Brussels Griffon: Φυλή με σχεδόν ανθρώπινο πρόσωπο – Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, Προσωπικότητα και χαρακτηριστικά

Brussels Griffon

Το Brussels Griffon έχει τετράγωνο, παχύ, συμπαγές κεφάλι. Η φυλή είναι καλά χτισμένη για το μέγεθός της. Οι κινήσεις του είναι στοχευμένο τρέξιμο, με μέτρια εμβέλεια και καθοδήγηση. Το Brussels Griffon έχει καλή ιδιοσυγκρασία και αυτοπεποίθηση, η οποία αντανακλάται στη στάση του σώματος. Η σχεδόν ανθρωπόμορφη έκφρασή του είναι εντυπωσιακή και αξιοθαύμαστη.
Το τρίχωμά του είναι τραχύ, σκληρό και μαύρο. Το τρίχωμα είναι ελαφρώς μακρύτερο στο κεφάλι. Η μουσούδα έχει πιο σκούρο χρώμα. Το τρίχωμα είναι κοντό, μαλακό και γυαλιστερό.

Τύπος: σκύλος παιχνιδιού
Βάρος: 3,5 με 4,5 κιλά
Ύψος: 22 με 27 εκατοστά
Οικογένεια: Pinscher
Καταγωγή: Βέλγιο
Ημερομηνία καταγωγής: 1.800
Άλλα ονόματα: Griffon Beige, Friffon Bruxellois, Belgian Griffon

Brussels Griffon: χαρακτηριστικά, ιδιοσυγκρασία, υγεία και η ιστορία της ράτσαςBrussels Griffon

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

– Ενεργειακό επίπεδο 4/5
– Απαιτήσεις άσκησης 2/5
– Παιχνιδιάρικη διάθεση 4/5
– Αγάπη 4/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 2/5
– Ευκινησία 1/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 3/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 4/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 5/5
– Φωνητική ικανότητα 5/5

Ιστορία της φυλής

Το Brussels Griffon εκτράφηκε στο Βέλγιο και είναι πιθανότατα απόγονος του Affenpincher και του Belgian Griffon Dekuri (σταβλικός σκύλος). Ήταν ένας πολύ αγαπητός σκύλος φύλαξης ντακς στις Βρυξέλλες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1800 διασταυρώθηκε με pugs, τα οποία ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στη γειτονική Ολλανδία εκείνη την εποχή, καθώς η αλαζονική και κωμική συμπεριφορά τους ήταν πιο πιθανό να προσελκύσει τους επιβάτες παρά να αποτρέψει τους ληστές. Η διασταύρωση με τα pugs είχε ως αποτέλεσμα τη βραχύσωμη ράτσα. Αργότερα έγινε γνωστή ως Petit Brabancon και εξακολουθεί να είναι γνωστή σε ορισμένες χώρες. Αυτά τα σκυλιά με τα λεία μαλλιά δεν υιοθετήθηκαν αρχικά επειδή το Griffon υποδηλώνει αντοχή στο νερό.
Μέχρι το 1880, η φυλή είχε επεκταθεί και αναπτυχθεί σε σημείο που αναγνωρίστηκε από τη Βελγική Λέσχη. Την ίδια περίπου εποχή, προτάθηκε μάλιστα η διασταύρωση του Yorkshire Terrier με ένα αγγλικό Toy Spaniel για τη δημιουργία ενός νέου τύπου σκύλου που θα τόνιζε ακόμη περισσότερο το σχήμα του κεφαλιού του Brussels Griffon.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, αυτός ο μικρός σκύλος έγινε πολύ δημοφιλής στο Βέλγιο και είχε μεγάλη ζήτηση από την αριστοκρατία της εποχής.
Τα περισσότερα από τα άτομα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η φυλή κατάφερε να ανακτήσει τον πληθυσμό της και τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο.
Σε ορισμένες χώρες, μόνο τα σκυλιά με κόκκινο τραχύ τρίχωμα θεωρούνται αληθινά Brussels Griffons, ενώ εκείνα με λείο τρίχωμα ονομάζονται Petit Brabancons.

σκύλος

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Brussels Griffon είναι μια ράτσα με καλή συμπεριφορά, που έχει αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για τη δουλειά της. Είναι επίσης πολύ γενναία και τους αρέσει να παίζουν, αλλά μπορεί να είναι πεισματάρικα και άτακτα. Συνήθως αλληλεπιδρούν καλά με άλλους σκύλους και άλλα κατοικίδια ζώα.
Έχουν την τάση να γαβγίζουν και να σκαρφαλώνουν. Ορισμένα από αυτά είναι επιδέξια στο να τρέχουν μακριά και να σκαρφαλώνουν. Ωστόσο, είναι σπουδαίοι σκύλοι σύντροφοι για την οικογένεια. Είναι ιδανικά ως διασκεδαστικά κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ ευαίσθητα και η ευαισθησία και το μέγεθός τους τα καθιστούν ακατάλληλη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο σπίτι και μπορεί να υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού αν λείπουν από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ιδιαιτερότητες της φυλής

Το Brussels Griffon είναι μια δραστήρια ράτσα, που αναζητά πάντα δράση. Απαιτούν καθημερινή σωματική άσκηση, καθώς και πνευματική διέγερση. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, η διέγερση αυτή μπορεί να παρέχεται με ασφάλεια στο σπίτι. Απολαμβάνουν επίσης σύντομους περιπάτους με λουρί.
Το τραχύ τρίχωμα απαιτεί βούρτσισμα δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά η επαγγελματική περιποίηση απαιτείται μία φορά κάθε τρεις μήνες. Η περιποίηση του μαλακού τριχώματος είναι ελάχιστη, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών.

Brussels Griffon: Υγεία και προβλήματα

– Σοβαρά προβλήματα: κανένα.
– Μικροπροβλήματα: κανένα.
– Τυχαία προβλήματα: αδύναμη ουροδόχος κύστη, επιγονατίδα, δυσπλασία, καταρράκτης, PRA, CHD, νόσος Legg-Perthes.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: μάτια, (ισχίο), γόνατα.
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 12-15 έτη.
Σημείωση: Συχνά απαιτείται καισαρική τομή.

Brussels Griffon

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με το γραφείο υιοθεσίας σας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν παραδοθεί σε τοπικό καταφύγιο και είναι διαθέσιμα για υιοθεσία ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr