Basset Hound: Σκύλος νάνος – Επισκόπηση φυλής , Ανάγκες, Χαρακτήρας και ανάγκες, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Basset Hound έχει βαρύτερο κόκαλο από οποιαδήποτε άλλη φυλή σε σχέση με το συνολικό του μέγεθος.Με το μακρύ, βαρύ σώμα της και τα κοντά πόδια, αυτή η φυλή παρέχει στενή κάλυψη και είναι εύκολο να κυνηγήσει.
Το παχύ, πυκνό τρίχωμά του παρέχει προστασία από τα βατόμουρα, εμποδίζοντάς το να πιαστεί. Υποτίθεται ότι τα μακριά του αυτιά πιάνουν τις μυρωδιές της γης και οι ρυτίδες στη μουσούδα του τις παγιδεύουν. Οι μεγάλες μύτες τους είναι ικανές να αναδίδουν μια καλή μυρωδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν συναντώνται σε άλλα σκυλιά. Μινιατούρες, μόνο αυτά τα σκυλιά μπορούν να συνδυάσουν κοντά πόδια και μεγάλη μουσούδα.
Οι κινήσεις τους είναι ρευστές και δυνατές, κινούνται με τη μύτη τους στο έδαφος και είναι πρόθυμοι να μυρίσουν τα πάντα.

Τύπος: Κυνηγόσκυλο
Βάρος: 18 – 27 κιλά
Ύψος: 35 εκατοστά
Οικογένεια: Scenthound
Καταγωγή: Γαλλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1500

Μπασέ κυνηγόσκυλο, η φυλή και τα χαρακτηριστικά της

– Ενεργειακό επίπεδο 2/5
– Ανάγκες άσκησης 2/5
– Παιχνίδι 2/5
– Αγάπη 4/5
– Φιλικότητα προς τους άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 3/5
– Επαγρύπνηση 1/5
– Εύκολη εκπαίδευση 2/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 3/5

Ιστορία της φυλής

Η πρώτη αναφορά στο Basset Hound γίνεται σε ένα κείμενο του 16ου αιώνα. Το κείμενο αυτό περιγράφει το κυνήγι των ασβών. Αυτό το χαρακτηριστικό του νάνου σκύλου με τα μικρά πόδια συναντάται σε πολλές αρχαίες φυλές, αλλά είναι δύσκολο να πούμε πότε ακριβώς εκτράφηκε συγκεκριμένα και πώς έφτασε στη σημερινή του μορφή- υπάρχουν αναφορές για νάνους σκύλους που κυνηγούσαν μαζί με κυνηγόσκυλα πλήρους μεγέθους στη Γαλλία του 5ου αιώνα.


Η λέξη “basset” προέρχεται από το γαλλικό bas, που σημαίνει “χαμηλός” ή “νάνος“, και αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φυλή. Τα σκυλιά με μικρά πόδια χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι ακόμη και πριν από τη Γαλλική Επανάσταση. Η εξάπλωση της φυλής ήταν τόσο διαδεδομένη που πολλά από αυτά δεν έχουν καταγραφεί. Μετά την επανάσταση η ιστορία της φυλής έγινε σαφέστερη και οι κοινοί θνητοί άρχισαν να τα χρησιμοποιούν για κυνήγι με όπλα. Χρειάζονταν ένα σκυλί που να μπορεί να ακολουθήσει ίχνη, να έχει ισχυρή όσφρηση και βαριά ραχοκοκαλιά. Ήταν αρκετά δημοφιλή κυνηγετικά σκυλιά μεταξύ των ευγενών της εποχής. Καθώς δεν μπορούσαν να τρέξουν και να κυνηγήσουν το θήραμα, έπρεπε να κυνηγούν εύκολους στόχους όπως οι ιοί. Τα σκυλιά αυτά κυνηγούσαν όλα τα θηλαστικά, αλλά κυρίως λαγούς και κουνέλια.
Δημιουργήθηκαν τέσσερις εκδοχές του κοντόσωμου κυνηγόσκυλου, με το Basset Artesian-Norman να είναι κοντά στο σημερινό Basset– στα τέλη της δεκαετίας του 1800 (και ξανά το 1930) έγιναν διάφορες διασταυρώσεις για να αυξηθεί το μέγεθος, με αποτέλεσμα το Artesian-Norman.
Τα πρώτα Basset εμφανίστηκαν στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1800, όπου η φυλή εξελίχθηκε σταδιακά- το 1885 έγινε μία από τις πρώτες φυλές που αναγνωρίστηκαν από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ.
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1900 το Basset είχε ήδη κερδίσει μια θέση στη διαφήμιση, τη διασκέδαση και τις καρδιές των ανθρώπων.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Basset Hound είναι ένα από τα πιο όμορφα και αξιαγάπητα μικρά σκυλιά.
Αυτή η ράτσα είναι πολύ φιλική με άλλα σκυλιά, άλλα κατοικίδια και ακόμη και με τα παιδιά. Είναι πολύ ευγενικά και φιλικά με άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Επίσης, να τα προειδοποιείτε να μην τα σπρώχνετε ή να τα χτυπάτε με παιχνίδια.
Έχουν την τάση να κινούνται αργά, να εξερευνούν, να μυρίζουν και να παρατηρούν. Είναι ταλαντούχοι και αποφασισμένοι ιχνηλάτες και δεν ξεφεύγουν εύκολα από την πορεία τους. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, μπορούν να ακολουθούν ενδιαφέρουσες μυρωδιές σε μονοπάτια, ακόμη και με κίνδυνο να χαθούν. Όταν ενθουσιάζονται, αυτά τα κουτάβια είναι πολύ πεισματάρικα και επιρρεπή σε αργές, έντονες αράχνες.

Στέγαση και χαρακτηριστικά προσωπικότητας

Το Basset Hound χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Οι ανάγκες του μπορούν να καλυφθούν με βόλτες με λουρί και παιχνίδια στην αυλή.
Το τρίχωμά του δεν χρειάζεται περιποίηση. Ωστόσο, το ρύγχος χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα γύρω από το στόμα και τις ρυτίδες για να εξουδετερώνονται τυχόν οσμές. Έχουν την τάση να εκκρίνουν πολύ σάλιο.
Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του basset hound είναι το λευκό, το λευκό-μαύρο, το κοκκινωπό-λευκό, το καφέ-λευκό και το τρίχρωμο.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

Κυριότερα προβλήματα: Ψυχαναγκαστική διαταραχή, δυσπλασία αγκώνα, θρόμβωση, εντροπίου, εξωτερική μέση ωτίτιδα, γλαύκωμα, συστροφή στομάχου, CHD.
Μικρότερα προβλήματα: επιγονατίδα, VWD.
Αναδυόμενες παθήσεις: καμία.
Συνιστώμενες εξετάσεις: μάτι, ισχίο, (vWD), (αγκώνας), (θρόμβωση).
Διάρκεια ζωής: 8-12 έτη.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι ενδεικτικά της φυλής, αλλά κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με τα γραφεία υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για μεταφορά και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top