Μπορεί ο σκύλος μου να έρθει μαζί μου στην δουλειά; Προετοιμασία, προσαρμογή, οφέλη και συμβουλές, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φέρετε τον σκύλο σας στη δουλειά; Αυτό μπορεί να έμοιαζε περισσότερο ουτοπικό παλαιότερα αλλά τα πιο σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι η πολιτική των εταιριών αλλάζει και γίνεται πιο pet friendly. Άλλωστε η παρουσία μιας γλυκιάς φάτσας στη δουλειά θα κάνει χαρούμενους πολλού ανθρώπους.

Όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν την είσοδο των σκύλων στο χώρο εργασίας ή προβαίνουν σε ρυθμίσεις για την παραμονή τους στο κτίριο. Εσείς τι σκέφτεστε σχετικά με το να παίρνετε το σκύλο σας στη δουλειά;


Πριν κουνήσετε το κεφάλι σας και πείτε “απολύτως όχι” ή σκεφτείτε θετικά το “γιατί όχι”, προσπαθήστε να φανταστείτε την ιδανική σας μέρα.
Μια χαλαρωτική Παρασκευή.
– Τα παιδιά στον παιδικό σταθμό.
– Δουλειά από το σπίτι.
– Παρέχετε γυμναστήριο ή αθλητικές εγκαταστάσεις στη δουλειά

Σε κανένα από αυτά τα πράγματα δεν θα πρέπει να είναι εύκολο να πείτε όχι. Σκεφτείτε λοιπόν πώς περνάει τη μέρα του το σκυλάκι σας που έχει μείνει στο σπίτι, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε. Στην πραγματικότητα, δεν θα χρειάζεται να αισθάνεστε πια ενοχές για να το αφήσετε σε ένα καταφύγιο ζώων ή σε ένα φιλικό σπίτι.

Με άλλα λόγια, το σκυλί όχι μόνο θέλει να είναι στη δουλειά, αλλά φαίνεται να έχει και ένα μέρος για να μείνει.
Εκτός από το αίσθημα ευτυχίας και ηρεμίας που φέρνουν οι τριχωτοί φίλοι μας στους κηδεμόνες τους, υπάρχουν και άλλες ανταμοιβές.

Όταν το αφεντικό δεν τους επαινεί για μια καλή δουλειά ή δεν τους ενθαρρύνει να δουλέψουν περισσότερο, τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους. Ακόμη και στην εξυπηρέτηση πελατών, τα σκυλιά μπορούν να ανακουφίσουν από το άγχος επιβραδύνοντας τους ανθρώπους και χαιρετώντας τους με χαμόγελο στην είσοδο. Πολυάριθμα οφέλη των κατοικίδιων ζώων για την υγεία έχουν αναφερθεί από έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλότερης αρτηριακής πίεσης, των λιγότερων καρδιακών προσβολών και της πρόληψης της κατάθλιψης.

Γιατί να μην το προτείνετε αυτό στην εταιρεία σας;

Σιγά-σιγά, με μικρά βήματα, ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να σας συνοδεύει στον χώρο εργασίας.

  • Προετοιμάστε τον χώρο εργασίας και τον σκύλο.
  • Πριν φέρετε τον σκύλο σας στη δουλειά, ρωτήστε τον συνάδελφό σας αν έχει αλλεργίες.
  • Προγραμματίστε τα γεύματα, τις βόλτες και την αποβολή του σκύλου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Να έχετε ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς και τον έλεγχο κατά των ψύλλων και των κροτώνων.
  • Φροντίστε να μην πίνετε νερό από μπολ άλλων σκύλων (που μπορεί να αποτελέσει πηγή μετάδοσης ασθενειών).
  • Αποφασίστε να επιλέξετε έναν φροντισμένο σύντροφο τον οποίο γνωρίζετε καλά, καθώς θα λείπετε συχνά για συναντήσεις, τηλεφωνήματα κ.λπ.

Γαβγίζει ο σκύλος σας σε οτιδήποτε καινούργιο;

Φανταστείτε πώς θα αντιδράσει όταν βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον και με νέους ανθρώπους. Αποφασίστε ένα ασφαλές μέρος για να χαλαρώσει.

Βηματίζει ο σκύλος σας μπρος-πίσω, ενοχλώντας τους πάντες;

Ρωτήστε τον κτηνίατρο ή τον εκπαιδευτή σας για τεχνικές χαλάρωσης και φαρμακευτική αγωγή.

Το να έχετε ένα σκύλο στη δουλειά μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, ειδικά σε μια μεγάλη εταιρεία με πολλά γραφεία και προσωπικό.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο. Τόσο το εργασιακό περιβάλλον ή η πολιτική της εταιρείας όσο και η εκπαίδευση που έχει ο σκύλος σας μπορούν να διασταυρωθούν ώστε να μπορέσει ο σκύλος να είναι ήρεμος στο χώρο εργασίας. Το πιο εύκολο και συνηθισμένο είναι να παρατηρούνται σκύλοι και γάτες σκύλοι σε καταστήματα ρούχων, υποδημάτων, κοσμημάτων και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις όπου οι ιδιοκτήτες θέτουν και τους κανόνες.

Οι σωστοί κανόνες, η εκπαίδευση, ο καθορισμός ορίων και η θετική συμπεριφορά του σκύλου προσελκύουν τον κόσμο και κάνουν το αφεντικό ευτυχισμένο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top