Brittany Spaniel: Μια γνήσια κυνηγετική φυλή, Ανάγκες, χαρακτήρας, προβλήματα και χρήσιμες πληροφορίες

Brittany Spaniel

To Brittany Spaniel είναι μια από τις πιο ελκυστικές αθλητικές φυλές. Έχει τετράγωνη μουσούδα και είναι ίση σε ύψος από τα πόδια μέχρι τους ώμους με το μήκος του σώματος. Η φυλή είναι ελαφρώς ψηλότερη μπροστά από ό,τι πίσω (καμπούρα), μεσαίου μεγέθους και με ελαφριά οστική δομή. Ο συνδυασμός των μακρών ποδιών και του ελαφρού οστού προσδίδει στη φυλή εκπληκτική ευκινησία και ταχύτητα. Η φυλή είναι πολύ γρήγορη και μπορεί να τρέξει πλάγια σε μεγάλη έκταση.

σκύλος

Τύπος: Αθλητικός σκύλος
Βάρος: 13 με 18 κιλά
Ύψος: 44 με 52 εκατοστά
Οικογένεια: Σκύλος Gundog, Setter, Pointer, Serbagile
Καταγωγή: Γαλλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Epagneul Breton

Brittany Spaniel, όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ράτσα

Τα κουτάβια μπορεί να μην έχουν ουρά. Το τρίχωμα είναι ελαφρώς ελαφρύτερο από αυτό των σπανιέλ και μπορεί να είναι ίσιο ή κυματιστό. Ένα τρίχωμα που είναι πολύ πλούσιο και άφθονο είναι επιζήμιο. Τα συνηθισμένα χρώματα τριχώματος είναι το καφέ-κόκκινο-λευκό, το τρίχρωμο και το λευκό-μαύρο. Η έκφραση του προσώπου του Epaniel είναι ανυπόμονη και επιφυλακτική, αλλά και χαριτωμένη. Τα μάτια προστατεύονται από φουντωτά φρύδια.
Το Breton Epaniel είναι ένας πολύ αθλητικός σκύλος, αλλά είναι επίσης ανυπόμονος και μπορεί να τρέχει για πολλή ώρα.

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής περιλαμβάνουν

– Ενεργειακό επίπεδο 4/5
– Ανάγκες σε άσκηση 5/5
– Παιχνιδιάρικη διάθεση 4/5
– Αγάπη 5/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 5/5
– Ευκινησία 1/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 4/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνή 4/5

Brittany Spaniel

Ιστορία της φυλής

Στα μέσα της δεκαετίας του 1800, Γάλλοι αθλητές διασταύρωσαν το μικρό Ground Spaniel με το αγγλικό Setter σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν τον καλύτερο σκύλο για όλες τις καταστάσεις. Καθώς ορισμένοι από τους προγόνους τους ήταν χωρίς ουρά, ορισμένα κουτάβια γεννήθηκαν χωρίς ουρά ή ουραία γραμμή.
Αυτά τα σκυλιά ήταν δημοφιλή τόσο στους λαθροκυνηγούς όσο και στη γαλλική υψηλή κοινωνία. Αυτό συνέβαινε επειδή ήθελαν έναν σκύλο που θα μπορούσε εύκολα να βρει τον στόχο του, ενώ παράλληλα θα ήταν πολύ υπάκουος. Αυτές ήταν σημαντικές ιδιότητες για τις παράνομες δραστηριότητες των λαθροκυνηγών.
Το πρώτο Breton Epanel καταγράφηκε στη Γαλλία το 1907. Η φυλή ήρθε στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο Μεξικό, γύρω στο 1925. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να κερδίσει η φυλή την αποδοχή της. Ωστόσο, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, τα σκυλιά απέδειξαν τις ικανότητές τους. Έκτοτε, η φυλή έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς κυνηγετικούς σκύλους.
Τα μέλη των συλλόγων σκύλων αυξήθηκαν και το σπανιέλ μπρετόν μπήκε ακόμη και στην πρώτη εικοσάδα από άποψη δημοτικότητας. Εκτός από τις ικανότητές τους ως κυνηγετικά σκυλιά, αγαπήθηκαν επίσης για το μικρό τους μέγεθος και τον μοναδικό τους χαρακτήρα.
Παρόλο που έχουν καταχωριστεί στην Αμερικανική Λέσχη Κένελ ως Brittany Spaniels από το 1934, η λέξη “spaniel” εγκαταλείφθηκε το 1982, όταν αναγνωρίστηκε ότι το κυνηγετικό τους στυλ έμοιαζε περισσότερο με ένα setter παρά με ένα spaniel.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Brittany Spaniel είναι ένα περίεργο και πολύ γρήγορο σκυλί. Είναι πολύ γρήγορο και ορμητικό. Έχει φοβερή εγρήγορση και πάντα θα ψάχνει ή για πουλιά ή για διασκέδαση. Αυτή η φυλή λατρεύει να τρέχει, να αναζητά, να κυνηγά και να παίζει, άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί ως κυνηγετικός σύντροφος. Έχει μια ανεξάρτητη φύση αλλά είναι πολύ ευαίσθητα και ανταποκρίνονται πολύ καλά στην ανθρώπινη εντολή. Σαν κατοικίδια έχουν ανάγκη από καθημερινή σωματική άσκηση και εκτόνωση, αλλά και ψυχική διέγερση. Εάν δεν εκτονωθούν αρκετά με άσκηση, προπόνηση και εκπαίδευση μπορεί να γίνουν καταστροφικά.

Brittany Spaniel
Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής

Η φυλή Brittany Spaniel είναι γενικά ένα ανθεκτικό σκυλί που απαιτεί λίγη συντήρηση. Η κύρια απαίτηση αυτής της φυλής είναι να τις προσφέρεται άφθονη καθημερινή άσκηση. Καλό θα ήταν η άσκηση να διαρκεί τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα και να περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες – όχι μόνο βόλτα με τα πόδια. Μην ξεχνάμε πως τους αρέσουν να τρέχουν ως γνήσιοι τετράποδοι κυνηγοί.

Το τρίχωμά τους δεν είναι ιδιαίτερα μακρύ ή παχύ, απαιτεί μόνο βούρτσισμα μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Υγεία και πιθανά προβλήματα της φυλής

Σημαντικές ανησυχίες: CHD (καρδιακή στεφανιαία νόσος)

• Μικρές ανησυχίες: επιληψία, υποθυρεοειδισμός

Περιστασιακές καταστάσεις: διακλάδωση φακού, PRA

Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, θυρεοειδής (μάτια)

Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 12 – 13 χρόνια

Brittany Spaniel

Τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται εδώ μπορεί τις περισσότερες φορές να είναι ενδεικτικά της φυλής, αλλά τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια προς πώληση στο τοπικό σας καταφύγιο ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr