Australian Shepherd: Δεν είναι από την Αυστραλία! – Επισκόπηση φυλής, Καταγωγή, Προβλήματα, Χαρακτήρας και ανάγκες, Όλα τα χρήσιμα

Australian Shepherd

Ο Αυστραλιανός Ποιμενικός είναι ένας αθλητικός, μεσαίου μεγέθους, δυνατός σκύλος. Είναι ευκίνητος και ελαφρώς μακρύτερος από το ύψος του. Είναι μια μυώδης και δυνατή ράτσα, η οποία του επιτρέπει να εργάζεται όλη την ημέρα χωρίς να υστερεί σε ταχύτητα. Το βάδισμα αυτού του σκύλου είναι χαλαρό και ομαλό, επιτρέποντάς του να αλλάζει κατεύθυνση και ταχύτητα άμεσα. Το διπλό τρίχωμα είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Το εξωτερικό τρίχωμα είναι μέτριας υφής και μήκους, ίσιο ή κυματιστό. Τα χρώματα του τριχώματος είναι μαύρο, κόκκινο τρίχρωμο, μαργαριτάρι, κόκκινο και μπλε τρίχρωμο. Η έκφρασή τους είναι έντονη, ανυπόμονη και άγρια.

Australian Shepherd
Τύπος: Σκύλος βοσκής
Βάρος: 18 ως 29 κιλά
Ύψος: 45 με 58 εκατοστά
Οικογένεια: Κτηνοτροφία, βοσκή
Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες
Ημερομηνία καταγωγής: 1800

Australian Shepherd, όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την φυλή

– Επίπεδο ενέργειας 4/5. – Ανάγκες άσκησης 5/5 – Παιχνίδι 5/5 – Αγάπη 4/5 – Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5 – Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5 – Φιλικότητα προς τους ξένους 2/5 – Ευκινησία 4/5 – Εύκολη εκπαίδευση 5/5 – Απαιτήσεις περιποίησης 3/5 – Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5 – Φωνητική ικανότητα 5/5

Ιστορία της φυλής

Παρά το όνομά του, ο Αυστραλιανός Ποιμενικός δεν είναι μια πραγματική αυστραλιανή φυλή. Ήρθε στην Αυστραλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πιο ευρέως αποδεκτή θεωρία για την προέλευση της φυλής είναι ότι προήλθε το 1800, όταν οι Ευρωπαίοι Βάσκοι εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία και έφεραν μαζί τους τα σκυλιά και τα πρόβατά τους. Λίγο αργότερα, ορισμένοι Βάσκοι εγκαταστάθηκαν στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Αμερικανοί ονόμασαν τα τσοπανόσκυλά τους Australian Sheepdogs, καθώς το όνομα αντιστοιχούσε στο παρελθόν τους. Το δύσβατο έδαφος της Αυστραλίας και της αμερικανικής Δύσης απαιτούσε υψηλές απαιτήσεις από τα τσοπανόσκυλα. Μέσω της αυστηρής επιλογής και της αναπαραγωγής, ο βασκικός σκύλος προσαρμόστηκε γρήγορα και ξεπέρασε τις σκληρές συνθήκες. Η φυλή δεν ήταν πολύ δημοφιλής μέχρι τη δεκαετία του 1950, όταν γύρισε ταινίες και έκανε κόλπα ροντό. Πολλά από αυτά τα σκυλιά, που ανήκουν στον Jay Sisler, έχουν προγόνους Αυστραλιανού Ποιμενικού.

Australian Shepherd

Ο πρώτος Αυστραλιανός Ποιμενικός καταγράφηκε στο Διεθνές Μητρώο Αγγλικών Ποιμενικών Σκύλων (τώρα Εθνικό Μητρώο Σκύλων Αναπαραγωγής). Το 1993 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ. Η δημοτικότητά του, όπως καταγράφεται από τις στατιστικές, δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική δημοτικότητά του, καθώς πολλές φυλές δεν είναι καταχωρημένες στην Αμερικανική Λέσχη Κένελ. Είναι καλοκάγαθα, ευπροσάρμοστα σκυλιά που διακρίνονται σε διαγωνισμούς υπακοής και ευκινησίας. Είναι επίσης ένας έμπειρος σκύλος για τη φύλαξη ζώων. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το στυλ του είναι πιο κατάλληλο για τη φύλαξη ζώων παρά προβάτων.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Χαρακτήρας

Ευγενικός, γενναίος, σε εγρήγορση, με αυτοπεποίθηση, ανθεκτικός, έξυπνος, ανεξάρτητος και γρήγορος στην αντίδραση. Απαιτεί τακτική άσκηση και πνευματική διέγερση για να ανταποκριθεί στις αναπτυσσόμενες πνευματικές και σωματικές του ικανότητες, διαφορετικά μπορεί να απογοητευτεί. Με την κατάλληλη άσκηση και την εκπαίδευση των κουταβιών, αυτός ο σκύλος μπορεί να γίνει πιστός, απόλυτα αφοσιωμένος και υπάκουος. Είναι καχύποπτος και αμυντικός απέναντι στους ξένους. Θα προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονται στην αγέλη τους.

Australian Shepherd: Συντήρηση και χαρακτηριστικά

Η φυλή απαιτεί καθημερινή άσκηση, κατά προτίμηση έναν συνδυασμό σωματικής και πνευματικής διέγερσης. Το τρίχωμα χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και χτένισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Australian Shepherd

Υγεία και πιθανά προβλήματα της φυλής

Σημαντικότερα προβλήματα: Καταρράκτης, CEA (αντιγόνο καρκινοεμβρυονικού οξέος).

Μικρότερα προβλήματα: CHD, ρινική ηλιακή δερματίτιδα, σύνδρομο Pelger-Hewt, CEA, υποθυρεοειδισμός, κολόβωμα της ίριδας.

Τυχαίες παθήσεις: σύνδρομο σάκου ισχίου, επιληψία, PRA, δυσπλασία αγκώνα, διάχυση (διπλή επικάλυψη βλεφαρίδων).

Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, οφθαλμός, (θυρεοειδής), (DNA για CEA), αγκώνας.

Προσδόκιμο ζωής: 12-15 έτη.

Προφυλάξεις: Αυτή η φυλή είναι συχνά ευαίσθητη στην ιβερμεκτίνη. Οι επιβλαβείς ομόζυγοι μερλελέδες οδηγούν συνήθως σε κώφωση και τύφλωση. Επιπλέον, η κοντή ουρά (bobtail) με την οποία γεννιούνται μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.

σκύλος

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορούν συχνά να είναι ενδεικτικά μιας φυλής, κάθε σκύλος έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για μεταφορά και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr