Boxer: Ένας μοναδικός σκύλος – Επισκόπηση φυλής, Χαρακτήρας, Προσωπικότητα και ανάγκες, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Boxer είναι ένα πρότυπο σκύλου που συνδυάζει δύναμη, χάρη και ευκινησία. Η φυλή έχει τετράγωνες αναλογίες και πολύ καλή μυϊκή δύναμη. Οι κινήσεις και το βάδισμά του είναι ανάλαφρα και μπορεί να καλύψει το έδαφος με εντυπωσιακή ευκολία. Το κεφάλι είναι χαρακτηριστικό, με πλατύ, αμβλύ ρύγχος και άγρυπνη έκφραση.
Το τρίχωμα είναι κοντό και γυαλιστερό. Τα συνήθη χρώματα του τριχώματος είναι το λευκό, το κοκκινωπό-καφέ και το στικτό (μοτίβο). Αυτή η φυλή μπορεί να είναι απόλυτος προστάτης και μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως σκύλος υπηρεσίας.

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 22 με 36 κιλά
Ύψος: 53 με 63 εκατοστά
Οικογένεια: Livestock dog ( σκύλος βοσκής), Mastiff, Bull
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Boxer, όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για αυτή την δυναμική φυλή

Μερικά κοινά χαρακτηριστικά αυτής της φυλής

– Ενεργειακό επίπεδο 5/5
– Ανάγκες άσκησης 3/5
– Παιχνιδιάρικη διάθεση 5/5
– Στοργή 5/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 3/5
– Ευκινησία 5/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 3/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 5/5
– Φωνητικότητα 3/5

Ιστορία της φυλής

Το μπόξερ κατάγεται από δύο κεντροευρωπαϊκές φυλές που δεν υπάρχουν πια: το μεγάλο Danziger Bull Terrier και το μικρότερο Brabentor Bull Terrier. Brabenser σημαίνει “δαγκωτό ταύρο” και χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων στα δάση. Απαιτούσε ένα δυνατό αλλά ευκίνητο σκυλί με πολύ καλή όσφρηση, ισχυρά σαγόνια και δάγκωμα.
Για το άθλημα αυτό χρησιμοποιούνταν μπουλντόγκ στη Μεγάλη Βρετανία και μεγάλα σκυλιά τύπου μαστίφ στη Γερμανία.
Γύρω στη δεκαετία του 1830 οι Γερμανοί κυνηγοί έκαναν μια σκόπιμη προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν νέο σκύλο και διασταύρωσαν το Brenneviser με έναν σκύλο τύπου Mastiff για το μέγεθος, ένα Terrier για τη δύναμη και τελικά ένα Bulldog. Τελικά το 1895 γεννήθηκε μια νέα φυλή: το Μπόξερ. Η ακριβής προέλευση του ονόματος Μπόξερ είναι άγνωστη, αλλά πιθανώς προέρχεται από το γερμανικό Boxl. Το Μπόξερ ήταν μία από τις πρώτες φυλές που χρησιμοποιήθηκαν στη Γερμανία ως αστυνομικός και στρατιωτικός σκύλος.
Μέχρι το 1900 το Μπόξερ είχε καθιερωθεί ως σκύλος γενικής χρήσης. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή όχι μόνο ως σκύλοι υπηρεσίας, αλλά και ως κατοικίδια ζώα.
Λίγο αργότερα, τη δεκαετία του 1940, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε επίσημα τη φυλή. Έκτοτε, η φυλή ανέβηκε σταθερά στην κορυφή της δημοτικότητας, παραμένοντας τελικά η τέταρτη πιο δημοφιλής φυλή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Boxer είναι ένα πρότυπο σκύλου που συνδυάζει δύναμη, χάρη και ευκινησία.Eίναι παιχνιδιάρικα, περίεργα, ενθουσιώδη, προσεκτικά και επιδεικτικά σκυλιά. Είναι επίσης εξαιρετικά πιστά στους ιδιοκτήτες τους, γεγονός που τα καθιστά ιδανικούς τετράποδους συντρόφους ακόμη και για τα μέλη της οικογένειας. Αν και πεισματάρικα κατά κάποιο τρόπο, είναι ευαίσθητα σκυλιά και ανταποκρίνονται γρήγορα στις εντολές. Η εκπαίδευση των κουταβιών αποτελεί βασική προϋπόθεση. Μπορεί να είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα σκυλιά, αλλά γενικά είναι καλά και φιλικά με άλλα κατοικίδια, κουτάβια και άλλα ζώα συντροφιάς.

Boxer :Χαρακτηριστικά φυλής

Τα Boxer χρειάζονται καθημερινή άσκηση και πνευματική διέγερση. Προτιμούν να τρέχουν, αλλά ένας περίπατος ή ένα τζόκινγκ με λουρί σε ένα κοντινό πάρκο θα ικανοποιήσει την ανάγκη τους για άσκηση. Τα μπόξερ είναι πολύ ευαίσθητα στις ζεστές θερμοκρασίες.Το τρίχωμά τους πρέπει να βουρτσίζεται περιοδικά για να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες.


Υγεία και πιθανές ασθένειες

– Σημαντικότερα προβλήματα: Καρδιομυοπάθεια των μπόξερ, ΚΑΔ, CHD.

– Μικρότερα προβλήματα: Γαστρική συστροφή, υποθυρεοειδισμός, σχισμές κερατοειδούς, κολίτιδα.

– Τυχαία προβλήματα: όγκοι στον εγκέφαλο, εκφυλιστική μυελοπάθεια- συνιστώμενες εξετάσεις: θυρεοειδής, ισχίο, καρδιά.

– Διάρκεια ζωής της φυλής: 8-10 έτη.

Σημείωση: Ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα λευκά μπόξερ μπορεί επίσης να είναι κουφά. Το φάρμακο ακεπρομαζίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Ζητήστε συμβουλές από ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν δοθεί σε τοπικό καταφύγιο και είναι διαθέσιμα για υιοθεσία ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top