Φτιάξτο μόνος σου: Όλα τα μυστικά για έναν pet friendly χώρο στο σπίτι – Συμβουλές για την κουζίνα

Χρήσιμα

Όπως όλα τα σπίτια, τα περισσότερα έχουν και ένα κατοικίδιο. Τα αγαπάμε ιδιαίτερα και μας αρέσει να μας υποδέχονται με χαρά και τρυφερότητα κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι, τι γίνεται όμως με την κουζίνα, ένα χώρο στον οποίο το θέμα της καθαριότητας είναι αρκετά ευαίσθητο;

Πώς θα διατηρηθούν τα έπιπλα κουζίνας και οι υπόλοιπες επιφάνειες αστραφτερές; Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων τους έχουν μάθει να μην μπαίνουν καν στην κουζίνα και αυτό είναι σίγουρα μία λύση. Οι γάτες δεν είναι τόσο υπάκουες, οπότε η μόνη λύση είναι να έχουμε κουζίνα ξεχωριστή από το σαλόνι που κλείνει με πόρτα. Αν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή, τότε ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, για να έχουμε μια pet friendly κουζίνα από όλες τις απόψεις!

Διατηρείστε τον χώρο σας καθαρό

#1 Απρόσιτα ράφια και ντουλάπια

Ένα βασικό θέμα με όλα τα ζωάκια είναι ότι τους αρέσει να ψαχουλεύουν και να ψάχνουν τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι αν αφήσουμε οποιοδήποτε τρόφιμο μέσα στην ακτίνα πρόσβασής τους τότε πιθανότατα δεν θα το βρούμε, όταν επιστρέψουμε. Εκτός από το ότι κάτι τέτοιο είναι από μόνο του ανεπιθύμητο, μπορεί να κρύβει και μεγάλους κινδύνους για το ζωάκι μας, όπως αν καταναλώσει καφέ ή σοκολάτα. Γι’ αυτό, θα πρέπει τα τρόφιμα να είναι σε απρόσιτα σημεία. Αν έχουμε σκύλο, τότε σε ψηλά ράφια. Αν έχουμε γάτα, επειδή το ύψος δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, καλό είναι να βάλουμε μαγνητικό κλειδί σε όλα τα έπιπλα κουζίνας.

#2 Μέρος για να κρύβονται ή να κοιμούνται

Ένα τρικ, για να μην ασχολούνται τα ζωάκια μας με άλλα πράγματα που δεν πρέπει στην κουζίνα, είναι να τους δώσουμε από την αρχή αυτό που θέλουν. Οι γάτες λατρεύουν να κρύβονται σε μικρά σκοτεινά μέρη και οι σκύλοι να ξαπλώνουν αναπαυτικά βλέποντας το αφεντικό τους. Άρα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα άνοιγμα σε ένα άδειο ντουλάπι για τη γάτα μας και ένα κρεβατάκι για το σκύλο μας, στο οποίο θα τον μάθουμε με θετική επιβράβευση να παραμένει ήσυχος, όταν μπαίνει στην κουζίνα.

#3 Εστίες φούρνου

Ένα πρόβλημα με τις γάτες δημιουργείται όταν πατάνε πάνω σε φούρνο, στον οποίο οι εστίες ανάβουν με αφή. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή της κουζίνας έχει διπλή δικλείδα ασφαλείας για το άναμμα των εστιών ή ότι οι εστίες λειτουργούν μόνο όταν έχουν βάρος πάνω τους, δηλαδή κάποιο σκεύος.

#4 Χρώμα και υλικό

Τα έπιπλα κουζίνας μπορούν να βγουν σε δεκάδες χρώματα και υλικά και σίγουρα μας εντυπωσιάζουν οι μοντέρνες πινελιές με έπιπλα από ανοξείδωτο ατσάλι, γυαλί και σε σκούρα πρωτοποριακά χρώματα. Πρέπει, όμως, να σκεφτούμε αν κάτι τέτοιο θα είναι πράγματι βολικό με ένα ζωάκι στο σπίτι που πατάει όπου βρει. Πιο ανοιχτά χρώματα και κυρίως επιφάνειες που πλένονται εύκολα είναι προτιμότερες, για να μη μοιάζει η κουζίνα συνεχώς βρόμικη.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top