Australian Cattle Dog: Ακούραστη φυλή – Επισκόπηση, Προσωπικότητα, Ανάγκες και χαρακτήρας – Όλα τα χρήσιμα

Australian Cattle Dog

Το Australian Cattle Dog είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους που μπορεί να συνδυάσει την ταχύτητα και την ευκινησία που απαιτούνται για την εκτροφή βοοειδών. Είναι ένας δυνατός και συμπαγής σκύλος που είναι μακρύτερος από ό,τι είναι ψηλός. Το βάδισμά του είναι μαλακό και ακούραστο. Είναι γρήγορο και ικανό για ξαφνικές κινήσεις. Το τρίχωμά του είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, κοντό, ίσιο και μεσαίου μήκους. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του τριχώματος είναι το μπλε και το κόκκινο.

Australian Cattle Dog

Τύπος: Βοσκή
Βάρος: 15 ως 20 κιλά
Ύψος: 43 ως 50 εκατοστά
Οικογένεια: Κτηνοτροφία, βοσκή
Καταγωγή: Αυστραλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Queensland Heeler, Blue Heeler, Hall’s Heeler, Red Heeler

Australian Cattle Dog, ο καλύτερος φύλακας βοοειδών

– Ενεργειακό επίπεδο 5/5
– Ανάγκες άσκησης 5/5
– Παιχνίδι 4/5
– Αγάπη 4/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 2/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 2/5
– Επαγρύπνηση 4/5
– Εύκολη εκπαίδευση 5/5
– Απαιτήσεις καλλωπισμού 2/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητική ικανότητα 5/5

σκύλος

Ιστορία της φυλής

Στις αρχές του 1800, μεγάλες εκτάσεις γης στην Αυστραλία παραχωρήθηκαν για βοσκή. Τα βοοειδή που εκτρέφονταν σε αυτές τις εκτάσεις είχαν γίνει άγρια και ανεξέλεγκτα, και οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές φυλές που προορίζονταν για βόσκηση αποδείχθηκαν ακατάλληλες. Εξ ου και η ανάγκη για έναν σκύλο που θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες καιρικές συνθήκες και που θα μπορούσε να ελέγχει τα ζώα χωρίς να γαβγίζει.

Το 1840, ένας άνδρας ονόματι Hall διασταύρωσε το ντίνγκο με το ανοιχτό μπλε Highland Collie και εξέθρεψε έναν σκύλο που έγινε γνωστός ως Hall’s Heeler. Πιστεύεται ότι ήταν ένας σκύλος με το όνομα Bentley που επηρέασε και εξέθρεψε τον αυστραλιανό σκύλο. Άλλοι εκτροφείς διασταύρωσαν το Hall’s Heeler με άλλες φυλές, όπως τα Bull Terrier και τα Dalmatians, δημιουργώντας αργότερα το μαύρο και στικτό Kelpie, μια φυλή προβάτων.
Αυτά τα σκυλιά ήταν τόσο σημαντικά για τη βόσκηση των βοοειδών στο Κουίνσλαντ που έγιναν γνωστά ως Queensland Blue Hillers. Αργότερα έγιναν γνωστά ως Australian Healers και στη συνέχεια ως Australian Cattle Dogs.
Το 1980 η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή.
Η καθυστερημένη εμφάνιση του σκύλου στο αμερικανικό έδαφος οφειλόταν πιθανώς στο γεγονός ότι η φυλή δεν έφερε καμία ομοιότητα με τις κοινές φυλές.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Australian Cattle Dog είναι έξυπνο, δυνατό, ανεξάρτητο, πεισματάρικο, ενεργητικό και ακούραστο. Όλες αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το Australian Cattle Dog δυναμικό.
Απαιτούν καθημερινή πνευματική και σωματική άσκηση. Είναι μια ευαίσθητη και υπάκουη φυλή.
Είναι ιδανικά για οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά, καθώς μπορεί να είναι λίγο δειλά κοντά σε μικρά παιδιά και μπορεί να προσπαθήσουν να τα δαγκώσουν.

Australian Cattle Dog

Australian Cattle Dog: Χαρακτηριστικά

Πρόκειται για μια πολύ δραστήρια και ακούραστη φυλή. Το καθημερινό τρέξιμο και η παρατεταμένη άσκηση, καθώς και τα μαθήματα υπακοής και οι πνευματικές ασκήσεις είναι απαραίτητα για τα κουτάβια.
Όταν βαριούνται γίνονται καταστροφικά, προσπαθώντας να απελευθερώσουν την ενέργειά τους. Χαίρονται να έχουν κάτι να κάνουν, ειδικά αν η δουλειά τους είναι να παρακολουθούν και να αναπαράγονται. Δεν είναι κατάλληλα για κατ’ οίκον διατήρηση.
Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται μία φορά την εβδομάδα για να απομακρυνθούν οι “νεκρές” τρίχες.

Υγεία του Australian Cattle Dog

Κύρια προβλήματα: CHD, OCD, απώλεια ακοής, PRA, δυσπλασία των αγκώνων.
Μικρότερα προβλήματα: κανένα.
Επαναλαμβανόμενα συμπτώματα: Καταρράκτης, εκκρίσεις φακών, PPM, VWD.
Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, ακοή, μάτια, αγκώνας, DNA για PRA, DNA για εξάρθρωση φακού.
Προσδόκιμο ζωής: 10-13 έτη.

Australian Cattle Dog

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι τυπικά για τη φυλή, αλλά κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με τα γραφεία υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για μεταφορά και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr