Χαλιά και κατοικίδια ζώα: Τι πρέπει να προσέχουμε – Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσουμε

Χρήσιμα

Τα κατοικίδια ζώα είναι πλέον για τους περισσότερους μια πολύ γλυκιά συντροφιά στο σπίτι και αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς τους. Όπως έχουμε αναφέρει και στο Petkeepers, πρέπει συχνά να βάζετε σκούπα και σφουγγαρίζετε, όμως τι γίνεται με τα χαλιά; Αναρωτιέστε τι παραπάνω χρειάζεται ο καθαρισμός χαλιών, αν έχετε κάποιο σκυλάκι ή γατάκι στο σπίτι σας; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι οι δυσκολίες είναι αμελητέες μπροστά στη χαρά που θα πάρετε με έναν πιστό φίλο δίπλα σας.

Τα κατάλληλα χαλιά

Πέρα από τον καθαρισμό των χαλιών, κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι το τι προηγείται αυτού, συγκεκριμένα το ποια χαλιά θα επιλέξετε για το σπίτι σας. Υπάρχουν διάφορα είδη χαλιών ως προς τη συμπεριφορά τους απέναντι στις τρίχες των ζώων. Έτσι, υπάρχουν χαλιά στα οποία λόγω της υφής τους οι τρίχες προσκολλώνται πάνω τους και αφαιρούνται δύσκολα και άλλα χαλιά, τα οποία διαθέτουν ένα πέπλο προστασίας και οι τρίχες δεν μπλέκονται στο νήμα τους. Σίγουρα, δεν σας προτείνουμε τα χειροποίητα χαλιά, όμως μια εξαιρετική λύση είναι η αδιαβροχοποίηση των χαλιών, για να μην εισχωρήσουν πιθανοί λεκέδες στο εσωτερικό τους.

Τοπικός καθαρισμός

Επειδή συμβαίνουν ατυχήματα συχνά, αν έχετε κατοικίδιο, αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο όταν το σκυλάκι είναι κουτάβι. Μπορείτε να βρείτε στα pet shops ειδικά τοπικά καθαριστικά για την περίπτωση που κάποιος λεκές στο χαλί χρειάζεται άμεσο καθαρισμό. Ωστόσο, προσέξτε, αφού αφαιρέσετε το λεκέ, να ξεβγάλετε με άφθονο νερό την περιοχή, γιατί μπορεί αυτά τα καθαριστικά να περιέχουν διαβρωτικές ουσίες για το χαλί σας.

Συχνότητα καθαρισμού

Ο καθαρισμός στα χαλιά, πρέπει να γίνεται τακτικά. Εκτός από την σκούπα και το τίναγμα των χαλιών που καλό είναι να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ο επαγγελματικός καθαρισμός του χαλιού σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο ιδανικά πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το δίμηνο ή το τετράμηνο αντί για μία φορά το χρόνο.

Βιολογικός καθαρισμός

Τέλος, ένας σημαντικός ρόλος, που πρέπει να προσέξετε, είναι ο τακτικός βιολογικός καθαρισμός στα χαλιά. Απευθυνθείτε σε ταπητοκαθαριστήρια, τα οποία πλένουν τα χαλιά με οικολογικά απορρυπαντικά. Εκτός του ότι αυτή η πρακτική είναι επωφελής για το περιβάλλον αλλά και για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι απαραίτητη όταν έχετε ζωάκι στο σπίτι. Τα κατάλοιπα που αφήνουν τα βαριά χημικά καθαριστικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα του σκύλου ή της γάτας, ενώ τα οργανικά απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί εκτός των άλλων, για να είναι φιλικά προς τα κατοικίδια ζώα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

To top