Διασκεδάστε στο σπίτι: Δραστηριότητες για σκύλους, Ασφάλεια, Χρήσιμος οδηγός για εκτόνωση – Όλα τα μυστικά

Χρήσιμα

Οι κοινωνικές, εργασιακές και περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να δυσχεραίνουν τη βόλτα και το παιχνίδι με τα σκυλιά σε εξωτερικούς χώρους. Οι υπεύθυνοι γονείς κατοικίδιων ζώων προσπαθούν να κρατούν τα σκυλιά τους σε ένα πρόγραμμα περιπάτου, αλλά αυτό μειώνει τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να το κάνουν. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης λιγότερο χρόνο για παιχνίδι και διασκέδαση, διατηρώντας το κουτάβι σας χαρούμενο και ήρεμο, επιτρέποντάς του να εγκατασταθεί στο σπίτι.
Δεν συνιστάται να βγάζετε το κουτάβι σας για μεγάλες βόλτες όταν κάνει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη έξω. Μπορεί επίσης να είστε πολύ απασχολημένοι στη δουλειά ή πολύ άρρωστοι για να βγάλετε το σκύλο σας έξω – ή μπορεί να μην υπάρχει κανείς άλλος να τον πάει βόλτα.


Ακολουθούν μερικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σκύλο σας σε φόρμα, χωρίς άγχος και με πνευματική και ψυχική πληρότητα.

Πόση άσκηση χρειάζεται ένα σκυλί κάθε μέρα;

Η σύντομη απάντηση είναι κατά μέσο όρο 30 έως 60 λεπτά. Ωστόσο, το ημερήσιο ποσό άσκησης μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τη φυλή, την ηλικία και την κατάσταση της υγείας ενός σκύλου. Μερικές φυλές τείνουν να είναι πιο «τεμπέλικες» από άλλες , όπως όπως τα Γαλλικά Μπουλντόγκ και τα Bullmastiffs,και τους αρκεί ένας μικρός περίπατος 30 λεπτών. Άλλα σκυλιά είναι πιο δραστήρια, όπως τα Δαλματίας και χρειάζονται περισσότερη άσκηση, όπως μια ώρα έντονης προπόνησης κάθε μέρα.
Ωστόσο όλες οι φυλές έχουν ανάγκη από καθημερινή άσκηση, οπότε πρέπει να ικανοποιείτε την ανάγκη του για βόλτα και παιχνίδι τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα.
Επίσης, να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες της φυλής του κουταβιού σας. Μερικά σκυλιά, όπως τα Χάσκι, είναι φυσικοί «μαραθώνιοι δρομείς» και μπορούν να αντέξουν περισσότερο, ενώ φυλές όπως το Τζακ Ράσελ τεριέ, είναι «σπρίντερ», οπότε η προπόνησή τους πρέπει να είναι εντατική και όχι μακρά και μονότονη.

Τα κουτάβια είναι συνήθως πολύ πιο ενεργητικά από τα ενήλικα σκυλιά της ίδιας φυλής. Τα ενήλικα σκυλιά μπορούν να ασκηθούν περισσότερο, αλλά πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας εάν έχουν προβλήματα υγείας. Συνιστάται επίσης να μειώσετε το ρυθμό άσκησης για τα μεγαλύτερα σκυλιά, καθώς οι αρθρώσεις τους είναι πιο αδύναμες και κουράζονται πιο γρήγορα.

Ενεργά εσωτερικά παιχνίδια και ασκήσεις για να κουράσετε το σκυλί σας

Μια συνεδρία καλής, κουραστικής εσωτερικής άσκηση καθημερινά είναι ιδανική για περιπτώσεις που δεν μπορείτε να βγείτε έξω αλλά και για όσους ιδιοκτήτες σκύλων θέλουν θέλουν να αποτρέψουν τέτοια προβλήματα υγείας όπως κατάθλιψη σκύλου , παχυσαρκία , απώλεια μυών, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και πολλά άλλα.

Τρέξτε το σκυλί σας πάνω και κάτω από τις σκάλες

Σε σπίτια με μεγάλες σκάλες, το τρέξιμο πάνω και κάτω μπορεί να είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σκυλί σας. Ωστόσο δεν είναι ιδανικό για ηλικιωμένα σκυλιά ή εάν τυο σκυλάκι σας έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις αρθρώσεις.

Η εσωτερική προπόνηση μπορεί να γίνει διασκεδαστική!

Οργάνωση μαθημάτων με εμπόδια: Εάν έχετε ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να οργανώσετε μαθήματα εμποδίων. Πηδώντας πάνω από καρέκλες, πηγαίνοντας κάτω από τραπέζια, περιπλανηθείτε γύρω από κολώνες – τα περισσότερα πράγματα που βλέπετε σε παραστάσεις σκύλων μπορούν να αναπαραχθούν στο σπίτι.

Απόκρυψη & αναζήτηση λιχουδιών

Φυσικά, μέσα στο σπίτι μπορείτε να εκπαιδεύσετε και την μύτη του σκύλου σας! κρύψτε μερικές αγαπημένες λιχουδιές στο σπίτι και προτρέξτε τον σκύλο σας να ψάξει. Μπορείτε να αλλάζετε τα κρησφύγετα κάθε μέρα για να διατηρείτε το παιχνίδι ενδιαφέρον.

Μπορεί ο σκύλος σας να βρει όλες τις λιχουδιές που έχετε κρύψει;

Κρυφτό

Παίξτε κρυφτό με το σκύλο σας. Ζητήστε από το σκύλο να μείνει σε ένα δωμάτιο και εσείς να κρυφτείτε σε ένα άλλο. Στη συνέχεια καλέστε το σκύλο να σας βρει. Αυτό το παιχνίδι είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό αν το παίζουν περισσότερα από ένα άτομα. Φυσικά, ο στόχος δεν είναι να κερδίσετε, αλλά να διασκεδάσετε και να ασχοληθείτε με τον σκύλο σας.

Είναι ένα παιχνίδι που θα απολαύσετε και οι δύο!

Keep away

Αυτό είναι ένα παιχνίδι ιδανικό εάν έχετε μεγάλο σπίτι και δύο σκυλάκι. Κρατήστε ένα αντικείμενο στο χέρι σας και ρίξτε το κάτω. Αφήστε τον σκύλο σας να το φέρει προσπαθώντας να το διεκδικήσει από τον συγκάτοικό του.
Ρίψη αντικειμένου: Εάν το σπίτι σας έχει μακρύ διάδρομο ή ευρύχωρο σαλόνι μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι της ανάκτησης και μέσα στο σπίτι. Απλώς ρίξτε ένα αντικείμενο και αφήστε το κουτάβι σας να το φέρει πίσω σε εσάς. Φυσικά να είστε προσεκτικοί και να μην υποτιμάτε το μέγεθος του σκύλου σας.

Tug of War – Διελκυστίνδα

Το Tug of War είναι ένα άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι και μπορεί να είναι μια εξαιρετική εσωτερική άσκηση για το σκυλί σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι η σύγκρουση μπορεί να κάνει το σκυλί σας υπερβολικά ανταγωνιστικό και μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά σε ορισμένες φυλές. Εάν ο σκύλος σας παθιαστεί υπερβολικά με αυτό το παιχνίδι προσπαθήστε να ελαφρύνετε την διάθεση και την κατάσταση.

Εσωτερική κολύμβηση

Εάν έχετε ένα μικρό κουταβάκι και μεγάλο μπάνιο ή και πισίνα, η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική σωματική άσκηση και εκπαίδευση για τον σκύλο σας. Προσοχή – εάν ο σκύλος σας φοβάται ή απλά δεν συμπαθεί το νερό, μην τον πιέσετε.

Παιχνίδια για ψυχική διέγερση

Ορισμένα παιχνίδια εσωτερικού χώρου έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για σωματική άσκηση αλλά και για να διεγείρουν πνευματικά τον τετράποδο φίλο σας. Ορισμένα σκυλιά τα καταφέρνουν καλά με την άσκηση και τις εντολές. Ακολουθούν μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τον σκύλο σας στο σπίτι για να κρατήσετε τον εγκέφαλό του απασχολημένο και να δουλέψει.

Ποιο χέρι – παιχνίδι χεριών

Βάλτε μια λιχουδιά στο χέρι σας, κλείστε τις γροθιές σας και δείξτε και τα δύο σας χέρια στο σκύλο σας. Αφήστε τον σκύλο να διαλέξει σε ποιο χέρι βρίσκεται η λιχουδιά. Ο σκύλος θα σας θα μυρίσει τα χέρια σας και ένα επιλέξει σωστά, ανταμείψτε τον. Εάν όχι, δοκιμάστε ξανά.

Που είναι; Παιχνίδι απόκρυψης

Αυτό είναι ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια μυαλού για σκύλους. Με αυτό το παιχνίδι θα τονώσετε την ικανότητα προσοχής και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Πάρτε πολλά φλιτζάνια ή μπολ, αφήστε το σκυλί σας να σας παρακολουθεί να βάζει μια λιχουδιά κάτω από ένα από αυτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα καλά και αφήστε το κουτάβι σας να βρει κάτω από πιο μπολ είναι η λιχουδιά.

Εάν την βρει σίγουρα του αξίζει μια ανταμοιβή.

Διδάξτε τις βασικές εντολές του σκύλου σας

Η εκπαίδευση βασικών εντολών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε διανοητικά το σκυλί σας όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Ξεκινήστε με μερικές απλές εντολές για αρχάριους και προσχωρήστε σιγά σιγά σε σύνθετες εντολές. Πάντα να επαινείτε και να ενισχύετε το σκυλάκι σας. θυμηθείτε ότι με την τιμωρία δεν θα πειθαρχεί ο τετράποδος σύντροφός σας.

Δώστε στο σκυλί σας μια δουλειά

Εάν ο σκύλος σας είναι εκπαιδευμένος, υπάκουος και γνωρίζει κάποια πράγματα στο σπίτι, μπορείτε να του αναθέσετε κάποιες ευθύνες. Μπορείτε να διδάξετε στο σκύλο σας να μαζεύει τα ρούχα από το πάτωμα ή τα έπιπλα και να τα βάζει στο καλάθι με τα βρώμικα ρούχα. Μπορείτε επίσης να τον διδάξετε να φέρνει κάποια αντικείμενα από άλλα δωμάτια.

Διδάξτε στον σκύλο σας να τακτοποιεί τα παιχνίδια του

Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό, αλλά μετά, η τακτοποίηση του χώρου μπορεί να είναι κουραστική και να διαρκέσει πολύ. Όταν μένετε στο εσωτερικό και εργάζεστε από το σπίτι , το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό είναι σημαντικό. Μπορείτε να διδάξετε στον σκύλο σας να τακτοποιεί τα παιχνίδια του κρατώντας τον χώρο καθαρό.

Παιχνίδια και εξοπλισμός για να διασκεδάσετε το σκυλί σας

Υπάρχουν μερικά εργαλεία που είτε μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας ή μπορείτε να προμηθευτείτε για να κρατήσετε δραστήριο τον σκύλο σας στο σπίτι.

Ηλεκτρικός διάδρομος γυμναστικής

Τα σκυλιά μπορεί να χρησιμοποιούν τον διάδρομο, αλλά κατά προτίμηση διαδρόμους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κατοικίδια. Πριν τον χρησιμοποιήσουν ενεργό, χρειάζεται να τον συνηθίσουν απενεργοποιημένο – χρειάζονται λίγο προπόνηση. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το με αργό ρυθμό. Είναι σημαντικό να προσέχετε τα σκυλιά την ώρα που προπονούνται και να τους δίνετε κίνητρο – λιχουδιά στο μπροστινό μέρος του διαδρόμου.

Παιχνίδια με λέιζερ

Τα παιχνίδια με λέιζερ συνήθως χρησιμοποιούνται σε γάτες, αλλά και τα σκυλιά τα βρίσκουν εξαιρετικά διασκεδαστικά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια λέιζερ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σας επιτρέπουν να παίζετε με το κατοικίδιο ζώο σας από μακριά.

Παιχνίδια παζλ

Τα παιχνίδια μυαλού παζλ είναι πολύ διασκεδαστικά καθώς τα σκυλιά γίνονται πολύ δραστήρια και απ0ολαμβάνουν μια ψυχική πρόκληση. Μπορείτε να βρείτε πληθώρα παιχνιδιών πάζλ στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων ώστε να τα αλλάζετε κάθε δύο μέρες.

Μασώμενα παιχνίδια

Τα μασητικά παιχνίδια είναι ένας καλός τρόπος για να κάψει το σκυλάκι σας λίγες θερμίδες. Μερικά σκυλιά τρελαίνονται για μάσημα παιχνίδια και κόκαλα, οπότε μπορείτε να τους προσφέρετε μερικές ώρες διασκέδασης πετώντας τα, γεμίζοντάς τα με λιχουδιές και μασώντας τα.

Παιχνίδια διανομής φαγητού

Το φαγητό είναι πάντα ένα καλό κίνητρο για να μείνει ενεργό το σκυλάκι σας. Αυτά τα παιχνίδια συνήθως προσφέρουν λιχουδιές όταν το κουτάβι σας αλληλοεπιδρά με αυτό.

Κοινωνικοποίηση σε εσωτερικούς χώρους

Οι συναντήσεις με άλλους τριχωτούς φίλους είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να διασκεδάσει και να κοινωνικοποιηθεί ο σκύλος σας.

Βόλτες με το αυτοκίνητο- επισκέψεις στο σπίτι

Αν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος σας δεν μπορεί να κοινωνικοποιηθεί με φίλους – είτε στο σπίτι είτε σε ένα σπίτι με άλλα σκυλιά. Και αν ο σκύλος σας έχει έναν φίλο που του αρέσει να παίζει στο πάρκο, μπορείτε να τον επισκεφθείτε ή να τον προσκαλέσετε στο σπίτι σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κοινωνικοποιήσετε το σκύλο σας.

Πηγαίνετε στο τοπικό σας κέντρο κατοικίδιων ζώων

Αν ο καιρός είναι πολύ κακός για να βγείτε έξω, γιατί να μην επισκεφθείτε το τοπικό σας κέντρο κατοικίδιων ζώων; Αυτά τα μέρη προσφέρουν στα σκυλιά πολλή άσκηση και είναι ιδανικά για κοινωνικοποίηση.

Κοινωνικοποιηθείτε και παίξτε στο διαδίκτυο

Η τεχνολογία μας επιτρέπει να κρατάμε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά μας ακόμα και όταν είμαστε μακριά από το σπίτι ή δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Έτσι, μπορείτε να διασκεδάσετε τον τριχωτό σας φίλο με διαδικτυακές συναντήσεις, βίντεο και μουσική.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top