Γάτα και μπάνιο: 7 λόγοι για τους οποίους οι γάτες αγαπούν το μπάνιο του σπιτιού σας

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Αν γνωρίζετε γάτες, τότε πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι περισσότερες γάτες λατρεύουν το μπάνιο του σπιτιού σας. Σας ακολουθεί η γάτα σας στο μπάνιο; Ίσως τρίβεται στα πόδια σας ενώ βρίσκεστε εκεί. Ίσως πηδάει στον πάγκο για να αράξει στον νιπτήρα, ακόμα και όταν δεν είστε κοντά. Μπορεί να νιαουρίζει δυνατά και να χτυπάει με τα πόδια την κλειστή πόρτα. Ορισμένες γάτες φαίνεται να θέλουν περισσότερη προσοχή όταν είστε στο μπάνιο απ’ ό,τι όταν είστε οπουδήποτε αλλού στο σπίτι. Τι είναι αυτό που φαίνεται να αγαπούν τόσο πολύ οι γάτες στο μπάνιο;


Το μπάνιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για παιχνίδι

Τα μπάνια μπορεί να φαίνονται σαν αίθουσες παιχνιδιού για ορισμένες γάτες. Υπάρχει μια μπανιέρα για να στριφογυρίζουν και ρολά χαρτιού τουαλέτας για να παίζουν. Μπορεί να υπάρχουν διασκεδαστικά πράγματα όπως πετσέτες και μπουρνούζια κρεμασμένα στον τοίχο. Μπορεί να μπορούν να κυλιστούν στο πάτωμα και να παίξουν με το χαλί ή το χαλάκι του μπάνιου. Μια γάτα μπορεί να διασκεδάσει πολύ στο μπάνιο, είτε βρίσκεστε εκεί είτε όχι. Πολλοί ιδιοκτήτες το έχουν μάθει αυτό με τον δύσκολο τρόπο, όταν γυρνώντας σπίτι βρίσκουν κατεστραμμένο το μπάνιο.


Οι κλειστές πόρτες προκαλούν περιέργεια

Οι περισσότερες γάτες δεν αντέχουν τις κλειστές πόρτες στο σπίτι τους. Η πόρτα του μπάνιου δεν αποτελεί εξαίρεση. Μια κλειστή πόρτα του μπάνιου με εσάς από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι αρκετή για να τρελάνει τη γάτα σας. Με την πάροδο του χρόνου, μερικές γάτες φαίνεται να μαθαίνουν ότι είναι πιθανό να κλείσετε την πόρτα του μπάνιου. Έτσι, θέλουν να είναι εκεί για να βεβαιωθούν ότι δεν θα χάσουν τη διασκέδαση. Οι γάτες θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στους χώρους τους ανά πάσα στιγμή. Αν οι γάτες είχαν έναν κανόνα, αυτός θα ήταν ότι δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν κλειστές πόρτες!

Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να τραβήξετε την προσοχή

Οι γάτες λατρεύουν την προσοχή (αρκεί να είναι με τους δικούς τους όρους). Ας το παραδεχτούμε, ποιος δεν θα χαϊδέψει μια γλυκιά γάτα που τρίβεται πάνω στα πόδια σας, ενώ εσείς κάθεστε στην τουαλέτα. Η γάτα φαίνεται να γνωρίζει ότι είστε “παγιδευμένοι” εκεί μέσα για τουλάχιστον λίγα λεπτά και ότι θα είναι εύκολο να τραβήξει την προσοχή σας. Μπορεί επίσης η γάτα σας να καταλαβαίνει ότι δεν σας αποσπά την προσοχή η τηλεόραση, ένα βιβλίο, η δουλειά ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Είστε εκεί και δεν κάνετε κάτι πολύ σοβαρό, ικανή να ανταποδώσει την αγάπη και την προσοχή που σας δίνει. Σε πολλές γάτες αρέσει επίσης να γλείφουν τους ανθρώπους τους μετά το μπάνιο ή το ντους.

Οι νιπτήρες είναι σαν κρεβάτια για γάτες

Σκεφτείτε το σχήμα του νιπτήρα. Φαίνεται φυσικό ότι μια γάτα θα απολάμβανε την αίσθηση ενός νεροχύτη για να αράξει και να κοιμηθεί. Η δροσιά του νεροχύτη μπορεί να αισθάνεται καλά τους θερμούς μήνες. Κατά τους κρύους μήνες, η θερμότητα του σώματος της γάτας μπορεί να ζεστάνει τον νεροχύτη και να τον κάνει ιδιαίτερα άνετο εκεί μέσα. Ορισμένες γάτες γλείφουν επίσης τις σταγόνες νερού από τη βρύση, ενώ αράζουν στο νεροχύτη.

Το νερό, είτε το πιστεύετε είτε όχι

Αν και στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει να βρέχονται, σε πολλές αρέσει να βρίσκονται κοντά στο νερό. Στο μπάνιο, μια γάτα μπορεί να πίνει φρέσκο νερό από τον νιπτήρα ή τη βρύση της μπανιέρας. Το φρέσκο τρεχούμενο νερό είναι μόνο ένα από τα πολλά πράγματα που αγαπούν οι γάτες. Οι γάτες που τους αρέσουν οι νεροχύτες, μερικές φορές μπαίνουν εκεί μέσα ενώ το νερό τρέχει. Σε μερικές γάτες αρέσει να γλείφουν την υγρή μπανιέρα ή ακόμα και να πίνουν νερό του μπάνιου!


Οι γάτες απολαμβάνουν τη ρουτίνα

Το να έρχεται να σας επισκεφθεί στο μπάνιο μπορεί να γίνει μια ρουτίνα που η γάτα σας μαθαίνει να αγαπάει, ειδικά αν ενδίδετε στις εκκλήσεις της για προσοχή. Η γάτα σας μπορεί επίσης να περιμένει την ώρα του γεύματος, αν αυτό είναι κάτι που κάνετε μετά τη χρήση του μπάνιου το πρωί.


Η γάτα σας σας αγαπάει

Το μπάνιο είναι γεμάτο από τις μυρωδιές σας: τον αγαπημένο άνθρωπο της γάτας σας! Περνάτε χρόνο εκεί κάνοντας σημαντικά πράγματα, ή τουλάχιστον έτσι μπορεί να φαίνεται στη γάτα σας. Η γάτα σας μπορεί να γοητεύεται παρακολουθώντας σας να κάνετε όλα τα μικρά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι εκεί μέσα. Πολλές γάτες θα καθίσουν στη ματαιοδοξία, υπνωτισμένες, ενώ εσείς βουρτσίζετε τα δόντια σας ή φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Η ώρα του μπάνιου μπορεί να είναι ένας πολύτιμος χρόνος δεσμού με τα αιλουροειδή!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr