Great Pyrenees: Ένας φιλικός γίγαντας – Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, χαρακτήρας, προβλήματα και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Great Pyrenees είναι ένας κομψός, επιβλητικός και βασιλικός σκύλος. Είναι ελαφρώς μακρύτερο από το ύψος του. Έχει πυκνό τρίχωμα, που του προσδίδει ογκώδες σώμα. Η φυλή εκτράφηκε και αναπτύχθηκε για τη φύλαξη κοπαδιών σε απόκρημνες βουνοπλαγιές. Συνδυάζει την ευκινησία και τη δύναμη. Αυτός ο σκύλος έχει ομαλή κίνηση, καλές αποστάσεις και μπορεί να οδηγηθεί εύκολα.


Τύπος: σκύλος εργασίας
Βάρος: 38 με 52 κιλά
Ύψος: 63 με 81 εκατοστά
Οικογένεια: σκύλος κτηνοτροφίας – σκύλος φύλαξης
Καταγωγή: Γαλλία
Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια
Άλλα ονόματα: Pyrenean Mountain Dog, Chien des Pyrenees, Chien de Montagne des Pyrenees

Great Pyrenees: χαρακτηριστικά, προσωπικότητα, ιστορία της φυλής και θέματα υγείας

Το τρίχωμά του είναι διπλό και εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Αποτελείται από ένα πυκνό μάλλινο υπόστρωμα και ένα μακρύ, λείο, επίπεδο, παχύ εξωτερικό τρίχωμα, το οποίο παρέχει την απαραίτητη μόνωση από το κρύο.
Τα συνήθη χρώματα του τριχώματος είναι το λευκό, το γκρι, το κόκκινο, το γκρι, το κόκκινο και το μπλε της φωτιάς.
Η έκφραση είναι κομψή και προσεγμένη.

Ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

– Ενεργειακό επίπεδο 1/5
– Απαίτηση άσκησης 3/5
– Παιχνίδια 2/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 2/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 2/5
– Επαγρύπνηση 4/5
– Ευκολία στην εκπαίδευση 1/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
– Ευαισθησία στη ζέστη 5/5
– Φωνή 5/5

Ιστορία της φυλής

Τα Great Pyrenees είναι μια πολύ παλιά φυλή, που κατάγεται πιθανώς από τα πρώτα σκυλιά φύλαξης – μεγάλα λευκά σκυλιά που υπήρχαν στη Μικρά Ασία γύρω στο 10 000 π.Χ. Διακρίνονται ως σκύλοι φύλακες εδώ και αιώνες. Στη μεσαιωνική Γαλλία, τα ορεινά πυρηναία έγιναν τρομερά σκυλιά φύλαξης και οι αγέλες τους έγιναν ακόμη και το καμάρι μεγάλων πύργων.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1600, η φυλή ήταν επίσης δημοφιλής στους Γάλλους ευγενείς. Στην αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ’, τα Πυρηναία είχαν μεγάλη ζήτηση και το 1675 ανακηρύχθηκαν από τον Λουδοβίκο ΙΔ’ ως “Σκύλος της Βασιλικής Αυλής της Γαλλίας”.
Περίπου την ίδια εποχή, έφτασαν σκύλοι στο Νιουφάουντλαντ, το οποίο πιθανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και διατήρηση της φυλής: το 1824, η φυλή ταξίδεψε στην Αμερική με τον στρατηγό Λαφαγιέτ, όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά Μέχρι το 1900, η φυλή είχε εξαφανιστεί από τη ζωή της γαλλικής αυλής και το μόνο που είχε απομείνει ήταν απομονωμένα σκύλοι ήταν σκύλοι εργασίας στην ύπαιθρο. Τα κουτάβια πωλούνταν σε τουρίστες και έφευγαν για την Αγγλία και άλλες χώρες. Αυτά τα σκυλιά δεν είχαν καμία ομοιότητα με τα κάποτε δημοφιλή Ορεινά Πυρηναία.


Ευτυχώς, η φυλή εξακολουθούσε να υπάρχει και να ευδοκιμεί σε επαρκείς αριθμούς ώστε οι λάτρεις της φυλής να μπορούν να αποκτήσουν καλό υλικό αναπαραγωγής. Αυτά τα σκυλιά αποτέλεσαν τη βάση της σύγχρονης φυλής.
Το 1930, η φυλή εισήχθη στις ΗΠΑ και αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ το 1933. Η φυλή προσέλκυσε την προσοχή και νέους ιδιοκτήτες, και σήμερα είναι μέτρια δημοφιλής ως οικογενειακός σκύλος. Η φυλή έχει επίσης τη φήμη αξιόπιστου φύλακα ζώων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Mountain Pyrenees είναι ικανοί και επιβλητικοί φύλακες. Η φυλή είναι επιφυλακτική απέναντι στους ξένους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και των άλλων σκύλων, αλλά είναι απόλυτα αφοσιωμένη και δεμένη με την οικογένειά της. Αν δεν είναι προκλητική, η φυλή είναι σοβαρή, ήρεμη και ήσυχη. Είναι ευγενικοί με τα παιδιά και είναι ανεξάρτητοι και πεισματάρηδες ως κουτάβια. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του, θα πρέπει να περπατάει με λουρί. Τέλος, ως καλός προστάτης, έχει πολύ δυνατό και δυνατό γάβγισμα.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά φυλής

Τα Great Pyrenees χρειάζονται καθημερινή άσκηση για να διατηρούν το σώμα τους χαλαρό και γυμνασμένο. Ακόμη και οι μέτριοι περίπατοι μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους απαιτήσεις. Η ράτσα απολαμβάνει επίσης την πεζοπορία στο χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες, το πυκνό τρίχωμά της τον προστατεύει. Αντίθετα, δεν μπορούν να ανεχθούν τις υψηλές θερμοκρασίες.
Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα και καθημερινά όταν μαδάει.
Τέλος, ορισμένα σκυλιά μπορεί να έχουν έντονη σιελόρροια και ακαταμάχητη επιθυμία για νερό.

Υγεία και άλλα προβλήματα

– Σημαντικές ανησυχίες: CHD (στεφανιαία νόσος), πατέρα.
– Δευτερεύουσες ανησυχίες: εντροπία, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, δερματικά προβλήματα, οστεοσάρκωμα, καταρράκτης, χονδροδυσπλασία (νανισμός), παν-σκελετική φλεγμονή.
– Περιστασιακά συμπτώματα:: γαστρική συστροφή, εξωτερική ωτίτιδα, νωτιαία μυϊκή ατροφία.
– Συνιστώμενη εξέταση: ισχίο, γόνατο, (οφθαλμός).
– Διάρκεια ζωής της φυλής: 10-12 έτη.

Παρόλο που τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι αντιπροσωπευτικά της φυλής, οι σκύλοι έχουν ατομικές προσωπικότητες, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που έχουν δοθεί ή είναι διαθέσιμα για υιοθεσία στο τοπικό καταφύγιο ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top