Gordon Setter: Ένας βασιλικός σκύλος, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας, προβλήματα και ιστορία, Όλα όσα θες να ξέρεις

Gordon Setter

Το Gordon Setter είναι ο πιο βαρύς σκύλος της οικογένειας των σέττερ. Είναι δυνατά και ικανά και μπορούν να στέκονται όρθια όλη την ημέρα. Για να παραμείνουν ευτυχισμένα και υγιή, χρειάζονται καθημερινά πολλή άσκηση και εκπαίδευση. Το Gordon Setter ευδοκιμεί σε ένα ζωντανό, δραστήριο σπίτι.

Τύπος: αθλητικός σκύλος
Βάρος: 20 με 36 κιλά
Ύψος: 58 με 68 εκατοστά
Οικογένεια: Gundog, Setter, Pointer
Καταγωγή: Μεγάλη Βρετανία (Σκωτία)
Ημερομηνία καταγωγής: 1600
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Gordon Setter

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Gordon Setter περιλαμβάνουν

– Επίπεδο ενέργειας 4/5
– Ανάγκη για άσκηση 4/5
– Παιχνίδι 3/5
– Αγάπη 4/5
– Φιλικότητα προς άλλα σκυλιά 2/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 4/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 2/5
– Επαγρύπνηση 3/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 3/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
– Ευαισθησία στη ζεστασιά 3/5
– Φωνητικότητα 4/5

Ιστορία της φυλής Gordon Setter

Το black and tan setter υπάρχει στη Σκωτία τουλάχιστον από το 1600, αλλά η φυλή Gordon Castle setter δημιουργήθηκε στα τέλη του 1700. Αναφέρεται ότι ο 4ος Δούκας του Γκόρντον (1743-1827) εξέθρεψε πολλά από αυτά τα σκυλιά στο Κάστρο Γκόρντον, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ασπρόμαυρα.
Οι προσπάθειες εκτροφής και επιλογής σέτερ στο Gordon Castle συνεχίστηκαν με τις προσπάθειες του Δούκα του Ρίτσμοντ μετά τον θάνατο του 4ου Δούκα. Το αρχικά ονομαζόμενο black and tan setter εμφανίστηκε στην πρώτη έκθεση σκύλων το 1859. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1924, μετονομάστηκε σε Gordon Setter.

Gordon Setter
Ο σκύλος αυτός ήταν βαρύτερος και πιο αργός από άλλες φυλές σέττερ. Αυτό έγινε αντιληπτό όταν προσπαθούσαν να περάσουν μέσα από το ρινγκ στις εκθέσεις, και το 1875 ο Robert Chapman προσπάθησε να αποτρέψει τη συμμετοχή τέτοιων αργών σκύλων σε εκθέσεις. Όπως συμβαίνει με πολλές φυλές, υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των αγωνιστικών και των επιθετικών σκύλων της φυλής Gordon Setter.
Ο Daniel Webster και ο George Brandt έφεραν τα δύο πρώτα Γκόρντον στην Αμερική το 1842. Ονομάστηκαν Lake και Rachel, προέρχονταν από την οικογένεια Duke και καθιέρωσαν τη φυλή στις ΗΠΑ.
Η φυλή έγινε μία από τις πρώτες φυλές που αναγνωρίστηκαν από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ το 1892.

Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του Gordon Setter

Το Gordon Setter είναι ένας ικανός σκύλος, ενεργητικός και αφοσιωμένος στο κυνήγι πουλιών. Μπορεί να τρέχει όλη την ημέρα. Αυτή η ενέργεια απαιτεί πολλή άσκηση και περιπάτους, διαφορετικά ο σκύλος μπορεί να απογοητευτεί ή να βαρεθεί.
Ως εκ τούτου, χρειάζεται έναν ενεργητικό, ζωηρό και ενθουσιώδη ιδιοκτήτη. Ιδανικά, θα πρέπει να συνοδεύεται από τους ιδιοκτήτες του κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης σε εξωτερικούς χώρους. Είναι πιο προστατευτικά από άλλα σέττερ και μπορεί να είναι επιφυλακτικά απέναντι στους ξένους και επιθετικά απέναντι σε άγνωστα σκυλιά.
Ωστόσο, τα πάνε καλά με τα κατοικίδια ζώα. Θα πρέπει να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα από κουταβάκι και χρειάζονται κατάλληλη εκπαίδευση και επίβλεψη. Τέλος, έχει την φήμη ως αφοσιωμένος οικογενειακός σκύλος.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Gordon Setter

Το Gordon Setter είναι ένα πολύ δραστήριο σκυλί και χρειάζεται καθημερινή έντονη και επίπονη άσκηση και προπόνηση για να παραμείνει σε φόρμα. Επίσης εάν του προσφέρετε την σωστή άσκηση δεν θα πλήττει και δεν θα οδηγηθεί σε καταστροφικές ή προβληματικές συμπεριφορές.

Το τρίχωμά του χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και χτένισμα, περίπου κάθε δύο ή τρεις μέρες. Τέλος χρειάζεται ψαλίδισμα και κούρεμα για να τον κρατάτε όμορφο και περιποιημένο.

σκύλος

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr