Bullmastiff: Ένας γενναίος σκύλος, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, ιδιαιτερότητες και χαρακτήρας, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Σχεδόν τετράγωνη ράτσα, δυνατή και δραστήρια. Το Bullmastiff συνδυάζει δύναμη, αντοχή και εγρήγορση. Το Μπουλμαστίφ αποτελείται κατά 60% από Μαστίφ και κατά 40% από Μπουλντόγκ. Το βάδισμα αυτού του σκύλου είναι ομαλό και δυνατό, αλλά μέτρια γωνιώδες. Το τρίχωμά του είναι κοντό και πυκνό και η έκφρασή του είναι έντονη και επιφυλακτική.

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 50 με 58 κιλά
Ύψος: 60 με 68 εκατοστά
Οικογένεια: Mastiff, Bull
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν υπάρχουν

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής περιλαμβάνουν

– Ενεργειακό επίπεδο 1/5
– Ανάγκες άσκησης 2/5
– Παιχνίδι 1/5
– Στοργή 3/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 2/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 4/5
– Φιλικότητα προς άλλους ανθρώπους 1/5
– Επαγρύπνηση 5/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 1/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
– Ευαισθησία στη ζέστη 5/5
– Φωνητικότητα 5/5

Ιστορία της φυλής

Το Μαστίφ είναι μια από τις παλαιότερες φυλές της Βρετανίας, αλλά ο άμεσος απόγονός του, το Μπουλμαστίφ, είναι μάλλον σχετικά πρόσφατη.
Πράγματι, υπάρχουν μεμονωμένες αναφορές για το Μπουλμαστίφ ή για διασταύρωση μεταξύ του Μαστίφ και του Μπουλντόγκ ήδη από το 1791. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της φυλής.
Η καταγεγραμμένη ιστορία του μπουλμαστίφ αρχίζει προς το τέλος του 19ου αιώνα. Εκείνη την εποχή, η τακτική της λαθροθηρίας έγινε εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα στα μεγάλα κτήματα, σε τέτοιο βαθμό που απειλήθηκε η ζωή των φύλακα των πυλών. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας σκληρός, γενναίος σκύλος που θα μπορούσε να παραμείνει ήσυχος και να περιμένει, αλλά τα μαστίφ δεν ήταν αρκετά γρήγορα και τα μπουλντόγκ δεν ήταν αρκετά μεγάλα.


Έτσι, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ο τέλειος σκύλος, οι φυλές αναμείχθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν το παρατσούκλι “σκύλος νυχτερινός κλέφτης”.
Ένα από τα αγαπημένα χρώματα ήταν η σκούρα κηλίδα (μοτίβο) που ξεθώριαζε τη νύχτα. Καθώς η φήμη του Μπουλμαστίφ μεγάλωνε, πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούσαν σκύλους με ανοιχτό κιτρινωπό τρίχωμα και μαύρη μάσκα που θύμιζε τη στολή και το γενεαλογικό δέντρο του Μαστίφ. Τελικά, η ιδανική αναλογία των Μπουλμαστίφ ορίστηκε στο 60% Μαστίφ προς 40% Μπουλντόγκ και το 1924 η φυλή αναγνωρίστηκε ως καθαρόαιμη από την Αγγλική Λέσχη Κένελ. Η αναγνώριση από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ ακολούθησε το 1933.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Μπουλμαστίφ είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, αλλά με ήρεμη και ήσυχη ιδιοσυγκρασία. Είναι πιστοί τετράποδοι σύντροφοι και προστάτες. Δεν προκαλούνται εύκολα, αλλά μπορεί να είναι ατρόμητα όταν δέχονται επίθεση.
Τα Bullmastiff είναι πεισματάρικα και δεν εξαναγκάζονται εύκολα να κάνουν κάτι ενάντια στη θέλησή τους. Ως κουτάβια, θα πρέπει να εισάγονται αργά σε άλλα σκυλιά, καθώς ορισμένα μπορεί να είναι επιθετικά προς άλλα σκυλιά. Τα αρσενικά τείνουν να είναι πιο ανεκτικά απέναντι σε άλλα αρσενικά.
Τα Bullmastiff χρειάζονται ένα σταθερό αλλά αγαπημένο σπίτι. Αυτή η φυλή δεν είναι κατάλληλη για ευάλωτους ή δειλούς ιδιοκτήτες.
Είναι καλά με τα παιδιά, αλλά πρέπει να μεγαλώνουν μαζί τους.

Bullmastiff :Χαρακτηριστικά φυλής

Το Bullmastiff είναι ένα μεγάλο σκυλί. Έχει ανάγκη από καθημερινή σωματική άσκση και εκτόνωση για να παραμείνει σε φόρμα. Οι ανάγκες του είναι μέτριες και μπορούν να καλυφθούν με μια κοντινή βόλτα με λουρί.

Δεν τους αρέσει να βρίσκονται σε πολύ ζεστές και υγές θερμοκρασίες. Χρειάζονται ένα μαλακό κρεβάτι και άφθονο χώρο για να τεντωθούν και να νιώσουν άνετα. Μπορεί να ροχαλίζουν.

Η περιποίηση του τριχώματός τους είναι ελάχιστη.

Υγεία και πιθανά προβλήματα υγείας

• Σημαντικές ανησυχίες: γαστρική στρέψη, CHD, δυσπλασία αγκώνα

• Μικρές ανησυχίες: εντροπία

• Περιστασιακές καταστάσεις: αιμαγγειοσάρκωμα, οστεοσάρκωμα, λεμφοσάρκωμα, όγκοι μαστοκυττάρων, καρδιομυοπάθεια, SAS, υποθυρεοειδισμός

• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνα, μάτι, καρδιά, θυρεοειδή

• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 8 – 10 χρόνια

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top