Γερμανικός Ποιμενικός: Ένας σταρ του σινεμά, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας, προσωπικότητα αι προβλήματα , Όλα τα χρήσιμα

γερμανικός ποιμενικός

Ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει ομαλές καμπύλες και είναι πιο μακρύ από ότι ψηλό. διαθέτει ένα ισχυρό, ευκίνητο σώμα και εξαιρετικά προσιτό βάδισμα, ικανό να καλύψει αρκετή απόσταση με μεγάλη πρόοδο.

σκύλος εμετός

Γερμανικός Ποιμενικός, ο πιο γνωστός πρωταγωνιστής

Τύπος: σκύλος βοσκής
Βάρος: 34 με 43 κιλά – μεσαίο μέγεθος
Ύψος: 55 με 66 εκατοστά
Οικογένεια: Κτηνοτροφία και Βοσκή
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: Alsatian, Deutscher Schaferhund

Τι πρέπει να ξέρω για την ράτσα;

Το τρίχωμά του είναι πυκνό, ίσο ή κυματιστό. Διαθέτει διπλό τρίχωμα με σκληρά, κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά. Συνήθως μαδάει 2 φορές το χρόνο. Μαδάει και ενδιάμεσα για αυτό χρειάζεται βούρτσισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα για απομάκρυνση της νεκρής τρίχας. Τα χρώματα του είναι μαύρο λυκόσκυλο, σκούρο και συμπαγές καφέ. Ο μαύρος τύπος είναι ο πιο γνωστός και περισσότερο αποτυπώσιμος στον κινηματογράφο και σε εξώφυλλο από βιβλίο.
Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 10 με 12 χρόνια.

γερμανικός ποιμενικός

Γεγονότα

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί είναι πιο γνωστοί για:

  • Εμφάνιση που θυμίζει λύκο – εξού και το Λυκόσκυλο
  •  Eυκινησία και ικανότητα στην φύλαξη και την βοσκή
  •  Άφοβος σύντροφος και κηδεμόνας
  • Σκύλος οδηγός ή σκύλος αστυνομίας

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 2/5
• Απαιτήσεις άσκησης 2/5
• Παιχνίδι 2/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5

γερμανικός ποιμενικός

Ιστορία της φυλής

Η ιστορία της φυλής ξεκίνησε το 1899, όταν έγινε μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια για τη βελτίωση της φυλής. Οι κτηνοτρόφοι επεδίωξαν να αναπαράγουν σκύλους που θα μπορούσαν να διαπρέψουν όχι μόνο ως ποιμενικοί σκύλοι, αλλά και σε εργασίες που απαιτούσαν θάρρος, αθλητικότητα και ευφυΐα.
Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ήταν φυσικό, η φυλή επιλέχθηκε ως σκύλος φύλαξης εν καιρώ πολέμου.
Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ άλλαξε το όνομα της φυλής από Γερμανικός Ποιμενικός Σκύλος σε Ποιμενικός Σκύλος και οι Βρετανοί το άλλαξαν σε Αλσατικό λυκόσκυλο, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσουν τον σκύλο από τις γερμανικές του ρίζες.
Το 1931, η Αμερικανική Λέσχη Κένελ άλλαξε και πάλι το όνομα της φυλής σε Γερμανικό Ποιμενικό Σκύλο.

Παρά την εξωτερική του ομοιότητα με τον λύκο, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια αρκετά πρόσφατη φυλή. Στην πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι ονομάζεται λυκόσκυλο, δεν είναι πιο κοντά στον λύκο από ό,τι οι άλλες φυλές.
Η δημοτικότητα αυτής της φυλής αυξήθηκε χάρη στην εμφάνισή της σε ταινίες, των οποίων πρωταγωνιστές ήταν οι Strongheart και Ling Ting Ting. Ο Γερμανικός Ποιμενικός ήταν για πολλά χρόνια ο νούμερο ένα πιο δημοφιλής σκύλος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σήμερα, παραμένουν ένας από τους πιο διάσημους και ευέλικτους σκύλους, όπως αστυνομικοί σκύλοι, σκύλοι μάχης, σκύλοι οδηγοί, σκύλοι έρευνας και διάσωσης, σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών και εκρηκτικών, σκύλοι για κατοικίδια και ποιμενικοί σκύλοι.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια έξυπνη ράτσα και πολύ πρόθυμος να κάνει τη δουλειά του. Πιστοί και αφοσιωμένοι στους ιδιοκτήτες τους, είναι σχεδόν απαράμιλλοι ως ευέλικτοι σκύλοι υπηρεσίας.
Είναι μία από τις πιο γνωστές φυλές σκύλων υπηρεσίας.
Μπορεί να είναι επιφυλακτικοί και καχύποπτοι απέναντι στους ξένους, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς φύλακες της οικογένειας και της περιουσίας. Μπορεί να είναι επιθετικοί απέναντι σε άγνωστα σκυλιά, αλλά με την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια. Η εκπαίδευση και η εκμάθηση νέων κόλπων μπορεί να ξεκινήσει όταν το λυκόσκυλο είναι ακόμη κουτάβι. Εάν η εκπαίδευση φαίνεται δύσκολη, μπορεί να προσληφθεί εκπαιδευτής. Οι αμοιβές ποικίλλουν, αλλά θα μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.
Η αγορά από πιστοποιημένο εκτροφέα εξασφαλίζει ότι το κουτάβι του λυκόσκυλου σας θα είναι υγιές τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η τιμή αγοράς ενός καθαρόαιμου κουταβιού γερμανικού ποιμενικού είναι περίπου 600 ευρώ.
Το πιο διάσημο όνομα του λυκόσκυλου είναι Rex, αλλά χρειάζεται ένα όνομα τόσο δυναμικό όσο και ο χαρακτήρας του.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής

Ο γερμανικός ποιμενικός  χρειάζεται καθημερινή άσκηση και βόλτες χωρίς λουρί. Αγαπά επίσης τις σωματικές προκλήσεις και είναι πολύ ικανό στο να μαθαίνει νέα κόλπα.
Είναι σημαντικό να φροντίζετε για την καθημερινή ανακούφιση από το άγχος καθώς και για την ψυχική διέγερση.
Το τρίχωμά του είναι μακρύτριχο και χρειάζεται χτένισμα δύο φορές την εβδομάδα.
Εάν έχει μακρύ τρίχωμα, θα πρέπει να βουρτσίζεται δύο φορές την ημέρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για να διατηρήσετε την σωστή σωματική του κατάσταση αλλά και την υγεία των μυών του χρειάζεται να του προσφέρετε μια υψηλής ποιότητας τροφή.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

Σημαντικές ανησυχίες: CHD,Δυσπλασία αγκώνα

• Μικρές ανησυχίες:

– Πανοσταίτιδα

– vWD

– Εκφυλιστική μυελοπάθεια

– Ιπποειδή Cauda

-Αλλεργίες στο δέρμα

-Κακοήθη νεοπλάσματα

– Καταρράκτης

-Γαστρική στρέψη

-Περιιακά συρίγγια

– Καρδιομυοπάθεια

– Αιμαγγειοσάρκωμα

• Περιστασιακές καταστάσεις: παγκρεατική ανεπάρκεια

• Προτεινόμενες εξετάσεις: Ισχίο, Αγκώνας (DNA για μυελοπάθεια)

Σημείωση: Ο γερμανικός ποιμενικός είναι πολύ ευαίσθητος σε μια πιθανός θανατηφόρα λοίμωξη από το Aspergillus.

όμορφες φυλές σκύλου

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφεία της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr