Giant Schnauzer: Μια κομψή φυλή, Ανάγκες, χαρακτήρας και προσωπικότητα, Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χρήσιμα

Το Giant Schnauzer είναι μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη έκδοση του τυπικού Schnauzer. Το σώμα του είναι ισχυρό, συμπαγές και σχεδόν τετράγωνο. Αυτός ο σκύλος συνδυάζει τη δύναμη και την ευκινησία. Το βάδισμά του είναι δυνατό και ελαφρύ και μπορεί να κινείται και να οδηγεί για μεγάλες αποστάσεις.

Giant Schnauzer, όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτή την κομψή φυλή

Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 29 με 40 κιλά
Ύψος: 60 με 60 εκατοστά
Οικογένεια: σκύλος κτηνοτροφίας και φύλαξης κοπαδιού, Schnauzer
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: Μεσαίωνας
Άλλα ονόματα: Riesenshnauzer

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Giant Schnauzer

Το τρίχωμά του είναι διπλής στρώσης, αποτελούμενο από ένα μαλακό υπόστρωμα και ένα σκληρό, πυκνό εξωτερικό τρίχωμα. Αυτός ο συνδυασμός ήταν κάποτε πολύ σημαντικός και τους επέτρεπε να αντέχουν στις σκληρές, κρύες αλπικές συνθήκες. Τα χαρακτηριστικά μακριά μουστάκια και τα φρύδια, σε συνδυασμό με το επιδέξιο περίγραμμα, προσδίδουν στο σκύλο μια εντυπωσιακή εμφάνιση.
Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του τριχώματος είναι το μαύρο και το γκρι.

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής περιλαμβάνουν

– Επίπεδο ενέργειας 3/5
– Ανάγκες άσκησης 4/5
– Παιχνιδιάρικη διάθεση 4/5
– Αγάπη 1/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 1/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 2/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 1/5
– Ευκινησία 5/5
– Εύκολη εκπαίδευση 3/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 5/5

Ιστορία της φυλής Giant Schnauzer

Το Giant Schnauzer έχει τις ρίζες του στην ύπαιθρο της Βαυαρίας και της Βυρτεμβέργης. Οι εκτροφείς εκεί εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από το μικρό πρότυπο Σνάουτσερ που προσπάθησαν να το μιμηθούν και να εκτρέψουν μεγαλύτερα Σνάουτσερ. Ήταν μεγάλα σκυλιά, κατάλληλα για τον έλεγχο κοπαδιών βοοειδών.
Είναι πιθανό, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, ότι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα συρμάτινο σνάουτσερ διασταυρώνοντας ένα στάνταρ σνάουτσερ με ένα μεγάλο σκύλο με λείο τρίχωμα. Διασταυρώσεις έγιναν επίσης με μαύρα κανίς, σπίτσερ του λύκου και συρματοπίντσερ.
Η διασταύρωση που προέκυψε είχε ως αποτέλεσμα έναν σκύλο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, έξυπνο και ικανό να εργάζεται με κοπάδια ζώων. Στη συνέχεια έγιναν ευρέως γνωστοί ως Μούνχενερ. Αργότερα έγιναν δημοφιλή ως σκύλοι εκτροφής και βοσκής.
Για αρκετά χρόνια αυτά τα σκυλιά παρέμειναν δυσδιάκριτα. Πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν γνωστά ως εκπαιδεύσιμα και ικανά αστυνομικά σκυλιά.
Τα τελευταία χρόνια απέκτησαν φήμη ως οικόσιτα σκυλιά και είναι πλέον μέτρια δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα των Giant Schnauzer

Το Giant Schnauzer είναι ένας ανέμελος και παιχνιδιάρικος σκύλος. Μπορεί να είναι έντονα πληθωρικό απέναντι στα παιδιά, αλλά είναι πολύ καλό με τα παιδιά της οικογένειας.
Παρά την αυθάδη φύση του, είναι πολύ πιστό στην οικογένειά του και επιφυλακτικό απέναντι στους ξένους. Μπορεί να είναι επιθετικό απέναντι σε άλλους σκύλους. Η εκπαίδευση από νεαρή ηλικία (ως κουτάβι) μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό αυτής της συμπεριφοράς.

Είναι μια έξυπνη και δραστήρια φυλή, πολύ καλή επιλογή για ένα ενεργό άτομο που θέλει έναν σύντροφο στην περιπέτεια. Μερικές φορές ο Giant Schnauzer μπορεί να προσπαθήσει να γίνει ηγέτης στην σχέση σας.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Giant Schnauzer

Αυτή η δραστήρια φυλή χρειάζεται καθημερινή άσκηση και καθημερινή διασκέδαση. Οι απαιτήσεις του για άσκηση και εκτόνωσης μπορεί να ικανοποιηθούν με έντονο παιχνίδι και μεγάλες βόλτες ή πεζοπορία. Αυτού του είδους η ασκήσεις θα τον κρατήσουν ενεργό τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Η βόλτες πρέπει να γίνονται με λουρί, και σε ελεγχόμενο ασφαλές μέρος.

Το σκληρό τρίχωμά του χρειάζεται περιποίηση και χτένισμα μια με δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης απαιτεί κούρεμα και σχηματισμό δύο έως τέσσερις φορές ετησίως. Αυτού του είδους η περιποίηση καλό θα ήταν να γίνεται από έναν εξειδικευμένο groomer.

Θέματα υγείας του Giant Schnauzer

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD – συγγενές καρδιακό ελάττωμα

• Μικρές ανησυχίες: OCD, γαστρική στρέψη, υποθυρεοειδισμός

• Περιστασιακές καταστάσεις: PRA, καταρράκτης

• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, θυρεοειδής, μάτια

• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Giant Schnauzer : 10-12 έτη

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top