Αμερικανικό Μπουλντόγκ: Ένας ισχυρός προστάτης, Επισκόπηση φυλή – Χαρακτήρας, ανάγκες και προσωπικότητα

Χρήσιμα

Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ του 18ου αιώνα έχει ισχυρούς μύες και γερά οστά και εκπέμπει δύναμη, κυριαρχία και αθλητισμό. Τα σκυλιά αυτά αναγνωρίζονται για τη δύναμη, το θάρρος και τις ικανότητες εργασίας τους, όπως η υπεράσπιση της περιουσίας και η καθοδήγηση των ζώων.

Τύπος: Bully (ισχυρός)

Βάρος: 27-54 κιλά

Ύψος: 55-68 cm (αρσενικό), 50-63 cm (θηλυκό)

Οικογένεια: Φύλακας, 55-50 λίβρες, 50-50 λίβρες, 50-50 λίβρες, 50-50 λίβρες, 63-50 λίβρες, 63-50 λίβρες.

Τόπος καταγωγής: Μεγάλη Βρετανία.

Χρονολογία καταγωγής: 18ος αιώνας

– Ενεργειακό επίπεδο 4/5
– Απαιτούμενη άσκηση 4/5
– Παιχνίδι 5/5
– Αγάπη 5/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 2/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 2/5
– Ευκινησία 5/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 5/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 1/5
– Φωνητικότητα 3/5

Αμερικανικό Μπουλντόγκ: Ιστορία της φυλής

Κατάγεται αρχικά από την Αγγλία, όπου εκτρέφονταν ως σκύλοι υπηρεσίας για τη φύλαξη και τη συνοδεία ζώων. Πριν από την απαγόρευση χρησιμοποιούνταν επίσης για το κυνήγι ζώων λόγω της δύναμης και του θάρρους τους. Ως αποτέλεσμα, μετά την απαγόρευση αντικαταστάθηκαν από το λιγότερο αθλητικό και κοντύτερο αγγλικό μπουλντόγκ.
Η αρχική φυλή ευδοκίμησε και διατηρήθηκε από τους μετανάστες που την έφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρησιμοποιηθεί ως σκύλος υπηρεσίας σε φάρμες του Νότου.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η φυλή σχεδόν εξαφανίστηκε, αλλά ο John D. Johnson στην Αγγλία, μαζί με τον Alan Scott και άλλους εκτροφείς, προσπάθησαν να διατηρήσουν την αρχική φυλή. Τα πρώτα σκυλιά, γνωστά ως standard, ήταν λεία, ανθεκτικά και αθλητικά, ενώ τα δεύτερα, γνωστά ως bully, ήταν ογκώδη, βαριά και μυώδη.
Παρά τις διαφορές αυτές, ο Johnson και ο Scott διατήρησαν τη συνολική υγεία και τη φυσική κατάσταση της φυλής. Το σύγχρονο αμερικανικό μπουλντόγκ, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, παραμένει ένα γενναίο σκυλί εργασίας, πιστό, προστατευτικό και καλός οικογενειακός σύντροφος.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το αμερικανικό μπουλντόγκ είναι ισχυρός προστάτης της οικογένειας και της περιουσίας. Είναι σίγουρο, ευκίνητο, ήρεμο, στοργικό και ατρόμητο όταν ένας ξένος βρίσκεται στο κατώφλι.
Η φυσική τους παρουσία εκπέμπει δύναμη και κυριαρχία. Έχει πολύ αθλητική εμφάνιση και είναι ένας πολύ δραστήριος σκύλος.
Αλληλεπιδρά καλά με τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια, ειδικά αν μεγαλώνουν μαζί του από κουταβάκι. Για να παραμείνει ένας σπουδαίος τετράποδος φίλος, χρειάζεται σωστή κοινωνικοποίηση ως κουτάβι, εκπαίδευση και τακτική άσκηση.
Τέλος, είναι πολύ συντροφικός και δεν μπορεί να μείνει μόνος του για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Χαρακτηριστικά φυλής

Λόγω της ιστορίας τους ως σκύλοι υπηρεσίας, είναι συνηθισμένοι να ζουν σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, όπως τα περισσότερα σκυλιά, είναι καλύτερα να ζουν σε εσωτερικούς χώρους. Χρειάζονται συχνή άσκηση και δραστηριότητα για να απελευθερώνουν την ενέργειά τους και να μην βαριούνται ή γίνονται καταστροφικά.
Το αμερικανικό μπουλντόγκ είναι μια ράτσα χαμηλής συντήρησης, το τρίχωμά του χρειάζεται μόνο σκούπισμα και η συντήρηση είναι ελάχιστη. Το χρώμα του τριχώματός του είναι καφέ, λευκό, στικτό και κόκκινο.

Αμερικανικό Μπουλντόγκ: Υγεία και πιθανότερα προβλήματα

Κύρια προβλήματα: Lipofuscinosis neurozeroides (ασθένεια του νευρικού συστήματος που προκαλεί πρήξιμο και αλλαγές στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς), νεφροπάθεια ή/και θυρεοειδοπάθεια.
Ανησυχίες: Cherry eye
Ανώμαλες ασθένειες: Καρκίνος των οστών.
Συνιστώμενες εξετάσεις: Εξέταση του ισχίου και του αγκώνα.
Προσδόκιμο ζωής: 10-15 χρόνια.

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με τα γραφεία υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για παράδοση και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top