Αποτροπιασμός σε εκτροφεία σκύλων – Πως θα βρείτε το σωστό, Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για αγορά σκύλου, Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χρήσιμα

Θέλετε να αποκτήσετε ένα κουτάβι και έχετε αποφασίσει για τη σωστή φυλή για εσάς. Ανυπομονώ να καλωσορίσω ένα νέο κουτάβι στο σπίτι μου, αλλά πρέπει να επιλέξω σωστά τον εκτροφέα. Η αναζήτησή μου για έναν εκτροφέα έχει ξεκινήσει.

Η μεγάλη απόφαση να προσθέσετε έναν τετράποδο φίλο στην οικογένειά σας πρέπει να ληφθεί προσεκτικά, όχι παρορμητικά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν υπεύθυνο εκτροφέα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει υγειονομικούς ελέγχους και θα ελέγξει ότι ο ιδιοκτήτης είναι κατάλληλος για να έχει τον σκύλο. Τελικά, θα ξοδέψετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, οπότε ο εκτροφέας που θα επιλέξετε πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις σας.


Η γνώση του τι κάνει έναν εκτροφέα καλό ή κακό θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να επιλέξετε έναν εκτροφέα που τηρεί τους κανονισμούς και εκτρέφει υγιή, καλά προσαρμοσμένα κουτάβια.

Τι κάνουν οι υπεύθυνοι εκτροφείς

Οι υπεύθυνοι εκτροφείς ελέγχουν προσεκτικά για προβλήματα υγείας. Και οι δύο γονείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί. Κάθε φυλή που αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ διαθέτει έναν εθνικό σύλλογο με πληροφορίες για την υγεία και έναν κώδικα δεοντολογίας για τα μέλη. Πολλοί σύλλογοι συνιστούν ότι πριν από την αναπαραγωγή, ο σκύλος που πρόκειται να αναπαραχθεί πρέπει να έχει πιστοποιηθεί ότι είναι υγιής.
Ορισμένοι οργανισμοί είναι υπεύθυνοι για το ποιες φυλές συνιστώνται και διατηρούν μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης των σκύλων που έχουν υποβληθεί σε υγειονομικούς ελέγχους.
Φυσικά, δεν υπάρχουν εγγυήσεις και κάθε έντιμος εκτροφέας το γνωρίζει αυτό. Οι εκτροφείς έχουν ήδη επενδύσει πολλούς συναισθηματικούς και οικονομικούς πόρους και δεν θα αναπαράγουν ένα σκύλο αν ο έλεγχος υγείας δεν είναι επιτυχής.
Εάν ένας εκτροφέας σας πει ότι ο έλεγχος υγείας δεν είναι απαραίτητος και ότι ο σκύλος του είναι απόλυτα υγιής, τότε προχωρήστε παρακάτω. Όλες οι φυλές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν προβλήματα υγείας.


Ορισμένα σκυλιά μπορεί να είναι πραγματικά όμορφα, αλλά αν δεν έχουν τέλεια υγεία δεν θα συνεχίσουν να εκτρέφονται. Ο σωστός εκτροφέας θα σταματήσει την αναπαραγωγή εάν ένας σκύλος αναπτύξει ένα γενετικά μεταδιδόμενο πρόβλημα υγείας. Αυτό είναι ένα λυπηρό και δύσκολο πράγμα, αλλά όσο όμορφο κι αν είναι να είσαι σκύλος, πρέπει να γίνει. Αυτή είναι η απόδειξη ότι οι εκτροφείς είναι υπεύθυνοι. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να διατηρήσουν τη φυλή υγιή για τις επόμενες γενιές.

Αναπαραγωγή και εγκυμοσύνη

Μόλις το ζευγάρι αναπαραγωγής περάσει την ιατρική εξέταση και επιλεγεί, αρχίζει η πραγματική διαδικασία αναπαραγωγής. Οι εκτροφείς συχνά δεν χρεώνουν για τη διαδικασία αναπαραγωγής της επιλογής τους. Εάν η αναπαραγωγή είναι επιτυχής, ο εκτροφέας περιμένει να μάθει εάν η αναπαραγωγή ήταν επιτυχής και εάν θα υπάρξουν κουτάβια στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η σκύλα πρέπει να παρακολουθείται πολύ στενά. Ενδέχεται να χρειαστούν ηχογραφικές και ακτινογραφικές εξετάσεις. Ίσως η πιο σημαντική πτυχή της υπεύθυνης αναπαραγωγής είναι ότι πολλοί εκτροφείς είναι υπεύθυνοι για τη ζωή των κουταβιών που φέρνουν στον κόσμο. Πολλοί εκτροφείς παρέχουν στους υποψήφιους αγοραστές ένα γραπτό συμβόλαιο που εξηγεί τις εγγυήσεις, τις πολιτικές τους και τις ευθύνες του νέου ιδιοκτήτη.

Ακόμα και μετά την γέννηση τω κουταβιών έχουν να γίνουν πολλά πράγματα και με προσοχή. Ο κτηνοτρόφος πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα κουτάβια και η μητέρα είναι καλά. Τα κουτάβια τοποθετούνται μαζί με την μητέρα τους σε ένα κουτί whelping (ένα ειδικό περίβλημα σχεδιασμένο για μητρικά σκυλιά και τα κουτάβια τους) παρακολουθούνται στενά. Η κοινωνικοποίησης ξεκινά αμέσως και ο κτηνοτρόφος χειρίζεται προσεκτικά και συχνά τα κουτάβια.

Όταν τα κουτάβια είναι περίπου δύο εβδομάδων, τα μάτια τους ανοίγουν και γίνονται πιο ενεργά. Μέρα με την μέρα οι ανάγκες για καθαριότητα και σίτιση αυξάνονται.

Όταν μεγαλώσουν αρκετά και είναι ο καιρός να βγουν από το κουτί μετακινούνται σε μεγαλύτερο χώρο. Στην ηλικία των 4 εβδομάδων περίπου είναι σε θέση να φάνε κανονική τροφή και ξεκινά η διαδικασία του απογαλακτισμού τους. Ο κτηνοτρόφος εντείνει την κοινωνικοποίηση τους για να δημιουργήσει καλά και αναπτυγμένα κουτάβια. Κατά την διάρκεια όλων αυτών, ταυτόχρονα, τα κουτάβια ελέγχονται κτηνιατρικά και εμβολιάζονται.

Εκτροφεία σκύλων: Πιθανοί αγοραστές

Ο κτηνοτρόφος αποφασίζει ποιο κουτάβι είναι κατάλληλο για κάθε πιθανό αγοραστή. Μάλιστα, πολλοί κτηνοτρόφοι απαιτούν από τους πιθανούς αγοραστές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να αποφασίσουν πως θα γίνει η διανομή των κουταβιών. Ο δρόμος για ένα υγιή, χαρούμενο κουτάβι είναι δαπανηρός (οικονομικοί λόγοι) και συναισθηματικός, αλλά αξίζει τον κόπο για τους κτηνοτρόφους που θέλουν μια καλή ζωή για κάθε μεμονωμένο κουτάβι.

Ίσως η πιο σημαντική πτυχή της υπεύθυνης αναπαραγωγής είναι ότι πολλοί κτηνοτρόφοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάθε κουτάβι που φέρνουν στον κόσμο για όλη τη ζωή του κουταβιού. Πολλοί κτηνοτρόφοι θα παρέχουν στους πιθανούς αγοραστές ένα συμβόλαιο που θα εξηγεί τις εγγυήσεις και τις πολιτικές καθώς και τις ευθύνες του νέου ιδιοκτήτη.

Οι καλοί κτηνοτρόφοι είναι αξιόπιστοι και οι αγοραστές τους προτείνουν και τους εμπιστεύονται πολλαπλές φορές. Οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι μεγαλώνουν τα σκυλάκια με πολλή αγάπη για να γίνουν υπέροχα κατοικίδια και είναι υπεύθυνοι για να βρούνε ένα υπέροχο και στοργικό σπίτι που θα τα κάνει χαρούμενα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top