Φτιάξτο μόνος σου: Πρωτότυπα παιχνίδια για γάτες που θα την εκπλήξουν και θα την κρατήσουν απασχολημένη

by Έφη Αθανασίου
παιχνίδια για γάτες

Όσοι έχουν γάτες, ξέρουν την παρακάτω αλήθεια πολύ καλά. Οι γάτες είναι πολύ περίεργα πλάσματα. Μπορεί να ενθουσιαστούν με το παραμικρό, από εκεί που δεν το περιμένει και να αδιαφορήσουν παντελώς για κάτι άλλο που νομίζαμε ότι θα τους τραβήξει την προσοχή. Αυτό, άλλωστε, είναι πολύ συχνό στα παιχνίδια για γάτες. Κάποιες γάτες ξετρελαίνονται με τηλεκατευθυνόμενα ποντίκια, ενώ άλλες τα κοιτούν με επιδεικτική αδιαφορία και παίζουν σαν τρελές με ένα χαρτάκι που θα βρουν πεταμένο στο πάτωμα.

Είναι λοιπόν εύκολο, να βρείτε αυτό που θα αρέσει στη δικιά σας και αυτό απαιτεί αρκετή προσπάθεια. Αγοράστε της διάφορα παιχνιδάκια από pet shop ή και online pet shop όπου θα βρείτε ασύγκριτη ποικιλία, όμως υπάρχει πάντα και η εναλλακτική του να φτιάξετε μόνοι σας τα παιχνίδια για τη γάτα σας.

παιχνίδια γάτας

Εύκολα παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

#1 Παιχνίδι από ρολά χαρτιού υγείας

Οτιδήποτε είναι μαλακό και με τρύπες αρέσει στη γάτα. Μπορείτε, λοιπόν, να κολλήσετε στον τοίχο μερικά ρολά που έχουν απομείνει από χαρτιά υγείας και να τους βάλετε μέσα λιχουδιές ή άλλα μικροσκοπικά παιχνίδια, όπως χάντρες, που ξέρετε ότι της αρέσουν. Μπορεί να περάσει ώρες βάζοντας το χεράκι της ξανά και ξανά μέσα στις τρύπες, για να πιάσει το πολυπόθητο αντικείμενο.

#2 Σπάγκος με κλωστές

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια για γάτες είναι αυτά που έχουν σχοινιά. Μια πολύ απλή ιδέα είναι να δέσετε στην άκρη ενός σπάγκου μερικές κλωστές ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε, όπως φούντες ή κάποιο μπαλάκι και να το κρεμάσετε από κάποιο σταθερό σημείο ή να τη βάλετε να το κυνηγάει τραβώντας το κάθε φορά που το φτάνει.

παιχνίδια για γάτες

#3 Κούτες με τρύπες

Ως γνήσια αρπακτικά με μικρό σωματικό μέγεθος οι γάτες θέλουν να κρύβονται σε σημεία που τους επιτρέπουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να νιώσουν ασφαλείς. Γι’ αυτό, σας προτείνουμε να πάρετε μερικές χάρτινες κούτες και να τους ανοίξετε τρύπες μεσαίου μεγέθους, ώστε η γάτα να μπορεί να μπαινοβγαίνει. Βάλτε τις κούτες σε μια γωνία και απολαύστε τη γάτα σας να κάθεται εκεί μέσα με τις ώρες αλλά και να λατρεύει να τις εξερευνά βρίσκοντας δίοδο μέσα από τις τρύπες.

#4 Σωλήνας ντυμένος με σκοινί

Οι γάτες λατρεύουν τα ύψη και θέλουν να ανεβαίνουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Ιδανικά μπορείτε να πάρετε στη γατούλα σας ένα ψηλό δεντρόσπιτο, για να σκαρφαλώνει και να ξύνει τα νύχια της, όμως αν δεν θέλετε να διαθέσετε τόσα χρήματα, μια εναλλακτική λύση είναι να στερεώσετε στο πάτωμα έναν πλαστικό σωλήνα και να τον ντύσετε με σκοινί γύρω γύρω, ώστε η γάτα να μπορεί να γαντζώνεται πάνω του.

παιχνίδια

#5 Χαλί κρεμασμένο στον τοίχο

Αν έχετε κάποιο χαλί που δεν χρειάζεστε πια, μπορείτε να το κρεμάσετε στον τοίχο και πάνω του να καρφιτσώσετε διάφορα παιχνίδια για γάτες, όπως μπάλες ή σκοινάκια. Έτσι, θα δώσετε την ευκαιρία στη γάτα σας να εξασκήσει τα νύχια της με το γάντζωμα πάνω στο χαλί αλλά και να αναρριχηθεί ψηλά, όπως της αρέσει.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr