Boykin Spaniel: Ένας γνήσιος σκύλος ιχνηλάτης – Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, χαρακτήρας και προβλήματα, Όλα τα χρήσιμα

Boykin Spaniel

Το Boykin Spaniel είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους. Αυτός ο σκύλος εκτρέφεται για ευκινησία και ταχύτητα και είναι ικανός να ζευγαρώνει και να ψάχνει για οτιδήποτε. Αυτή η φυλή έχει γερά κόκαλα, αλλά δεν είναι πολύ βαρύ. Στην πραγματικότητα, τα οστά του είναι μακρύτερα από το ύψος του.

Τύπος: αθλητικός σκύλος
Βάρος: 11 με 19 κιλά
Ύψος: 35 με 45 εκατοστά
Οικογένεια: Σπάνιελ
Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες
Ημερομηνία καταγωγής: 1900
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μπόκινιν Σπάνιελ, τα βασικά χαρακτηριστικά που θα θέλατε να γνωρίζετε για τη ράτσα

Τα σαγόνια του είναι μακριά αλλά ισχυρά. Οι κινήσεις είναι ελαφριές, με καλή προσέγγιση και δυνατές κινήσεις. Το τρίχωμά του είναι διπλό, δηλαδή αποτελείται από ένα ίσιο ή ελαφρώς κυματιστό μεσαίου μεγέθους εξωτερικό τρίχωμα και ένα κοντό υπόστρωμα. Το εξωτερικό τρίχωμα τον προστατεύει και απωθεί το νερό, ενώ το πυκνό υπόστρωμα παρέχει μόνωση.
Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το σοκολατί, το καφεκόκκινο και το καφέ.

Boykin Spaniel

Τα κύρια χαρακτηριστικά της φυλής είναι τα εξής

– Ενεργειακό επίπεδο 45
– Απαιτήσεις άσκησης 3/5
– Παιχνίδι 4/5
– Αγάπη 4/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 4/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 4/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 5/5
– Ευκινησία 1/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 4/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνή 3/5

Boykin Spaniel: Ιστορία της φυλής

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι κυνηγοί στον ποταμό Whateley στη Νότια Καρολίνα χρησιμοποιούσαν μικρές βάρκες, διαλύοντας κάποιες μεγαλύτερες βάρκες.
Χρειάζονταν ένα μικρό σκυλί που θα μπορούσε να ταξιδεύει στη βάρκα με τον ιδιοκτήτη του, τον κυνηγό, και ο LW “Whit” Boykin και οι συγγενείς του δοκίμασαν πολλές μίξεις και διασταυρώσεις για να αποκτήσουν ένα τέτοιο σκυλί. γύρω στο 1905 ένας φίλος του Boykin βρήκε ένα μικρό αδέσποτο σκυλί στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας. σπανιέλ, ήταν ο καταλύτης για την επιτυχία του.
Ο σκύλος αυτός ονομάστηκε Dumpy και έγινε σκύλος γαλοπούλας (κυνηγόσκυλο μικτής ράτσας) και ριτρίβερ. Ο Dumpy διασταυρώθηκε με ένα καφέ σπανιέλ, που ήταν αδέσποτο σκυλί, και τελικά γεννήθηκαν τα Chesapeake Bay Retriever, Springer Spaniel, Cocker Spaniel και American Water Spaniel.

Boykin Spaniel
Αυτά τα σκυλιά έγιναν γνωστά για την ευελιξία τους, διατηρώντας την ικανότητα αναζήτησης του σπανιέλ αλλά προσθέτοντας τα χαρακτηριστικά της αναζήτησης στο νερό, της ηγεσίας και της ιχνηλασίας. Η φυλή δεν το δείχνει, αλλά μπορεί να το δείξει. Έχουν εξαιρετική αντοχή και μπορούν να κυνηγήσουν σε ορεινές περιοχές και σε θερμότερα κλίματα. Ωστόσο, το ταλέντο τους έγκειται κυρίως στο κυνήγι υδρόβιων πτηνών, για το οποίο και εκτράφηκαν.
Η φυλή έγινε δημοφιλής γύρω από το Κάμντεν της Νότιας Καρολίνας, όπου πολλοί κυνηγοί και πλούσιες οικογένειες περνούσαν τον χειμώνα. Οι οικογένειες αυτές συνήθως έφευγαν την άνοιξη με τα μικρά καφέ σπανιέλ τους. Έτσι η φυλή έγινε γνωστή και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα.
Το 1977 ιδρύθηκε η Boykin Spaniel Society, η οποία έχει πλέον μέλη σε όλο τον κόσμο- το 1985, το Boykin Spaniel έγινε ο πολιτειακός σκύλος της Νότιας Καρολίνας και αναγνωρίστηκε από το UKC την ίδια χρονιά.
Το 2010, η φυλή αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ. Η φυλή είναι πιο δημοφιλής από ό,τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των εγγεγραμμένων σκύλων. Είναι ένας παραδοσιακός οικογενειακός σκύλος, ιδίως στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Boykin μπορεί να γίνει φίλος με οποιονδήποτε, όπως αποδεικνύεται από τη φιλικότητά του. Είναι χαρούμενος και θα λάβει ευχαρίστως μέρος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με την οικογένειά του – ειδικά αν η δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνει κολύμπι ή πεζοπορία στο δάσος. Είναι επίσης πρόθυμος να ευχαριστήσει το αφεντικό του. Είναι ο ιδανικός σκύλος για πρωτοεμφανιζόμενους, δραστήριους ιδιοκτήτες που αναζητούν έναν τετράποδο σύντροφο για εξορμήσεις στην ύπαιθρο ή στη θάλασσα. Η εκπαίδευσή του είναι εύκολη, ειδικά όταν ξεκινά από κουτάβι. Τα πάνε καλά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια ζώα.
Δεν γαβγίζουν υπερβολικά και γενικά έχουν καλή συμπεριφορά, ειδικά αν αερίζονται καθημερινά.

Boykin Spaniel

Συντήρηση και ιδιαιτερότητες της φυλής

Τα Boykins είναι δραστήρια σκυλιά και απαιτούν υψηλό επίπεδο δραστηριότητας. Για να τα κρατάτε ενεργά χωρίς να τα κουράζετε, θα πρέπει να δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα και δραστηριότητες. Οι μεγάλοι περίπατοι, το τρέξιμο και τα παιχνίδια θα ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για καθημερινή διέγερση. Τους αρέσει επίσης να κολυμπούν.
Το τρίχωμά τους είναι κάπως λιπαρό και απαιτεί εβδομαδιαίο βούρτσισμα και περιοδικό μπάνιο. Ο τακτικός έλεγχος των αυτιών είναι πολύ σημαντικός.

Υγεία και άλλα θέματα

– Κύρια προβλήματα: CHD, γόνατο.
Μικρότερα προβλήματα: καταρράκτης.
– Τυχαία προβλήματα: στένωση της πνευμονικής αρτηρίας, κατάρρευση κατά την άσκηση.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, γόνατο, μάτι.
Προσδόκιμο ζωής για αυτή τη φυλή: 11-13 έτη.

σκύλος

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν δοθεί σε τοπικό καταφύγιο ή είναι διαθέσιμα για υιοθεσία ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr