German Spitz: Κάθε μέρα μια νέα περιπέτεια – Επισκόπηση ράτσας, Ανάγκες, χαρακτήρας, προσωπικότητα και προβλήματα, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το German Spitz είναι μια σκανδιναβική φυλή με κοντό, συμπαγές, τετράγωνο σώμα. Τα αυτιά είναι μικρά και όρθια και η ουρά κυρτώνει προς τα πίσω. Το τρίχωμα είναι όμορφο και συνήθως έχει μαύρο, λευκό, κρεμ, μαύρο και φλογερό μπλε ή πορτοκαλί χρώμα.
Έχουν άγρυπνη, δυνατή φωνή και εξαιρετική ακοή, γι’ αυτό και αποκαλούνται οι γενναίοι φύλακες του πεδίου της μάχης και του σπιτιού.
Υπάρχουν δύο μεγάλες ποικιλίες αυτής της μικρής φυλής: η Klein και η Mittel.

Τύπος: Spitz
Βάρος: 10 με 11 κιλά
Ύψος: 22με 27 εκατοστά (Klein), 30 με 38 εκατοστά (Mittel)
Οικογένεια: Northern (UKC), Ίδρυμα Stock Service (AKC)
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1450
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Τα κύρια χαρακτηριστικά του German Spitz

– Ενεργειακό επίπεδο 3/5

– Απαιτήσεις άσκησης 2/5

– Παιχνιδιάρικη διάθεση 3/5

– Αγάπη 3/5

– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 3/5

– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5

– Ευγένεια προς τους ξένους 3/5

– Ευκινησία 5/5

– Εύκολη εκπαίδευση 4/5

– Απαιτήσεις περιποίησης 4/5

– Ευαισθησία στη ζεστασιά 1/5

– Φωνή 3/5

Ιστορία της ράτσας German Spitz

Η φυλή είναι σχετικά νέα, αφού εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστραλία. Το German Spitz αναγνωρίστηκε και καταγράφηκε το 1450 ως γενναίος σκύλος που φύλαγε σπίτια και χωράφια.
Τα πρώτα μέλη της φυλής βρέθηκαν στις αγροτικές περιοχές της Πομερανίας, απ’ όπου προήλθε και το αρχικό όνομα της φυλής. Αρχικά ονομάζονταν Pomeranians. Τον 18ο αιώνα, έγιναν δημοφιλείς στη βασιλική οικογένεια και την αριστοκρατία.
Στη Γερμανία, η φυλή χωρίστηκε σε πέντε υποφυλές, αλλά όταν τα Toy Spitz και Wolf Spitz εξήχθησαν στο εξωτερικό, άρχισαν να θεωρούνται ξεχωριστές φυλές – το Pomeranian και το Keeshond.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το γερμανικό σπιτς θεωρείται φυλή δύο μεγεθών, το Klein και το Mittel.
Η Εθνική Λέσχη Κένελ έχει αναγνωρίσει το Γερμανικό Σπιτς ως μέλος της Βόρειας Ομάδας από το 2006.

Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του German Spitz

Αυτός ο σκύλος είναι έξυπνος, άγρυπνος, προστατευτικός και δραστήριος. Το γερμανικό σπιτς έχει αυτοπεποίθηση, είναι ενεργητικό και χαρούμενο. Με την κατάλληλη εκπαίδευση των κουταβιών, είναι σταθερά και πιστά για πάντα, έτοιμα και πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες και την οικογένειά τους.
Χαρακτηριστικό της φυλής είναι ότι δεν εμπιστεύεται τους ξένους και είναι γνωστό ως φύλακας του σπιτιού και των αγρών.
Είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν, καλοκάγαθα και προσαρμοστικά. Μπορούν επίσης να είναι πολύ ανεξάρτητοι κατά καιρούς.
Με την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, μπορούν να αναμειχθούν καλά με άλλους ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της ράτσας German Spitz

Το German Spitz έχει διπλό, πυκνό τρίχωμα που πρέπει να βουρτσίζεται αρκετές φορές την εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού μπερδεμάτων. Όταν το τρίχωμα είναι μαδημένο, θα πρέπει να χτενίζεται καθημερινά, κάτι που γίνεται αναπόφευκτα δύο φορές το χρόνο.
Χρειάζεται επίσης περιοδικό μπάνιο, κλάδεμα των νυχιών και καθαρισμό των αυτιών. Τα German Spitz χρειάζονται επίσης τακτική άσκηση που προσφέρει την κατάλληλη χαλάρωση, όπως το κυνήγι μιας μπάλας.

Το German Spitz απαιτεί επίσης τακτική άσκηση που θα του προσφέρει την ανάλογη εκτόνωση, όπως κυνήγι μπάλας, βόλτες, προπονήσεις και εκμάθηση νέων κόλπων.

Επίσης είναι ένα πολύ περίεργο σκυλάκι και δεν θα διστάσει να εξερευνήσει κάτι που του αρέσει όσο ψηλά και να βρίσκετε ή ακόμα και εάν πρέπει να πηδήξει έναν φράκτη. Δεν σταματάει σε τίποτα, κάθε μέρα είναι μια νέα περιπέτειας. Τα υδάτινα μέρη, όπως λακκούβες, υγρότοποι, ποτάμια και ούτω καθεξής είναι επικίνδυνα για την φυλή και θα πρέπει να αποφεύγονται. Το Γερμανικό Spitz είναι ένας γρήγορος και έξυπνος μαθητής που μπορεί να μάθει εύκολα. Είναι φυσικός φύλακας, οπότε το συχνό γάβγισμα είναι κάτι που πρέπει να περιμένετε, ειδικά όταν συναντά κάτι νέο ή άγνωστο.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν υπάρχουν/ δεν αναφέρονται

• Μικρές ανησυχίες: δεν υπάρχουν/ δεν αναφέρονται

• Περιστασιακές καταστάσεις: Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, δυσπλασία του αμφιβληστροειδούς και επιγονατίδα

• Προτεινόμενες εξετάσεις: δεν υπάρχουν/ δεν αναφέρονται

• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 13 έως 15 χρόνια

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top