Χρήσιμες πληροφορίες για τα Ινδικά Χοιρίδια – Τα πάντα γύρω από την περιποίηση, τον ύπνο και τα ονόματα

Χρήσιμα

Τα ινδικά χοιρίδια είναι αρκετά δημοφιλή ζώα και όχι άδικα. Μάλιστα είναι καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Το σημαντικότερο είναι να ενημερώσετε τα παιδιά ότι δεν αποτελούν παιχνίδι παρά το μικρό τους μέγεθος. Είναι αρκετά αγαπητά κατοικίδια, το γεγονός αυτό οφείλεται στην υπέροχη προσωπικότητά τους.

Στα αγγλικά το όνομα τους είναι Guinea pigs και κατάγονται από τις Άνδεις της νότιας Αμερικής. Είναι ιδανικοί φίλοι και σπάνια δαγκώνουν ακόμα και όταν βρίσκονται σε καταστάσεις έντονου άγχους. Ζούνε περίπου 6 έως 8 χρόνια και το βάρος τους δεν ξεπερνούν τα τρία κιλά.


Μερικές χρήσιμες πληροφορίες:

Φυλές

Τα ινδικά χοιρίδια ποικίλουν ανάλογα με το τρίχωμά τους ή ακόμα και την έλλειψη αυτού. Υπάρχουν ινδικά χοιρίδια με διαφορετικές παραλλαγές χρώματος στο τρίχωμα. Ειδικότερα, υπάρχουν περίπου δώδεκα διαφορετικές φυλές ινδικών χοιριδίων όπως Coronets,Texels,Baldwins και άλλα.

Κλουβιά

Τα ινδικά χοιρίδια ,εκτός από τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζονται για παιχνίδι και γυμναστική έχουν ανάγκη και από ένα μεγάλο κλουβί. Έτσι εκτός από την ελευθερία που θα έχει όταν το αφήνεται εκτός κλουβιού, χρειάζεται να ελεύθερο να τρέξει και να παίξει και μέσα κλουβί του. Το κλουβί που θα αγοράσετε για το ζωάκι σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και άνετο.
Μπορείτε θα βρείτε τα κατάλληλα κλουβιά για το ζωάκι σας στο διαδίκτυο είτε σε ένα κατάστημα pet shop. Μπορείτε να αναζητήσετε και κατασκευές περίφραξης ώστε να του χαρίσετε την άνεση του μόνο στον συγκεκριμένο χώρο που εσείς επιθυμείτε.

Τροφή

Είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρεται την απαραίτητη ποσότητα σε βιταμίνη C καθημερινά. Το ινδικό χοιρίδιο, όπως άλλωστε και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του την βιταμίνη C.
Αναζητήστε τροφή πλούσια σε βιταμίνη C όπως pellet εμποτισμένο με βιταμίνη C. Προμηθεύεται επίσης με συμπληρώματα διατροφής για το νερό ή την τροφή του ώστε να του εξασφαλίσετε την αναγκαία ποσότητα βιταμίνης.
Για να αποφύγετε τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα μην δίνεται λιχουδιές με ζάχαρη ή σπόρους.
Ενισχύστε την διατροφή του κατοικίδιου σας με πλούσιες ποσότητες σε ακατέργαστο υλικό όπως σανό κατάλληλο για τρωκτικά.

Περιποίηση : Τα μυστικά της σωστής περιποίησης

Τα ινδικά χοιρίδια, όπως άλλωστε και όλα τα τρωκτικά, αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τα δόντια και τα νύχια τους που δεν σταματούν να μεγαλώνουν.Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφύγετε τους πιθανόν μικροτραυματισμούς. Εάν τα δόντια του μεγαλώσουν πάρα πολύ μπορεί να του προκαλέσουν πόνο ή ακόμα και να κοπούν.
Δεν χρειάζεται να πλένεται ή να βουρτσίζετε τα δόντια του. Το σανό αλλά και μια ειδική πέτρα για μάσημα θα βοηθήσουν να διατηρηθούν τα δόντια του στο ιδανικό μέγεθος.


Χρειάζεται να κάνω μπάνιο το ινδικό χοιρίδιο;

Η απάντηση είναι πως όχι, δεν χρειάζεται. Αρκεστείτε στο συχνό βούρτσισμα του τριχώματος ώστε να απομακρύνεται την βρωμιά αλλά και να απομακρύνεται τις περιττές τρίχες.

Ύπνος και Υγιεινή Κλουβιού: Γιατί είναι σημαντική η σωστή επιλογή

Τα ινδικά χοιρίδια δεν εκπαιδεύονται ώστε να μην λερώνουν το κλουβί τους. Για αυτό τον λόγο πρέπει να επιλέξετε απορροφητικό υπόστρωμα ή υλικό που θα το τοποθετείται στο κλουβί και θα το αλλάζετε συχνά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινού μήνες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ξύλο στην βάση του κλουβιού, αλλά αποφύγετε τον κέδρο. Πιο δημοφιλής επιλογή είναι το fleece (δέρας/προβιά). Μπορείτε να το αναζητήσετε σε διάφορα μαγαζιά. Είναι η καλύτερη λύση καθώς μπορεί να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Ονόματα: Τα πιο πολυχρησιμοποιημένα ονόματα

Ίσως η πιο γλυκιά στιγμή είναι όταν αναζητάτε το κατάλληλο και πιο ταιριαστό όνομα για τον νέο σας φίλο. Εάν είναι μια δύσκολη απόφαση για εσάς και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε δείτε μερικά πολυσύχναστα ονόματα για τα ινδικά χοιρίδια.
Μπορείτε να επιλέξετε ονόματα όπως: Coco,Coconut,Ariel,Ginger,Brandy,Blanca,Sugar,Ivory,Peppa,Vanilla,Hopper.

Η υιοθεσία ενός  ζώου είναι σοβαρή απόφαση. Ακόμα και για αυτά τα μικρά τρωκτικά, πρέπει να ψάξετε και να εφαρμόσετε όλους του κανόνες που θα τα κρατήσουν ασφαλή και υγιή.

Όλες οι Ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

To top