Εκπαιδευτής σκύλων αποκαλείπτει: Πως θα κάνεις τον σκύλο σου φύλακα; Χρήσιμος οδηγός, μυστικά και συμβουλές, Όλα όσα θες να ξέρεις

σκύλος φύλακας

Ο σκύλος λέγεται ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πολλά σκυλιά δέχονται τη στοργή μας, απολαμβάνουν την παρέα μας, μας αγαπούν, δέχονται λιχουδιές και προστατεύουν αυτούς που αγαπούν.
Πολλοί σκύλοι είναι επιφυλακτικοί και καχύποπτοι απέναντι σε ξένους που εισέρχονται στο σπίτι και μερικοί υιοθετούν επιθετική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε εμφάνιση μέσα ή γύρω από το σπίτι που αντιλαμβάνονται ως απειλή.
Όταν ερευνάτε πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο για να προστατεύει το σπίτι σας ή ψάχνετε για έναν σκύλο φύλακα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Η υπακοή του σκύλου σας, η φυλή του και ο τύπος εκπαίδευσης που θα επιλέξετε μπορούν να έχουν αντίκτυπο και να διαμορφώσουν ανάλογα τον σκύλο φύλακα.

σκύλος φύλακας

Γιατί πρέπει να αποκτήσω έναν σκύλο φύλακα;

Για όλους τους ανθρώπους, η προστασία της οικογένειας, του σπιτιού και της περιουσίας τους αποτελεί σημαντικό μέρος της ασφάλειας. Το να έχετε έναν σκύλο φρουρό εκπαιδευμένο να προστατεύει την περιουσία σας και τον εαυτό σας μπορεί να σας ωφελήσει και να σας προσφέρει ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας. Υπάρχουν και άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως οι κάμερες, αλλά από μόνα τους δεν μπορούν να αποτρέψουν πλήρως τις κλοπές. Οι κάμερες είναι χρήσιμες για την καταγραφή διαρρήξεων.
Τα σκυλιά φύλαξης μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι ή την επιχείρηση όσο ο ιδιοκτήτης λείπει, λειτουργώντας ως ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας. Μπορούν επίσης να είναι παρόντα και να προειδοποιούν όταν ο ιδιοκτήτης ή τα μέλη της οικογένειας δεν βρίσκονται στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποκτήσουν σκύλους φύλακες επειδή τραυματίζονται όταν μένουν απροστάτευτοι και αφύλακτοι. Εάν το σπίτι ή η επιχείρησή σας υποστεί διάρρηξη ή εάν αισθάνεστε ανασφαλείς μόνοι σας, ένας σκύλος φύλακας θα ενεργήσει ενστικτωδώς ή κατόπιν εντολής όταν το κρίνει σκόπιμο. Με άλλα λόγια, παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας.

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο

Υπάρχουν διάφορα σημαντικά βήματα για την εκπαίδευση ενός σκύλου φύλαξης. Ξεκινούν με βασικές δεξιότητες εκπαίδευσης και στη συνέχεια προχωρούν στις δεξιότητες φύλαξης.
Παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκπαίδευση του σκύλου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν εκπαιδευτή ή να παρακολουθήσετε περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο.

Βήμα 1: Βασική υπακοή

Όλα τα σκυλιά, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη βόλτα τους, πρέπει να μάθουν βασικές δεξιότητες υπακοής. Δεξιότητες όπως “κάτσε”, “απομακρύνσου” και “γάβγισε με εντολή” είναι μεταξύ αυτών που πρέπει να γνωρίζουν τα σκυλιά που εκπαιδεύονται ως σκύλοι φύλακες.

Βήμα 2: Έλεγχος παρορμήσεων

Μετά την ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων υπακοής, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να διδάξετε στο σκύλο σας τον έλεγχο των παρορμήσεων. Βεβαιωθείτε ότι οι βασικές εντολές (κάτσε, ξάπλωσε, ξάπλωσε κ.λπ.) μπορούν να εκτελεστούν από το σκύλο χωρίς τη συμμετοχή του αφεντικού. Φυσικά, μπορείτε να εντοπίσετε τους τομείς που χρειάζονται διόρθωση συνεχίζοντας να παρακολουθείτε την ανάπτυξή τους.

Βήμα4:Να μείνουν μόνα τους

Αφού έχετε εμπιστοσύνη στον σκύλο σας και έχετε μάθει τα παραπάνω βήματα, αφήστε τα μόνα τους στην ιδιοκτησία που πρέπει να προστατεύσουν.

Βήμα 5: Δοκιμάστε τον σκύλο σας

Αφού αφήσετε μόνο τον σκύλο σας στην ιδιοκτησία, ζητήστε από έναν γνωστό σας να πλησιάσει το σπίτι, στην αυλή ή την επιχείρησή σας. Ο βοηθός σας δεν πρέπει να έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση και τον έλεγχο της ιδιοκτησίας. Ζητήστε του να πλησιάσει στην πόρτα, να χτυπήσει τον φράκτη ή να βρεθεί κοντά στην μεριά που βρίσκεται ο σκύλος.

Εάν η εκπαίδευση του σκύλου ήταν αποτελεσματική, θα πρέπει να γαβγίζει και να αντιληφθεί την παρουσία του. Ο ξένος πρέπει να ενεργήσει φοβισμένος για να δείξει στον σκύλο πως έκανε σωστά την δουλειά του.

Βήμα 6: Καθημερινή πρακτική και εξάσκηση

Συνεχίστε να δοκιμάζετε την εκπαίδευση του σκύλου σας. Όταν ο σκύλος σας γαυγίζει ή κρατήσει στάση επιφυλακής με την παρουσία κάποιου αγνώστου ανταμείψτε τον και επαινέστε τον για αυτή του την συ περιφορά.

Βήμα 7: Αυξήστε τους περισπασμούς

Ο άγνωστος βοηθός σας μπορεί να δυσκολέψει τον σκύλο σας προσφέροντάς του λιχουδιές ή άλλου είδους δωροδοκίας. Εάν αυτοί οι περισπασμοί λειτουργήσουν θα πρέπει να συνεχίσετε την εκπαίδευση χρησιμοποιώντας αυτού του είδους του περισπασμούς μέχρι να τους εξαλείψετε. Έτσι θα διασφαλιστεί ότι ο σκύλος σας δεν θα εγκαταλείψει για κανέναν λόγο την φύλαξη της περιουσίας σας.

Βήμα 8: Δείξτε εμπιστοσύνη στον σκύλο σας

Αφού τελειώσουν όλες οι δοκιμές και οι εξετάσεις, θα είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας μπορεί να μείνει μόνος του. Δείξτε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του σκύλου να προστατεύσει το σπίτι. Φυσικά συνεχίστε να παρακολουθείτε την εξέλιξή του, μπ0ορεί να παρατηρήσετε τομείς που χρήζουν διόρθωσης.

Ποιες φυλές είναι κατάλληλες για οικιακά σκυλιά φύλαξης;

Τεχνικά, όλοι οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν για σκύλοι φύλαξης. Όμως υπάρχουν ορισμένες φυλές που έχουν εκτραφεί για χρόνια ή διαθέτουν χαρακτηριστικά που τα καθιστά ικανά για σκύλους φύλαξης περισσότερο από άλλα σκυλιά. Αυτό οφείλεται στους μύες τους, το βάρος, το δυνατό γαύγισμα και τον τύπο εκφοβισμού.

Μερικές από τις πιο κοινές φυλές σκύλων φύλαξης είναι:

• Belgian Malinois

• German Shepard

• Rottweiler

• Puli

• Dutch Shepard

• Cane Corso

Cane Corso

• Akita

• Bullmastiff

• Doberman Pinscher

• Giant Schnauzer

• Staffordshire Bull Terrior

• Rhodesian Ridgeback

Doberman Pinscher

Παρόλο που χρησιμοποιούνται ιδανικά οι μεγαλόσωμοι σκύλοι, κάθε σκύλος διαθέτει α βασικά χαρακτηριστικά για να λειτουργήσει ως σκύλος φύλακας. πίστη, η εγρήγορση, η υπακοή και η γενναιότητα είναι όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή ενός σκύλου φύλαξης.

Τα σκυλιά που είναι πολύ νευρικά ή επιθετικά δεν κάνουν για σκύλο φύλακα. Τείνουν να παίρνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά και ξεχνούν να διαφοροποιούν τις απειλές από τους αβλαβείς επισκέπτες. Αυτά τα σκυλιά δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται και να χρησιμοποιούνται για φύλαξη καθώς η βίαιη και επιθετική συμπεριφορά τους μπορεί να προκαλέσει βλάβες και ατυχήματα. Τα σκυλιά φρουράς πρέπει να παραμείνουν ήρεμα όταν προστατεύουν την περιουσία τους.

σκύλος φύλακας

Συνοψίζοντας, η εκπαίδευση του σκύλου-παρατηρητή απαιτεί υπακοή, υπομονή και δέσμευση τόσο από εσάς όσο και από το σκύλο σας. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο για να εκπαιδεύσετε σωστά τον σκύλο σας. Επιλέξτε έναν υπάκουο, πιστό και ήρεμο σκύλο.

Η επιλογή της σωστής φυλής είναι επίσης σημαντική για την ανατροφή ενός καλού σκύλου φύλαξης. Αν ψάχνετε για έναν εξαιρετικά ικανό σκύλο φύλαξης, ξεκινήστε αναζητώντας τη σωστή φυλή.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr