Ώρα διασκέδασης: Κάντε γυμναστική με τον σκύλο σας, Ιδέες, Οφέλη και μικρά μυστικά – Χρήσιμες πληροφορίες

σκύλος και γυμναστική

Ο καιρός, η διάθεση, οι εξωτερικοί παράγοντες και πολλά άλλα δεν είναι πάντα συμμαχοί σας για να κάνετε την καθημερινή σας γυμναστική σε εξωτερικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, τους κρύους χειμερινούς μήνες χρειάζεται μεγαλύτερο θάρρος για να βγείτε έξω να αθληθείτε. Επίσης η ζεστασιά του σπιτιού είναι ανασταλτικός παράγοντας. Υπάρχει λύση: επιμονή και έναν καλό σύντροφο κατά την διάρκεια της γυμναστικής σας μέσα στο σπίτι.

Εάν λοιπόν ψάχνετε τρόπους να ασκηθείτε  και να χάσετε βάρος μέσα στο σπίτι αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσετε τον μικρό σας φίλος να εκτονώσει την ενέργειά του σας έχουμε τις λύσεις … και πολλές ιδέες εναλλακτικής άσκησης.

γυμναστική
Θα δούμε 10 τρόπους για μια ενδιαφέρουσα σκυλοπροπόνηση.

1. Απλή άσκηση «ταΐζω τον σκύλο μου»

Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα την εκπαίδευση, την υπακοή και την γυμναστική. Αυτού του είδους η άσκηση θα σας βοηθήσει να ασκηθείτε και θα δώσει το καλύτερο κίνητρο στον σκύλο σας να μείνει αφοσιωμένος στην άσκηση – στάσιμος και παρατηρητής. Με αυτή την άσκηση θα τεντωθείτε και θα κάνετε την αερόβια γυμναστική σας. πρέπει να έχετε έναν υπάκουο σκύλο που του αρέσει να κάθεται και να ξαπλώνει.
Επιπρόσθετα, εκτός από γυμναστική για εσάς είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δώσετε στο σκυλί σας μερικές επιπλέον λιχουδιές. Επίσης  μπορείτε και να αντικαταστήσετε το δείπνο τους σε μπολάκι για να σταματήσουν να τρώνε τόσο γρήγορα και λαίμαργα.
Ένα τέντωμα μια λιχουδιά, ένα κάθισμα μια κροκέτα.

2. Σκαλάκια και σκληρή προπόνηση

Εάν έχετε μια εσωτερική σκάλα στο σπίτι ή έστω ένα δύο σκαλάκια μπορείτε να κάνετε πολλές διαφορετικές ασκήσεις, πηδηματάκια, χιαστή ή καθίσματα. Γιατί να έχετε παρέα τον σκύλο σας; Αρχικά μια καλή παρέα και συμπαράσταση στο ανεβοκατέβασμα, ο σκύλος σας θα σας δίνει κουράγιο με το όμορφο χαρούμενο μουσούδι του και εκείνος θα το βλέπει σαν ώρα παιχνιδιού.

Επίσης εάν έχετε έναν δραστήριο σκύλο ή ένα κουτάβι θα το βοηθήσετε να εκτονωθεί, γρήγορα και αποτελεσματικά.

3.Εναλλακτικό βαράκι , ο σκύλος σας

Όχι δεν έχουμε σκοπό να ταλαιπωρήσουμε το σκυλάκι μας, να κάνουμε το σκυλάκι να ζαλιστεί ούτε να το αναγκάσουμε να κρατήσει ισορροπία.  Όμως ως εξτρά βάρος θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο έντονες και επίπονες, άρα αποδοτικότερες , τις ασκήσεις σας. θα σας βοηθήσει σε κάθε είδος άσκησης, push – ups, επικύψεις, ώμους κα.

γυμναστική και σκύλος

4. Κάτι νέο: Κοιλιακοί με πέταγμα μπάλας

Είναι μια πολύ απλή άσκηση, υπό κανονικές συνθήκες. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί  αρκετό χώρο, ένα μεγαλύτερο δωμάτιο ή ένα μακρύ διάδρομο.
Πως θα κάνετε την άσκηση: Καθίστε κάτω, πάρτε μια μπάλα και πετάξτε την όσο πιο μακριά μπορείτε. Μέχρι να την φέρει ο σκύλος σας πίσω σε εσάς εσείς κάντε κοιλιακούς και παραμείνετε σε αυτή την θέση. Πετάξτε την μπάλα εναλλάξ και από τα δύο χέρια, μην γυμνάσετε μόνο το ένα κατά το πέταγμα της μπάλας. Είναι ένας καλός τρόπος για να σφίξετε τους κοιλιακούς και να αφήσετε το σκυλί σας να ασκηθεί ταυτόχρονα.

5. Προπόνηση με άλματα

Αυτή η άσκηση σας εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα, καύσης και διασκέδασης.  Ο σκύλος σας να βρίσκεται μπροστά σας ενώ κρατάτε μια μπάλα. Μετακινηθείτε σε μια στάση και κρατήστε το κίνητρο μπροστά από το κουτάβι σας. Στη συνέχεια ξεκινήστε τον εαυτό σας σε όρθια θέση με τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας.
Τέλος, προσπαθήστε να κάνετε το σκυλί σας να σας ακολουθήσει και να πηδήξει. Στη συνέχεια, ανταμείψτε το κουτάβι σας για μια καλή δουλειά. Μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές θέλετε μέχρι να βγούνε έξω οι γλώσσες.

6. Μια νέα σκυλίσια yoga

Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, να αυξήσετε την ευλυγισίας σας αλλά και για να χάσετε βάρος.
Υπάρχουν πολλά μαθήματα γιόγκα σκύλου ή “doga” εκεί έξω που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς εσείς και ο σκύλος σας.

γυμναστική

7. Χορός και διασκέδαση

Ίσως να μην γνωρίζετε ότι υπάρχουν πραγματικά παγκόσμια πρωταθλήματα χορού σκυλιών. Ακόμα και εάν δεν θέλετε να γίνεται επαγγελματίας χορευτής με παρτενέρ έναν σκύλο, ο χορός στο σπίτι παρέα με το σκυλάκι σας θα σας γυμνάσει. Είναι επίσης μια ευκαιρία για διασκεδαστική προπόνηση και τρόπος να συνδεθείτε.

8. Παραδοσιακό παιχνίδι: Ακολούθησε τον αρχηγό

Ίσως αυτό να σας θυμίζει κάποιο παιδικό παιχνίδι. Δεν διαφέρει γιατί είναι εξίσου απολαυστικό και διδακτικό κα απευθύνεται στα παιδάκια – σκυλάκι μας.  Αυτή η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εκπαίδευσης αλλά και γυμναστικής. Δοκιμάστε να κρατήστε ένα κίνητρο όπως φαγητό ή μια μπάλα και ζητήστε από το σκυλί σας να σας ακολουθήσει γύρω από το σπίτι. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να σας ακολουθεί όταν περπατάτε.

9.Κάντε Push Ups παρέα

Αυτή η άσκηση συνδυάζει γυμναστική και εκπαίδευση. Με αυτή την άσκηση μπορείτε να μάθετε στον σκύλο σας να σας δίνει το πόδι του κάθε φορά κάνετε ένα up, όταν έρχεστε στην κανονική ευθεία με τεντωμένα χέρια. Ο σκύλος σας μπορεί να είναι ο προπονητής σας και να σας παρακινήσει να συνεχίσετε να χτίζετε αυτούς τους μύες, αλλά φροντίστε να δώσετε πολλές ανταμοιβές.

γυμναστική

10. Αερόμπικ και για σκύλους

Κυκλοφορούν πολλά βίντεο που δείχνουν ασκήσεις αερόμπικ, αλλά δεν είναι η ιδανική και πιο εύκολη άσκηση. Απαιτεί να έχετε έναν σκύλο εκπαιδευμένο, έξυπνο και να έχετε πολύ υπομονή. Υπάρχει λύση: Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αντιγράφει τις κινήσεις σας, να τεντώνεται όπως εσείς ή να σηκώνει τα πόδια του. Αυτές είναι πιο προηγμένες τεχνικές εάν έχετε ήδη καταφέρει να αποκτήσετε κάποιες άλλες προπονήσεις με το σκυλί σας.

Αυτές ήταν μερικές μόνο ιδέες για να κάνετε γυμναστική παρέα με τον σκύλο σας. Ανάλογα την ηλικία, τον καιρό και την εκπαίδευσή του μπορείτε να δοκιμάσετε και να φέρετε εις πέρας μερικές ή όλες τις ασκήσεις για πολλές ώρες χαράς.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr