Γαλλικό Μπουλντόγκ: Ένας μικρός κωμικός σκύλος – Ανάγκες , χαρακτήρας, προβλήματα και ιστορία – Όλα τα χρήσιμα

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ χαρακτηρίζεται από το μικρό του μέγεθος, το χαμηλό κέντρο βάρους, το ευρύ μέγεθος, τα βαριά οστά, το μυώδες σώμα και το μεγάλο, τετράγωνο κεφάλι. Το δέρμα στο κεφάλι είναι επίσης χαλαρό και μαλακό, σχηματίζοντας ρυτίδες στη μουσούδα και τους ώμους που είναι χαρακτηριστικές για τα κουτάβια (νήπια). Παρά την περίεργη έκφρασή τους, είναι μίνι και περίεργα σκυλιά, με ανεξέλεγκτες ελεύθερες κινήσεις και μεγάλα αυτιά. Τα συνηθισμένα χρώματα περιλαμβάνουν το λευκό, το μαύρο, το στικτό, το καφέ, το μαύρισμα και το ταμπέ. Έχουν επίσης όμορφα, εκφραστικά μπλε ή γκρι μάτια.

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Τύπος: μη αθλητικός σκύλος
Βάρος: περίπου 12 κιλά
Ύψος: 27 με 33 εκατοστά
Οικογένεια: Mastiff, Bull
Καταγωγή: Γαλλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Bouledogue Francais

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής περιλαμβάνουν

– Επίπεδο ενέργειας 2/5 – Απαιτήσεις άσκησης 2/5 – Παιχνιδιάρικη διάθεση 2/5 – Αγάπη 4/5 – Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5 – Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5 – Φιλικότητα προς τους ξένους 3/5 – Επαγρύπνηση 1/5 – Εύκολη εκπαίδευση 2/5 – Απαιτήσεις καλλωπισμού 2/5 – Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5 – Φωνητικότητα 3/5

Ιστορία της φυλής

Τον 10ο αιώνα, τα μπουλντόγκ ήταν αρκετά δημοφιλή στην Αγγλία, ιδίως στο Νότιγχαμ. Πολλοί άνθρωποι που ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους στη Γαλλία έπαιρναν μαζί τους μίνι μπουλντόγκ (δεκαετία του 1800). Μέχρι τα τέλη του 1800, η φυλή προσέλκυσε την προσοχή των ανώτερων τάξεων και εγκαταστάθηκε στα καλύτερα αρχοντικά της Γαλλίας. Οι Γαλλίδες κυρίες συμπάθησαν αμέσως τα μικρά σκυλιά, ειδικά εκείνα με τα πεπλατυσμένα αυτιά. Οι έμποροι έφεραν πολλά σκυλιά στη Γαλλία, όπου σύντομα έγιναν δημοφιλή στο Παρίσι.

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Αυτά τα σκυλιά έγιναν γνωστά ως γαλλικά μπουρντόγκ. Οι Γάλλοι εκτροφείς προσπάθησαν να αναπαράγουν μπουλντόγκ με όρθια αυτιά. Περίπου την ίδια εποχή, Γάλλοι ταξιδιώτες έφεραν πολλά σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισαν να τα αναπαράγουν με συνέπεια. Μεγάλο μέρος της διαμάχης για την αναπαραγωγή περιστράφηκε γύρω από το ποιος τύπος αυτιών ήταν ο σωστός. Το 1898 ιδρύθηκε ο Αμερικανικός Όμιλος και οργανώθηκαν αρκετές εκθέσεις αποκλειστικά για τα μπουλντόγκ. Η ευγενική εμφάνιση του μπουλντόγκ προσέλκυσε πολλούς θαυμαστές και σύντομα το μπουλντόγκ έγινε αγαπημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοτικότητά τους στην υψηλή κοινωνία αυξήθηκε και μέχρι το 1913 ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς σκύλους εκθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το προσδόκιμο ζωής τους κυμαίνεται από 9 έως 11 χρόνια. Δεδομένα: Η διάρκεια ζωής των μπόλντολντ είναι περίπου 1,5 χρόνια.

Τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι γνωστό ότι

– Δεν μπορούν να κολυμπήσουν.

– Κωμική συμπεριφορά.

– Δεν αντέχουν τη ζέστη.

– Συμπαγής κατασκευή.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι εξαιρετικά, διασκεδαστικά σκυλιά. Ορισμένοι τα αποκαλούν επίσης σκύλους κλόουν. Σίγουρα δεν έχουν όμορφη, φωτογενή εμφάνιση, αλλά είναι πολύ γλυκά και ευγενικά σκυλιά. Τους αρέσει να παίζουν και να διασκεδάζουν με την οικογένειά τους και να αγκαλιάζονται με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση πρέπει να ξεκινούν από την κουταβική ηλικία. Είναι πολύ φιλικά, γλυκά και πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν.

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Συντήρηση και ιδιαιτερότητες της φυλής

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ απαιτεί πολύ λίγη άσκηση. Τους αρέσει να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα πρέπει να διατηρούνται μακριά από ζεστούς και υγρούς καιρούς. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι επιρρεπή σε θερμοπληξία. Οι σύντομοι περίπατοι είναι αρκετοί για να χαλαρώσετε το σκυλί σας και να ικανοποιήσετε τις σωματικές του ανάγκες. Εκτός από την άσκηση, μια ισορροπημένη διατροφή και τροφή ελέγχου του βάρους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του σωστού βάρους. Το ροχαλητό είναι χαρακτηριστικό, όπως και ο θόρυβος που κάνει όταν τρώει. Το τρίχωμα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Το Γαλλικό Μπουλντόγκ ρίχνει πολύ λίγο – δεν ρίχνει καθόλου. Ωστόσο, οι ρυτίδες του προσώπου πρέπει να φροντίζονται συχνά. Έχουν έντονη κακοσμία του στόματος, οπότε απαιτούν οδοντόβουρτσα.

Προβλήματα υγείας της φυλής

– Σημαντικότερα προβλήματα: σύνδρομο βραχύτριχης φυλής (στενωπός νανισμός, επιμήκης μαλακή υπερώα), νόσος των μεσοσπονδύλιων δίσκων, CHD (προκαλεί λίγα συμπτώματα ή προβλήματα), αλλεργίες.

– Μικρότερα προβλήματα.: Επιγονατίδα, μηνίσκος.

– Ακανόνιστα συμπτώματα: Διστιχία.

– Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, γόνατο, μάτι, καρδιά.

Μέση διάρκεια ζωής της φυλής: 9-11 έτη.

σκύλος

Αν και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές ενδεικτικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Συμβουλευτείτε ένα πρακτορείο υιοθεσίας για συμβουλές. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε δωρεά ή αναδοχή κουταβιών στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας για τιμή πώλησης (ημίαιμα ή καθαρόαιμα), αγγελίες ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr