτάβια.
Αν θέλετε αυτός ο σκύλος να είναι πιστός και να σας συμπαθεί, προσφέρετε πολλά πνευματικά ερεθίσματα, βόλτες και παιχνίδια σε μια περιφραγμένη αυλή. Κοινωνικοποιήστε το Αμερικανικό Μπουλ Τεριέ σας με τους ανθρώπους και άλλους τριχωτούς φίλους.

American Bully: Χαρακτηριστικά της φυλής

Το American Bully τεριέ έχει λείο, γυαλιστερό, κοντό τρίχωμα. Απαιτεί λίγη φροντίδα και χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και μπάνιο με ελαφριά βούρτσα. Το αμερικανικό μπουλ έχει μυώδη κατασκευή και μεγάλο, βαθύ στήθος. Κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών, καθώς και σε merle (χρώμα με μεταβλητό μοτίβο) και αλμπίνο.
Το τρίχωμά τους είναι συνήθως κάτω από 2,5 ίντσες, οπότε μπορεί να κρυώνουν στο κρύο. Ένα παλτό θα τα κρατήσει ζεστά και άνετα.

Υγεία και σημαντικότερα προβλήματα

Σημαντικότερα προβλήματα: Δυσπλασία ισχίου και αγκώνα, καταρράκτης, έρπητας ζωστήρας.
Μικρότερα προβλήματα: αυτοάνοση ψώρα, υποθυρεοειδισμός.
Τυχαίες ασθένειες: δεν περιγράφονται.
Συνιστώμενες εξετάσεις: Ορθοπεδικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις.
Μακροζωία: 8-12 ετών.
Σημείωση: Ορισμένοι εκτροφείς μπορεί να χορηγούν στεροειδή για να αυξήσουν τη μυϊκή δύναμη του σκύλου. Όταν αυτά εξασθενήσουν, μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα οργάνων και αρθρώσεων. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την αξιοπιστία του κυνοκομείου.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι τυπικά για τη φυλή, αλλά τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Ελέγξτε με οργανισμούς υιοθεσίας και αναζητήστε κουτάβια που διατίθενται προς πώληση ή σε ανάδοχη φροντίδα στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top