Calico και Chimera γάτες:Οι πιο γνωστές φάτσες του διαδικτύου, Είναι το ίδιο; – Ομοιότητες και διαφορές, όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Ενώ οι φυλές γάτας είναι άφθονες και η καθεμία έχει την προσωπικότητά της, το σχήμα, το στυλ και, για κάποιους, τα πρότυπα συμπεριφοράς της, καμία δεν συγκρίνεται με την Calico ή τη Χίμαιρα. Και οι δύο είναι μοναδικές και αρκετά δημοφιλείς για τους λάτρεις των γατών και των ζώων και συνήθως θεωρούνται ότι είναι ίδιες. Αν και αυτό δεν ισχύει, βοηθάει να γνωρίζετε ότι είτε η γάτα σας είναι Calico είτε Χίμαιρα, έχετε έναν καταπληκτικό καλύτερο φίλο που εξακολουθεί να είναι μια τυπική γάτα όταν πρόκειται για την προσωπικότητα

Τι είναι η γάτα Chimera;

Με λίγα λόγια, η Chimera είναι μια δίχρωμη γάτα που έχει ένα εντυπωσιακό πρόσωπο συνήθως από τη μία πλευρά καφέ και από τη άλλη μαύρη, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει. Έχετε δει αυτές τις “διπρόσωπες” ομορφιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Instagram. Θα έχουν ένα χρώμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου τους και ένα άλλο στη δεξιά πλευρά με μια γραμμή που πολλές φορές είναι, απόλυτα ευθεία. Ενώ φαίνεται ότι η Μητέρα Φύση σας παίζει παιχνίδια, ο χιμαιρισμός είναι στην πραγματικότητα κάτι που συμβαίνει σε πολλά ζώα στη φύση και έχει γίνει δημοφιλές τροπάριο στην Επιστημονική Φαντασία και τη Μυθολογία. Με άλλα λόγια, ο χιμαιρισμός δεν ισχύει μόνο για αυτή τη γάτα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο εμβρύων σε ένα. Για να το θέσουμε ωμά, μια γάτα χίμαιρα είναι να δύο αδελφικά δίδυμα που συνδυάζονται σε μια ενιαία γάτα. Εδώ η επιστήμη συναντά την επιστημονική φαντασία. Οι γάτες Chimera έχουν γενετικές εισροές από δύο διαφορετικά άτομα. Αυτό τις καθιστά σχετικά σπάνιες, αλλά όχι αποτέλεσμα επιστημονικού πειράματος.

Πώς μπορώ να ξέρω αν η γάτα μου είναι Chimera;

Θα καταλάβετε αν πρόκειται για γάτα Χίμαιρα από το προφανές πρόσωπο που μοιάζει μισό και μισό. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των χρωμάτων είναι πολύ εμφανής και όχι θολή όπως στα σημάδια των αιλουροειδών και στα διάφορα χρωματικά μπαλώματα. Οι γάτες Χίμαιρα έχουν την όψη ότι έχουν τα τέλεια μισά από δύο διαφορετικές γάτες σε ένα πρόσωπο που είναι απόλυτα συμμετρικά και με μάτια διαφορετικού χρώματος.

Τι προκαλεί όμως αυτό το μοναδικό χρωματισμό;

Ενώ αυτές οι γάτες είναι το ζώο τους, είναι το αδελφικό τους δίδυμο. Μπορεί να είναι αρσενικές, θηλυκές ή ακόμη και ερμαφρόδιτες. Όταν τα έμβρυα συγχωνεύονται, μπορεί να δώσει στη γάτα τα δύο ξεχωριστά σχέδια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαφορά δεν είναι πάντα στο τρίχωμα του προσώπου που έχουν οι περισσότερες γάτες αυτού του φαινομένου,κάνοντας τις γάτες χίμαιρες τόσο δημοφιλείς. Μπορεί να έχουν ίσιο αντίχειρα, μάτια που έχουν διαφορετικό χρώμα ή οι διαφορές τους να μην είναι ανιχνεύσιμες επιφανειακά. Τα αποτελέσματα των φαινομενικών διαφορών, όπως η γούνα του προσώπου και τα μάτια, έχουν αποδειχθεί αρκετά θεαματικά.

Τι είναι η γάτα Calico;

Εν συντομία, μια Calico είναι ένα πολύχρωμο αιλουροειδές με συνήθως καφέ και μαύρα σημάδια και ολόλευκο σώμα. Πιθανόν να τα έχετε ξαναδεί στο παρελθόν. Κάποια έχουν λευκό τρίχωμα με μεγάλες πορτοκαλί και μαύρες κηλίδες ή σχέδια ή άλλα μείγματα ενδιάμεσα. Όπως και οι άλλες γάτες, είναι όμορφες, εξωτικές με τον τρόπο τους και ο άνθρωπος αγαπάει να έχει ένα Calico ως κατοικίδιο. Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει ότι όλες οι γάτες Calico είναι θηλυκές. Αυτό έχει να κάνει πολύ με τα χρωματικά μοτίβα και τη γενετική.

Αν ανησυχείτε πολύ για τη ράτσα μιας γάτας, θα έχετε πιθανώς καλές πιθανότητες να βρείτε μια γάτα στο τοπικό σας καταφύγιο. Αυτό θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για τη γάτα, καθώς θα υιοθετηθεί σε μια στοργική οικογένεια, αλλά θα αποκτήσετε κι εσείς έναν νέο αιλουροειδή φίλο για τα επόμενα χρόνια. Καλό είναι να λάβετε υπόψη σας ότι πολλές Calico δεν εκτρέφονται σκόπιμα για το χρώμα τους, καθώς αυτό είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο για τις γάτες που παράγουν στη φύση.

Μπορεί να έχετε ακούσει για ή μια γάτα μίξης Calico και Tabby. Και τα δύο είναι πανέμορφα!

Είναι οι γάτες Chimera, Calico γάτες;

Η απάντηση δεν είναι αυτή που περιμένετε. Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Ενώ τόσο οι γάτες Chimeraόσο και οι Calico Cats μοιράζονται κάποιο μοναδικό χρωματισμό και δεν αποτελούν συγκεκριμένη φυλή, εκεί τελειώνουν οι ομοιότητές τους. Ένα Calico παίρνει το χρώμα του λόγω των χρωμοσωμάτων XX, τα οποία χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν το χρώμα και το φύλο ενός Calico. Είναι διάσημες γάτες και πολλοί εραστές γάτας αναζητούν σκόπιμα αυτό το συγκεκριμένο χρωματισμό.

Για τις Chimera , η σύνθεσή τους είναι πιο περίπλοκη. Είναι ένας συνδυασμός δύο εμβρύων που συγχωνεύονται σε μία μοναδική προσωπικότητα. Επιπλέον, μπορεί να είναι αρσενικά, θηλυκά, ακόμα και να παρουσιάζουν σημάδια και των δύο φύλων. Ο χρωματισμός τους είναι πολύ πιο μοναδικός από αυτόν των Calico. Μπορούν να έχουν δύο διαφορετικού χρώματος μάτια ή κάθε πλευρά του προσώπου τους μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα, όπως καφέ στη μία πλευρά και μαύρο στην άλλη σε τέλεια συμμετρία.

Ανά τους αιώνες, οι γάτες έχουν παίξει μοναδικό ρόλο στη ζωή της ανθρωπότητας. Η ιστορία τους είναι πλούσια και ζωντανή, και οι Calicos και οι Χίμαιρες παίζουν ακόμη πιο ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την ιστορία των αιλουροειδών. Οι επιστήμονες και άλλοι άνθρωποι έχουν βρει και τους δύο αυτούς τύπους γάτας συναρπαστικούς. Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους και οι προσωπικότητές τους είναι . Κάνουν υπέροχα κατοικίδια ή συντρόφους όπως κάθε άλλη γάτα και με την κατάλληλη εκπαίδευση, διατροφή, άσκηση και φροντίδα θα γίνουν ένας υπέροχος φίλος που θα σας κρατήσει πολλά χρόνια.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να βρείτε γατάκια Chimera προς πώληση, σας συνιστούμε να ερευνήσετε πρώτα διάφορες διασώσεις. Μπορεί να βρείτε γατάκια έτοιμα για υιοθεσία που χρειάζονται ένα καλό σπίτι. Γιατί να μην κοιτάξετε τριγύρω, μπορεί να σώσετε μια γατούλα που διαφορετικά θα έμενε σε ένα καταφύγιο.

Ιδέες δώρων για έναν λάτρη της γάτας Calico

Οι λάτρεις των γατών έχουν την τάση να δείχνουν τη στοργή και τα ενδιαφέροντά τους για τις γάτες μέσω όλων των ειδών των προϊόντων που χρησιμοποιούν. Κούπες καφέ, μπρελόκ, φωτογραφίες, αφίσες, βιβλία, αυτοκόλλητα, πορτρέτα ρούχα και ακόμη και .

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top