Cavoodle:O πιο έξυπνος και στοργικός σκύλος για κάθε οικογένεια – Χαρακτηριστικά, πιθανές ασθένειες, προσωπικότητα

CAVOODLE

Τα σκυλιά Cavoodle έχουν αξιολάτρευτες προσωπικότητες: Κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι τα πηγαίνουν εξαιρετικά με τα παιδιά. Είναι όμως πολύ σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας ότι δεν είναι παιχνίδι, ακόμα και εάν μοιάζει με ένα πανέμορφο λούτρινο σκυλάκι. Μερικά γνωρίσματά του που θα λατρέψετε σε εκείνο είναι πολύ χαρούμενα και αγαπούν την συντροφικότητα. Στο άρθρο αυτό σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να ενημερωθείτε πλήρως για τις απαιτήσεις ,τις ασθένειες και τον λόγο εκτροφής τους πριν φέρετε στο σπίτι κουτάβια Cavoodle.

Συνοπτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Προορίζεται για: Οικογένειες
Επίπεδο συντήρησης: Μεσαίο
Προσδόκιμο ζωής: 10 – 14 χρόνια
Ιδιοσυγκρασία-Χαρακτήρας: Έξυπνος και στοργικός σκύλος
Κίνδυνος για προβλήματα υγείας: Η ράτσα ανήκει στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου για προβλήματα υγείας

Χαρακτηριστικά φυλής Κάβουλντ : Ξεκινώντας από την μακρά ιστορία του

Τα Cavoodle είναι μια μίξη της φυλής Cavalier και Poodle. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το υβρίδιο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην δεκαετία του ΄50 στην Αμερική. Μετά η φυλή “ταξίδεψε” στην Αυστραλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Cavoodle
Στην Αυστραλία είναι η πιο γνωστή φυλή υβριδίου όμως δεν έχει αναγνωριστεί από τα Club Kennel. Ένα κλαμπ kennel είναι ένας οργανισμός για κυνόδεις υποθέσεις.Ασχολείται δηληδή με την αναπαραγωγή, προβολή και προώθηση περισσότερων από μία φυλών σκύλων. Ωστόσο μπορούν να αναγνωριστούν και να εγγραφούν έως υβρίδιο σκυλί σε άλλα club,όπως το Designer Breed Registry.
Επιπρόσθετα , τα Cavoodles επειδή είναι υβρίδιο με καταγωγή από τα Poodles και τα Cavaliers έχουν χαρακτηριστικά και από τις δύο φυλές . Έτσι το τρίχωμα των Cavoodles είναι πολύ μαλακό όπως των Poodles και τείνουν να ρίχνουν λίγο τρίχωμα όπως οι πρόγονοι τους, τα Cavaliers. Χρειάζονται βούρτσισμα δύο τρείς φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το τρίχωμά τους.

Μπορείς να βρεις κουτάβια για υιοθεσία σε διάφορα χρώματα όπως μαύρο, λευκό, χρυσαφένιο, κόκκινο. Κανένα κουτάβι δεν είναι το ίδιο, έτσι ένα κουτάβι μπορεί να έχει και διχρωμίες όπως καστανό – λευκό, μαύρο – άσπρο και σε αποχρώσεις του πορτοκαλί – χρυσό.
Η διάρκεια ζωής τους είναι 10 – 14 χρόνια, οπότε πριν δεσμευτείτε καλό θα ήταν να εξετάσετε  όλες τις παραδοχές και να είστε σίγουροι .Το μέγεθος ποικίλλει ανάλογα πως και γιατί εκτραφήκαν. Ωστόσο, γενικά ζυγίζουν από 5 έως 12 κιλά και έχουν 30 με 35 εκατοστά ύψος.

Πιθανές ασθένειες και συχνά προβλήματα

Τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανίσει ένας σκύλος της φυλής Cavoodle είναι:
• Δερματίτιδα
• Εξωτερική ωτίτιδα
• Πόνος
• Δερματικές αλλεργίες
• Ανώμαλη εμφάνιση κοπράνων

Cavoodle
Άλλες ασθένειες που είναι πιθανό να εμφανίσουν είναι:

Επιληψία: Τα σκυλάκια Cavoodle εμφανίζουν μια μορφή επιληψίας ,με άγνωστη αιτία και συχνές επιληπτικές κρίσεις. Υπάρχει θεραπεία για την ιδιοπαθή επιληψία.
Ατροφία του αμφιβληστροειδούς: Η πάθηση αυτή ανήκει στην οικογένεια των οφθαλμικών παθήσεων, με χαρακτηριστικό της την συνεχή επιδείνωση. Προκαλεί σταδιακή νυχτερινή τύφλωση που μπορεί να οδηγήσει σε οριστική τύφλωση. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, όμως τα σκυλάκια συνηθίζουν και προσαρμόζουν την όρασή τους ώστε να κινούνται με ασφάλεια σε σταθερά περιβάλλοντα.
Ο καταρράκτης είναι ακόμα μια ασθένεια που προσβάλει τα μάτια, δημιουργώντας μια θολή μεμβράνη πάνω από τον βολβό του ματιού. Προκαλεί απώλεια της όρασης, μπορεί όμως να αφαιρεθεί χειρουργικά.
Δυσπλασία του ισχίου: H δυσπλασία του ισχίου αναφέρεται στην μη ορθή σύνδεση του οστού του μηρού με το ισχίο προκαλώντας πόνο. Ανάλογα την κατάσταση χορηγούνται αντιφλεγμονώδη ή σε σοβαρές περιπτώσεις, απαιτείται χειρουργική επέμβαση.
Επιγονατίτιδα: H Επιγονατίτιδα είναι άλλη μια πάθηση των οστών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα εντοπίζεται όταν τα οστά τις επιγονατίδας δεν ευθυγραμμίζονται σωστά. Η κίνηση των οστών μέσα έξω προκαλεί πόνο και δυσκολία στο περπάτημα. Μια ήπια επιγονατίτιδα δεν απαιτεί θεραπεία, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει χειρουργική επέμβαση.
Συριγγομυελία: Η ασθένεια αυτή σχετίζεται με το μέγεθος του κρανίου και είναι αρκετά συχνή πάθηση στα σκυλιά Cavoodle. Η συριγγομυελία είναι μια κατάσταση όπου το κρανίο είναι αρκετά μικρό για τον εγκέφαλο, με συνέπεια να προκαλείτε μεγάλος πόνος και ήπια δυσφορία. Εάν παρατηρήσετε παράπονο ή δυσφορία όταν του ακουμπάτε το κεφάλι ή ευαισθησία γύρω από το κεφάλι, τον ώμο και τον λαιμό ενημερώστε γρήγορα τον κτηνίατρό σας.
Νόσος της μιτροειδούς βαλβίδας: Η νόσος αυτή είναι αρκετά συχνή κα θεωρείτε γενετική. Ξεκινάει με ένα ήπιο καρδιακό φύσημα που γίνεται όλο και πιο δυνατό. Η κατάληξη είναι η καρδιακή ανεπάρκεια και ο θάνατος.

Cavoodle
Μάθετε περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Cavoodle!

Τα Cavoodle έχουν τον ιδανικό χαρακτήρα για να συνυπάρξουν ανάμεσα σε μια οικογένεια. είναι έξυπνος, στοργικός και παιχνιδιάρης σκύλος. Επιπρόσθετα, τα πηγαίνει περίφημα με τα άλλα κατοικίδια ζώα και δέχονται εύκολα την εκπαίδευση.
Τα σκυλάκια Cavoodle δεν πρέπει να μένουμε για πάντα μόνα τους, χρειάζονται μια ιδανική σύντροφο. Τα θηλυκά είναι πολύ ήσυχα και χαλαρά και ιδανικοί σύντροφοι.
Εάν ένα σκυλάκι χωρίς έντονη σωματική και διανοητική διέγερση και μεγάλες περιόδους μοναξιάς, είναι πιθανότερο να εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς.

Fun Facts και περίεργες ειδήσεις για τα αξιολάτρευτα Cavoodle

Αρχικά, η ονομασία Cavoodle χρησιμοποιείται περισσότερο στην Αυστραλία. Διεθνώς η ράτσα αυτή είναι γνωστή και με τις ονομασίες Cavapoo, Cavadoo, Cavapoodle και Cavadoodle. Μα δεν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι μπορείς να τα φωνάζεις όπως θες;

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr