Bull Terrier: Ένας σκύλος μονομάχος, Επισκόπηση φυλής, Ιδιαιτερότητες, χαρακτήρας και ανάγκες – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Bull Terrier είναι ένας φοβερός μονομάχος. ΤοBull Terrier, είναι όμορφο και σκληρό. Η φυλή έχει ισχυρή, μυώδη κατασκευή και είναι μακρύτερη από το ύψος της.
Η μυϊκή μάζα σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους καθιστά αυτό το σκυλί σταθερό και ανθεκτικό. Η δομή του κεφαλιού τονίζει μια ισχυρή, αποφασιστική έκφραση και μεγάλη δύναμη. Το βάδισμα είναι ομαλό και άνετο.
Το δέρμα είναι πυκνό και καλά μυώδες. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, λείο και σκληρό. Το χρώμα του τριχώματος είναι συνήθως ένας συνδυασμός στίγματος και λευκού, κόκκινου και λευκού, λευκού, καστανοκίτρινου και λευκού, λευκού και μαύρου.

Τύπος: Τερριέ

Βάρος:22με31 κιλά

Ύψος:53με55εκατοστά

Οικογένεια:Τερριέ

Καταγωγή:Terrier,Mastiff,Bull

Ημερομηνία καταγωγής:1800

Άλλα ονόματα:ΑγγλικάBullTerrier

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

– Ενεργειακό επίπεδο 4/5
– Απαιτήσεις άσκησης 3/5
– Παιχνίδι 5/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 1/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 3/5
– Επαγρύπνηση 4/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 1/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 5/5

Ιστορία της φυλής

Γύρω στο 1835 διασταυρώθηκαν το μπουλντόγκ και το αγγλικό Senior Terrier. Από τη διασταύρωση αυτή προέκυψαν το μπουλντόγκ και το τεριέ, όπως ήταν γνωστά εκείνη την εποχή. Αργότερα η διασταύρωση με το ισπανικό Poynter προσέδωσε το απαραίτητο μέγεθος και δημιούργησε ένα δυνατό, στιβαρό αλλά ευέλικτο σκυλί.
Γύρω στο 1860, ο James Hinckes ανακάτεψε το μπουλ-τεριέ με ένα λευκό αγγλικό τεριέ και ένα δαλματίας, δημιουργώντας ένα λευκό σκυλί, το οποίο ονόμασε μπουλ-τεριέ. Το λευκό τρίχωμα τράβηξε αμέσως την προσοχή των ανθρώπων. Έγιναν μοντέρνοι σύντροφοι για τους νεαρούς άνδρες που ήθελαν έναν όμορφο, δυναμικό αρσενικό σκύλο στο πλευρό τους.
Τα σκυλιά έγιναν γνωστά για την ικανότητά τους να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να μην πολεμούν, κερδίζοντας τον τίτλο “ιππότης του λευκού αλόγου”. Οι σκύλοι εξελίχθηκαν σταδιακά, έγιναν πιο αεροδυναμικοί και απέκτησαν χαρακτηριστικό κεφάλι.
Γύρω στο 1900 η φυλή διασταυρώθηκε με το Staffordshire Bull Terrier και ο χρωματισμός της αποκαταστάθηκε. Αυτή η διασταύρωση ήταν αρχικά απαράδεκτη, αλλά τελικά απέκτησε ισότιμο καθεστώς στην Αμερικανική Λέσχη Κένελ ως ανεξάρτητη φυλή το 1936. Σήμερα το λευκό παραμένει το πιο χαρακτηριστικό και δημοφιλές χρώμα, αλλά και άλλα χρώματα δεν είναι λιγότερο δημοφιλή ως κατοικίδια.
Η κωμική τους προσωπικότητα έχει κερδίσει πολλούς φίλους, ενώ έχουν επίσης εμφανιστεί σε πολλές επιτυχημένες ταινίες και διαφημίσεις.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Mπουλ Tεριέ είναι διασκεδαστικά, αστεία, ενεργητικά και παιχνιδιάρικα, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ άτακτα. Έχουν πλούσια φαντασία και συχνά βλέπουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο, ενώ συχνά είναι πεισματάρικα και αποφασιστικά.
Παρόλο που μπορεί να είναι “φανταχτερά”, είναι μια πολύ γλυκιά, στοργική και πιστή ράτσα. Καλό είναι επίσης να θυμάστε ότι η επαφή με άλλους σκύλους και μικρά ζώα πρέπει να εισάγεται σταδιακά. Είναι προτιμότερο να τα κοινωνικοποιήσετε από την ηλικία των κουταβιών.
Τέλος, είναι επιρρεπή σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά και μπορεί να τα δει κανείς να κυνηγούν αδιάκοπα την ουρά τους ή να ζωγραφίζουν κουκκίδες.

Συντήρηση και ιδιαιτερότητες της φυλής

Τα Mπουλ Tεριέ απαιτούν καθημερινή ψυχαγωγία και άσκηση. Χρειάζονται τόσο πνευματική διέγερση όσο και σωματική άσκηση και, το σημαντικότερο, και τα δύο πρέπει να γίνονται καθημερινά. Αυτή η φυλή αγαπά να τρέχει σε μεγάλες εκτάσεις, αλλά η άσκηση είναι καλύτερο να γίνεται σε ασφαλές μέρος. Η χαλάρωση και η διέγερση είναι πολύ σημαντικές για αυτή τη ράτσα, ώστε η πλήξη να μην οδηγήσει σε καταστροφική συμπεριφορά.
Η περιποίηση θα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Υγεία και πιθανές ασθένειες

– Σημαντικές ασθένειες: Κώφωση (λευκά σκυλιά), νεφροπάθεια (κληρονομική νεφρίτιδα, νεφρική δυσπλασία).
– Μικρότερα προβλήματα: Καρδιακά προβλήματα (ASD, μιτροειδής στένωση), καταναγκαστική συμπεριφορά, αλλεργίες.
– Ακανόνιστα συμπτώματα: επιγονατίδα.
– Συνιστώμενες εξετάσεις: ακοή (λευκοί σκύλοι), νεφρική λειτουργία UP: αναλογία UC, καρδιά, γόνατα.
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 11-14 έτη.

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορούν συχνά να είναι ενδεικτικά μιας φυλής, τα σκυλιά έχουν ατομικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας ή βρείτε ένα κουτάβι για να το δώσετε στο τοπικό σας καταφύγιο ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top