Μικρόσωμες φυλές για το σπίτι: Η επίσημη λίστα , Χαρακτηριστικά και επισκόπηση φυλής, Όλα τα χρήσιμα

μικρόσωμες φυλές

Αναρωτιέστε ποιες φυλές είναι κατάλληλες για το σπίτι; Το πόσο καλά μπορεί ένας σκύλος να προσαρμοστεί στη ζωή σε έναν περιορισμένο χώρο όπως το διαμέρισμα εξαρτάται από τα επίπεδα ενέργειας και τις συνήθειες άσκησης του. Οι σκύλοι με υψηλά επίπεδα ενέργειας μπορούν να είναι ευτυχισμένοι στο σπίτι, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους ικανοποιούν την ανάγκη του σκύλου για σωματική και πνευματική χαλάρωση.
Ωστόσο, όσο υψηλότερο είναι το ενεργειακό επίπεδο ενός σκύλου, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται να περνάει σε εξωτερικούς χώρους, όπως περπάτημα ή χαλαρό τζόκινγκ. Οι σκύλοι με χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας μπορεί να μην χρειάζονται μεγάλες βόλτες ή εκτεταμένο χρόνο παιχνιδιού, αλλά χρειάζονται άσκηση για να μην γίνουν υπέρβαροι, καταστροφικοί ή καταθλιπτικοί.
Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα μικρά σκυλιά επειδή καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Τα μικρά σκυλιά είναι επίσης ιδανικά για διαμερίσματα, επειδή είναι μια ράτσα που δεν μεγαλώνει. Να θυμάστε ότι τόσο καθαρόαιμα όσο και μη καθαρόαιμα σκυλιά μπορούν να βρεθούν σε καταφύγια σκύλων.

Έχουμε συγκεντρώσει 32 σκυλιά ιδανικά για σπίτι

1. Affenpinscher

Το Affenpinscher είναι επίσης γνωστό ως «σκυλί μαιμου», καθώς το affen σημαίνει πίθηκος/ μαιμού στα γερμανικά και το pinscher σημαίνει Τεριέ. Αυτό το σκυλί είναι ένα μικρός αλλά γεμάτος ενέργεια τετράποδος φίλος.
Προέρχεται από μικρά Τεριέ που έζησαν σε αγροκτήματα κατά τον 17ο και 18ο αιώνα σε όλη την Ευρώπη. Η δουλεία του ήταν να κυνηγάει αρουραίους και ποντίκια. Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

Affenpinscher

2. Bichon Frise

Συμπαγές σώμα, κουκλίστικο πρόσωπο και χνουδωτό άσπρο τρίχωμα, αυτή η ράτσα είναι πολύ ελκυστική. Επίσης είναι πολύ ζωηρή φυλή με καλή διάθεση. Αυτά συμπληρώνουν την εμφάνισή του.
Το Bichon Frise συχνά συγχέεται με το Poodle.

3. Bolognese

Είναι αστείος, περίεργος, έξυπνος και αφοσιωμένος στο αφεντικό του. Αγαπά να περνά χρόνο με τους ανθρώπους του, να παίζει, να τρέχει και είναι καλή συντροφιά για τα παιδιά. Ένα μέλος της φυλής Bichon – επίσης γνωστά ως Bichon Bolognese – κατάγονται από την ιταλική πόλη Μπολόνια, από την οποία πήραν το όνομά τους.
Αυτά τα σκυλιά γοητεύουν τους ανθρώπους, όμως πρέπει να είστε υπομονετικοί κατά την εκπαίδευσή του καθώς μπορεί να αποδειχθεί λίγο δύσκολη η παραμονή στο σπίτι.

4. Boston Terrier

Το Boston Terrier μπορεί να έχει εκτραφεί ως άγριος μαχητής, αλλά αυτό δεν είναι εμφανές χαρακτηριστικό του σήμερα. Τον 19ο αιώνα αποκαλούσαν τον σκύλο αυτό μικρό Αμερικάνο κύριο και έμοιαζε περισσότερο με εραστή παρά με μαχητή.
Τα αρσενικά ίσως διεκδικήσουν και προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν όταν εισβάλλει κάποιος άλλος στον χώρο τους, όπως και οι πρόγονοι τους τα Τεριέ.

Boston Terrier

5. Brussels Griffon

Τα Brussels Griffon, ή απλά Griffon κατάγονται από το Βέλγιο. Είχαν αρμοδιότητες κυνηγού και ήταν υπεύθυνοι για την απομάκρυνση αρουραίων ή ποντικιών από τους στάβλους.
Τελικά, έγιναν τα ιδανικά σκυλιά για σπίτι. Είναι χαρούμενα, περίεργα, στοργικά και λατρεύουν να περνούν χρόνο με τους ανθρώπους τους. Είναι ευαίσθητα και πολλές φορές γίνονται έντονα στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους.

6. Cavalier King Charles Spaniel

Το Cavalier King Charles Spaniel είναι ένα όμορφο μικρό σκυλάκι που κατέχει τον τίτλο «της καλύτερης κουνιστής ουράς». Επίσης είναι γλυκά και στοργικά. Είναι εξαιρετική επιλογή για σκυλιά σπιτιού, λατρεύουν τις αγκαλιές και είναι αφοσιωμένα στον άνθρωπό τους.

7. Chihuahua

Τα Τσιουάουα είναι ένα «πικάντικο» μικρό σκυλάκι – θα λέγαμε μάλιστα θρασύ. Έχουν την φήμη για τα μικρότερα σκυλιά του κόσμου, αλλά μάλλον έχουν και την πιο μεγάλη – ισχυρή προσωπικότητα παρά το μέγεθος τους. Είναι πολύ δημοφιλή για όλους τους λάτρεις σκύλων σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

8. Chinese Crested

Το Chinese Crested είναι ένα εξωτικό μικρό σκυλί που δεν κατάγεται από την Κίνα. Έχουν δυο παραλλαγές: τα άτριχα με μεταξένιο τρίχωμα στο κεφάλι, την ουρά και τα πόδια και τα Powderpuff που έχουν όλο το τρίχωμά τους. Και οι δύο υπο ράτσες μπορεί να γεννηθούν από μια μόνο γέννα.

Chinese Crested

9. Coton de Tulear

Για το Coton de Tulear –Coton για συντομία η τέλεια μέρα είναι εκείνη που περνά με τους ανθρώπους του. Μπορεί να σας ακολουθούν όπου πηγαίνετε, στις δουλειές του σπιτιού, στα δωμάτια, στην βόλτα με το αυτοκίνητο. Λατρεύουν να είναι με τους ανθρώπους τους για αυτό ονομάζονται σκυλιά Velcro.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

10. Dachshund

Το όνομά τους προέρχεται από το “Dachs” που σημαίνει ασβός και το «Hund» που σημαίνει σκύλος.

Dachshund

11. Havanese

Ένας σκύλος με λαμπρή προσωπικότητα που αγαπά και δείχνει στοργή σε όλους – τους ξένους, τα παιδιά, άλλα σκυλιά και γάτες. Φυσικά περισσότερο αγαπούν την οικογένειά τους και θα κολλήσουν μαζί σας για πάντα.
Αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα της φυλής, καθώς όταν μένουν μόνα τους μπορεί να γίνουν πραγματικά ανήσυχο. Εάν τον αφήνετε συχνά μόνο του ή στην αυλή δεν θα είναι ευτυχισμένος.

μικρόσωμες φυλές

12. Japanese Chin

Οι ιδιοκτήτες αυτού του σκύλου θαυμάζουν την ικανότητά του να πηδά ψηλά στα έπιπλα. Το Japanese Chin εχει μέγεθος παιχνιδιού και ένστικτα γάτας καθώς του αρέσει να βρίσκεται ψηλά. Μερικές φορές ρίχνει και αντικείμενα όπως θα έκανε μια γάτα.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

13. Lhasa Apso

Το Lhasa Apso πιστεύει οτι είναι μεγαλύτερο από όσο είναι πραγματικά. Αναπαράχθηκε για εκατοντάδες χρόνια για να είναι βασιλικός φύλακας. Η σημερινή εκδοχή μοιάζει πολύ με τους προγόνους της – είναι πιστά σκυλιά και φύλακες του σπιτιού και της οικογένειας.

καλλωπισμός σκύλου

14. Lowchen

Με ένα όνομα που μεταφράζεται σε “λιοντάρι σκύλος”, ίσως περιμένετε από το Lowchen να έχει μια έντονη συμπεριφορά.
Όμως μόνο η εμφάνισή του θυμίζει λιοντάρι. Είναι το δανικό σκυλί για διαμέρισμα και παιδιά. Ένας εξαιρετικός σύντροφος για όλους.

15. Maltese

Καθ’ όλη τη μακρά ιστορία τους, οι Μαλτέζοι είχαν πολλά ονόματα, όπως “Melitae Dog”, “Ye Ancient Dogge of Malta”, “Roman Ladies Dog”, “The Comforter”, “Spaniel Gentle”, “Bichon”και” Maltese Terrier “. Σήμερα είναι γνωστά απλά ως Μαλτέζ.

μικρόσωμες φυλές

16. Shih Tzu Maltese

Στην αρχή εκτράφηκε για να μην μαδάει καθόλου, αλλά αυτό είναι φυσικά αδύνατο, είναι όμως ένα σκυλάκι που δεν ρίχνει πολύ τρίχωμα. Επίσης είναι πιστά και αγαπούν την οικογένειά τους.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

17. Maltipoo

Είναι διασταύρωση Maltese και Toy or Miniature Poodle. Είναι στοργικά, ευγενικά, εξαιρετικοί σκυλί θεραπείας και τέλειοι φίλοι για μοναχικούς ανθρώπους.

Maltipoo

18. Manchester Terrier

Είναι ένα έξυπνο, πνευματικό σκυλί που του αρέσει να μαθαίνει. Όπως όλα τα Τεριέ του είναι πιστό, ανεξάρτητο, δραστήριο και αθλητικό.
Έξυπνος και αφοσιωμένος, ένα Μάντσεστερ Τεριέ κάνει έναν πιστό φίλο και έναν καταπληκτικό φύλακα.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

19. Miniature Pinscher

Είναι ένα μικρόσωμο σκυλάκι, ζυγίζει 8 – 11 κιλά με έντονο χαρακτήρα. Έχει μυώδες σώμα και κομψό λαιμό.

20. Papillon

Το όνομά του προέρχεται από την Γαλλική λέξη πεταλούδα. Είναι μια σύγχρονη αναπαράσταση των μικρών σπανιέλ που απεικονίζονται συχνά σε πίνακες του παρελθόντος.
Ήταν κάποτε γνωστό ως νάνος σπανιελ. Είναι υπέροχοι σύντροφοι ακόμα και σήμερα. Για πολλά χρόνια αποτελούσαν την σκυλίσια παρέα κυρίων και βασιλιάδων.

μικρόσωμες φυλές

21. Peekapoo

Η φυλή είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης και έχει μια μακρά ιστορία. Είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης Πεκινουά και Πουντλ. Ήταν η πρώτη φυλή διασταύρωσης που προήλθε από μείξης των Πουντλς την δεκαετία του ΄50 και του ΄60.
Δεν είναι πολύ δημοφιλής όπως άλλα σκυλιά διασταύρωσης – όπως το Labradoodle και το Cockapoo, αλλά είναι σκυλιά που έχουν ευδοκιμήσει τις τελευταίες 5 δεκαετίες.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

22. Pekingese

Τα Πεκινουά είχαν και έχουν ακόμα μια σημαντική πορεία και αναγνώριση. Ήταν το δημοφιλές σκυλί της Κίνας.
Ένα Πεκινουά θα σας χαιρετήσει με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Απαιτούν τον σεβασμό όπως και ι πρόγονοί τους.
Με τα μαλακά, στρογγυλά, καστανά μάτια, το μακρύ τρίχωμα και την κυρτή ουρά που κουνούν με χάρη κάνουν τους ανθρώπους τους χαρούμενους και δίνουν νόημα στις μέρες τους.

μικρόσωμες φυλές

23. Pomeranian

Είναι γοητευτικά, χαριτωμένα, γούνινα, έξυπνα και μικρά σκυλιά. Ωστόσο, μην αφήσετε τη χαριτωμένη τους μουσούδα να σας ξεγελάσει. Είναι πολύ ανεξάρτητα και τολμηρά. Παρατηρούν και προσέχουν τον κόσμου γύρω τους.
Θεωρούν ότι είναι μεγαλύτερα από όσο είναι κανονικά, κάτι που μπορεί να τα βάλει σε μπελάδες καθώς παρενοχλούν μεγαλύτερα σκυλιά.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

24. Poodle (Toy & Miniature)

Παρόλο που τα σημερινά Poodles φαίνεται να αποτελούν σκυλιά αναψυχής και πολυτέλειας έχουν εκτραφεί ως σκύλοι εργασίας. Η φυλή αρχικά χρησιμοποιήθηκε για κυνήγι στο νερό.

μικρόσωμες φυλές

25. Pug

Η εμφάνιση των Παγκς θα σας κάνει σίγουρα να χαμογελάσετε καθώς είναι κάπως κωμική- βαθιές ρυτίδες γύρω από τα μεγάλα, σκοτεινά τους μάτια και επίπεδο πρόσωπο.
Πιστεύεται ότι το όνομα του Pug προέρχεται από τη λατινική λέξη «fist» επειδή τα πρόσωπά τους μοιάζουν με ανθρώπινη γροθιά.Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

μικρόσωμες φυλές

26. Rat Terrier

Είναι ένας εξαιρετικός φύλακας, ο ιδανικός σκύλος για το αγρόκτημα. Έχει ισχυρά σαγόνια και οι γρήγορες κινήσεις του τον έκαναν τον ιδανικό σκύλο για κυνηγι αρουραίων και άλλων μικρών παράσιτων στο αγρόκτημα. Πολλοί άνθρωποι το μπερδεύουν με Fox Terrier ή έναν Jack Russell, αλλά οι οπαδοί της φυλής γνωρίζουν όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά που κάνουν το Rat Terrier μοναδικό.

27. Shiba Inu

Είναι γνωστά για την τολμηρή και εκρηκτική προσωπικότητά τους. Οι Ιάπωνες έχουν τρεις λέξεις για να περιγράψουν τα διανοητικά χαρακτηριστικά της φυλής: kaani-i (πνευστή τόλμη), ryosei (καλή φύση) και soboku (εγρήγορση). Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, συνθέτουν αυτό το έξυπνο σκυλί.

Shiba Inu

28. Shih Tzu

Ο Τζέιμς Μάμσφορντ, ένας Αμερικανός δάσκαλος και συνθέτης περιέγραψε τέλεια το σκυλί αυτό: λίγο λιοντάρι, λίγο κουνέλι, λίγο από γάτα, μπαλαρίνα, μωρο, αρκουδάκι, γέρο, γελωτοποιό μαζί με τα χαρακτηριστικά σκύλου Θιβετιανής και Κινεζικής καταγωγής. Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

Shih Tzu

29. Silky Terrier

Το Silky, όπως λένε συχνά, είναι ένα κομψό μικρό σκυλί με ένα όμορφο, μεταξένιο μπλε ή μαύρο τρίχωμα.
Αυτό το σκυλί κρύβει ένα τολμηρό πνεύμα. Άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη φυλή συχνά εκπλήσσονται όταν βλέπουν το μικρό Silky Terrier να προειδοποιεί για εισβολείς, να τρέχουν με μεγάλα σκυλιά ή να συμβαδίζουν με τους ιδιοκτήτες τους σε μια πεζοπορία.

30. Toy Fox Terrier

Το Toy Fox Terrier (TFT) αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατάγονται από μικρά Smooth Fox Terriers αλλά και διασταύρωση με Chihuahuas και Manchester Terriers.
Είναι ένα πραγματικό Τεριέ με όλα τα χαρακτηριστικά τους – φωτιά σε πνεύμα και καρδιά. Είναι δραστήρια αλλά και στοργικά. Μπορούν να κυνηγούν σε αγρους ή να ξαπλώνουν στον καναπέ με τον ιδιοκτήτη τους.

31. Yorkipoo

Το Yorkipoo αγαπά τους ανθρώπους και τη διασκέδαση. Θέλουν να ευχαριστούν τους ανθρώπους τους, για αυτό θα κάνουν κόλπα και επιδείξεις προς τιμήν του επισκέπτη. Η αυτοπεποίθηση τους τα κρατά από το να είναι πολύ γρήγορα ή επιθετικά.
Μπορεί να γίνουν η τέλεια συντροφιά για κάποιον που αναζητά ένα μικρό, γεμάτο ενέργεια και αυτοπεποίθηση σκύλο. Αποτελούν μια από τις πιο αξιαγάπητες ράτσες στην λίστα με τις πιο μικρόσωμες φυλές ιδανικές για το σπίτι.

Yorkipoo

32. Yorkshire Terrier

Τα Yorkshire Terrier έχουν παρατσούκλι το Yorkie. Είναι λαμπρά σκυλιά που σίγουρα θα προσελκύσουν την προσοχή σας.
Είναι τόσο μικρά που χωράνε παντού – σε τσάντες, ειδικά καλαθάκια ή αγκαλιά.

μικρόσωμες φυλές

Αυτή είναι η επίσημη λίστα με τις καλύτερες ράτσες μικρού μεγέθους και εξαιρετικού χαρακτήρα που μπορούν να τα πάνε περίφημα σε ένα διαμέρισμα, είναι χαμηλής συντήρησης και δεν απαιτούν έντονη εξάσκηση και εκτόνωση μέσα την ημέρα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr