Έρευνες μίλησαν: Η επίσημη λίστα με τα πιο υπάκουα σκυλιά – Φυλές και χαρακτηριστικά, Όλα τα χρήσιμα

υπάκουα σκυλιά

Κάθε σκύλος μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή σας, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε έναν τετράποδο σύντροφο. Ορισμένα σκυλιά μπορεί να είναι πραγματικά υπάκουοι φίλοι, ενώ άλλα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν συγκρούσεις ή να παρουσιάσουν άτακτη συμπεριφορά.

Μπορεί να θέλετε έναν σκύλο μιας συγκεκριμένης φυλής, αλλά η συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής είναι φυλοσύνδετη. Ορισμένες φυλές είναι πιο επιρρεπείς στην ανυπακοή και την ακατάλληλη συμπεριφορά. Φυσικά, μπορείτε να πάρετε έναν σκύλο, αλλά ακόμη και αυτή η τακτική απαιτεί έρευνα για να διασφαλίσετε ότι η φυλή είναι κατάλληλη από άποψη χώρου, χρόνου και ενέργειας και ότι διαθέτει θεμιτά χαρακτηριστικά, όπως η υπακοή.
Έχουν γίνει διάφορες μελέτες για να διαπιστωθεί ποια σκυλιά είναι πραγματικά τα πιο υπάκουα. Οι μελέτες αυτές βασίστηκαν σε γενετικά χαρακτηριστικά.

Εδώ, επιλέχθηκαν 26 ράτσες σκύλων που είναι πραγματικά συνεργάσιμες και επίσης πραγματικά έξυπνες.

Αυτά τα σκυλιά αναμενόταν να ακούν και να ανταποκρίνονται στις εντολές των ιδιοκτητών τους με πιθανότητα επιτυχίας 95 τοις εκατό

1. Border Collie

Αυτά τα σκυλιά έφτασαν στην κλίμακα δημοτικότητας στο νούμερο 35 σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Κυνολογικό Όμιλο και αυτό δεν οφείλεται στην νοημοσύνη τους. α Border Collies είναι φυσικά λαμπερά και εξίσου ενεργητικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ανάγκη από έναν ιδιοκτήτη που θα καλύπτει τις ενεργητικές και αθλητικές ανάγκες του σε χώρο και χρόνο.

2. Poodle

Είναι μια από τις αμφιλεγόμενες φυλές σκύλων και είναι στην πραγματικότητα από τις πιο έξυπνες. Εάν και φαίνεται να είναι αλαζονικά μερικές φορές, τις περισσότερες φορές είναι αρκετά πρόθυμα να συνεργαστούν με τον ιδιοκτήτη τους και να αποτελέσουν μια εξαιρετική συντροφιά.

Poodle

3. German Shepherd

Ένα από τα πιο δημοφιλή σκυλιά, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι και εξαιρετικά έξυπνος. Δείχνει θάρρος, πίστη εμπιστοσύνη κα ικανότητα να ακούσει και να μάθει εντολές. Είναι επίσης πρόθυμα να σας υπερασπιστούν με κάθε κόστος. Κατατάσσονται στην δεύτερη θέση του Αμερικάνικου Κυνολογικού Ομίλου.

4. Golden Retriever

Οι Golden Retrievers είναι πραγματικά ο χρυσός σκύλος. Κατατάχθηκε στην τρίτη πιο δημοφιλή από τον Αμερικάνικο Κυνολογικό όμιλο . θεωρούνται οικογενειακοί σκύλοι πρώτης κατηγορίας και επιθυμούν να ευχαριστήσουν την οικογένειά τους. Είναι επίσης αγαπησιάρες προσωπικότητες.

5. Doberman Pinscher

Είναι γνωστό για την ακλόνητη πίστη του στην οικογένειά του. Είναι υπάκουος και στοργικός και κατατάσσεται στην θέση νούμερο 39 των πιο υπάκουων σκύλων διεθνώς. Τέλος είναι εξαιρετικός σκύλος προστασίας.

Doberman Pinscher

6. Shetland Sheepdog

Ένα επίσης πολύ γνωστό και αγαπημένο σκυλάκι. Είναι πασίγνωστο για την ιδιοσυγκρασία του – είναι χαρούμενο, έξυπνο και δένεται με την ανθρώπινη οικογένειά του.

7. Labrador Retriever

Είναι η αγαπημένη φυλή της Αμερικής και όχι άδικα καθώς είναι εξαιρετικά υπάκουη. Θεωρούνται μια από τις πιο στοργικές Φυλές σκύλων και ανεβαίνουν στο νούμερο ένα της λίστας σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Κυνολογικό Όμιλο.

8. Papillon

Είναι ο πρώτος μικρόσωμος σκύλος στην λίστα με τα πιο υπάκουα σκυλιά. Έχει καλό πνεύμα, είναι πρόθυμο να μάθει, εξαιρετικά ευκίνητο και ανταγωνιστικό στην καθημερινή ζωή του.

papillon

9. Rottweiler

Ένας άλλο θρυλικός σκύλος προστασίας – φύλακας που δίνει προτεραιότητα στην οικογένειά του. Ο Αμερικάνικος Κυνολογικός Όμιλος τον περιγράφει ως σκύλος φύλακα καθώς η πίστη του δεν θεωρείτε δεδομένη.

Rottweiler

10. Australian Cattle Dog

Αυτά τα σκυλιά εκτράφηκαν για να είναι ικανά αθλητικά αλλά και έτοιμα να υπακούσουν. Το Australian Cattle Dog είναι πιστό, αληθινό, έξυπνο και πάντα σε εγρήγορση και επιφυλακή με τους ξένους.

Australian Cattle Dog

Η επόμενη ομάδα σημείωσε 85% ανταπόκριση στις εντολές του ανθρώπου

11. Pembroke Welsh Corgi

Μια ευρέως αγαπημένη φυλή η οποία είναι ανεξάρτητη αλλά και ευαίσθητη σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Κυνολογικό όμιλο. Φυσικά είναι και έξυπνη φυλή.

12. Miniature Schnauzer

Αυτά τα σκυλιά έχουν χαρακτηριστεί ως έξυπνα, φιλικά και εύκολα εκπαιδεύσιμα. Έχουν όλα τα θετικά στοιχεία για να προσαρμοστούν τόσο στην ζωή σε ένα διαμέρισμα όσο και στο να περιπολούν ένα αγρόκτημα. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον σκοπό υιοθεσίας ενός τέτοιου σκύλου, θα σας υπακούσουν ολόψυχα είτε για δουλειά είτε στην οικογενειακή ζωή.

13. English Springer Spaniel

Άλλο ένα σκυλί κυνηγιού που κατατάσσεται στην λίστα με τα πιο υπάκουα σκυλιά. Έχουν εκτραφεί για να κυνηγούν πουλιά όμως έχουν εξελιχθεί σε παιχνιδιάρικα οικογενειακά σκυλιά.

. English Springer Spaniel

14. Belgian Shepherd Dog (Tervuren)

Είναι μια ράτσα που αναμένεται, πολύ περισσότερο από τις άλλες, να γίνει κτητικό με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η αφοσίωσή τους είναι απαράμιλλη, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικό σκύλο φίλο ή προστάτη.

15. Schipperke, Belgian Sheepdog

Αυτά τα μικρά σκυλιά είναι γνωστό ότι είναι υπάκουα αλλά μπορεί και να περιγραφούν ως συνήθεις ταραχοποιοί. Είναι φυσικά πρόθυμα να ακολουθήσουν τις εντολές σας αλλά και εξίσου πρόθυμα να ακολουθήσουν την φυσική περιέργειά τους.

16. Collie, Keeshond

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τη μικρή φυλή Keeshond, καθώς θεωρείται φιλική και ενεργητική. Βεβαίως ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά τους είναι τα χρώματα του προσώπου τους που δίνουν το εφέ ότι φορούν γυαλιά.

Border Collie

17. German Shorthaired Pointer

Ακόμα ένα αθλητικό σκυλί που θέλει να σας ευχαριστήσει. Τα Πόιντερ είναι εξαιρετικοί σύντροφοι στο κυνήγι αλλά και εξίσου πρόθυμοι να μάθουν και να υπακούσουν τα αφεντικά τους.

Γερμανικό κοντότριχο Πόιντερ

18. Flat-Coated Retriever, English Cocker Spaniel, Standard Schnauzer

Υπάρχει ισοπαλία για τη 18η θέση. Αυτές οι τρεις φυλές είναι γνωστό ότι είναι εξίσου πρόθυμες να ακολουθήσουν τις εντολές, αν και είναι πολύ διαφορετικές από την άποψη της εμφάνισης. Επίσης είναι όλα οικογενειακά σκυλιά, οπότε μπορούμε να τα ομαδοποιήσουμε.

19. Brittany

Αυτή είναι μια φυλή γνωστή για την αισιόδοξη προσωπικότητά της. Αυτά τα σκυλιά εκτρέφονταν για κυνήγι, είναι αθλητικά και θέλουν αν συμμετάσχουν στην ζωή και τις δραστηριότητές του ιδιοκτήτη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να νιώσουν άνετα σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι έτοιμο για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες με τον τετράποδο φίλο τους.

σκύλος

20. Cocker Spaniel

Όπως και τα υπόλοιπα Σπανιέλ, έτσι και τα Κοκεράκια είναι γνωστά για τις αθλητικές τους ικανότητες. Είναι επίσης εξαιρετικά αγαπητά και υπέροχα για οικογένειες με παιδιά.

Cocker Spaniel

21. Weimaraner

Αυτά τα σκυλιά με το ατσάλινο γκρι χρώμα έχουν έντονη ενέργεια αλλά και έντονη αγάπη για την οικογένειά τους. Η δραστήρια αυτή φυλή αποτελεί εξίσου έναν εξαιρετικό φίλο για μικρά παιδιά. Ωστόσο οι ενήλικες ιδιοκτήτες πρέπει να του παρέχουν την καθημερινή εκτόνωση και διέγερση που απαιτείται.

Weimaraner

22. Belgian Malinois, Bernese Mountain Dog

Ακόμα μια ισοπαλία στην ίδια θέση. Αυτά τα σκυλιά ανήκουν σε μεγαλόσωμες φυλές και είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους. Έχουν σκληρή και ισχυρή στάση.

Belgian Malinois

23. Pomeranian

Το Πομεράνιαν είναι ακόμα ένα σκυλί πρόθυμο να μάθει και να υπακούσει. Είναι αρκετά ευέλικτα σκυλιά και ιδανικά για μικρούς χώρους, όπως το διαμέρισμα. Μπορούν να διασκεδάσουν τόσο έξω όσο και μέσα αρκεί να διαθέτετε λίγο χώρο.

24. Irish Water Spaniel

Αυτά τα σγουρομάλλικα σκυλιά είναι γεμάτα ενέργεια και προθυμία. Δεν είναι πολύ δημοφιλής φυλής, κατατάσσονται στην θέση νούμερο 156 στον ιστότοπο του Αμερικάνικου Κυνολογικού Ομίλου. Αυτά τα σκυλιά είναι απίστευτα εργατικά.

25. Vizsla

Άλλο ένα σκυλί κυνηγιού που διαθέτει χαρακτηριστικά όπως επιμονή για υπαίθριες δραστηριότητες αλλά και αφοσίωση. Τα Βίσλα έχουν την ανάγκη για ανθρώπινη συντροφιά και δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους όλη μέρα στο σπίτι.

Vizsla

26. Cardigan Welsh Corgi

Τα Κόργκι όχι μόνο είναι έτοιμα να υπερασπιστούν την οικογένειά τους αλλά διαθέτουν και ανθεκτική, σκληρή φύση. Αυτό τα καθιστά υπέροχα σκυλιά για δραστήριες οικογένειες. Τα καλά κοινωνικοποιημένα σκυλιά της φυλής είναι ευχάριστα για παιδιά αλλά και άλλα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να πούμε ότι είναι κορυφαία επιλογή για δραστήρια οικογένεια με παιδιά.

Αυτή είναι η επίσημη λίστα με τις 26 υπέροχες και υπάκουες φυλές που θα μπορούσε να έχει ένας ιδιοκτήτης.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr