H μεγάλη εγκυκλοπαίδεια των παπαγάλων: 333 φυλές, Χρήσιμες πληροφορίες και γενικά χαρακτηριστικά

Χρήσιμα

Εντυπωσιακοί και ιδιαίτερης ομορφιάς, οι παπαγάλοι είναι αξιοζήλευτα πτηνά που δεν φυλακίζονται. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές, που ξεχωρίζουν για τα περίεργα χρώματά τους, το μέγεθος και την σπανιότητά τους. Στο άρθρο του petkeepers συγκεντρώσαμε τις πιο σπάνιες και όμορφες φυλές και μοιραζόμαστε τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά τους.

Ο όρος Παπαγάλος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μεγάλη ομάδα φανταχτερών και θορυβωδών πτηνών του γένους Psittacidae. Αναφέρεται επίσης σε μια μεγάλη ομάδα πουλιών , οικογένεια Psittacidae που περιλαμβάνει και το πτηνό Κακατούα.
Η οικογένεια Psittacidae αριθμεί 333 είδη και είναι γνωστοί έως «αληθινοί» παπαγάλοι. Είναι η μεγαλύτερη υποοικογένεια παπαγάλων που ζουν σε ζεστές περιοχές σε όλον τον κόσμο. Τα πτηνά αυτά έχουν αμβλεία γλώσσα και τρώνε σπόρους, φρούτα φυτά και έντομα.
Τα περισσότερα μέλη της υποοικογένειας είναι γνωστά έως παπαγάλοι αλλά οι διάφορες υποομάδες έχουν δικά τους, συγκεκριμένα ονόματα όπως macaw , parakeet , conure και lovebird .
Οι παπαγάλοι ήταν πουλιά κλουβιών στην αρχαιότητα, ιδιαίτερα γνωστά ως διασκεδαστές, αλλά και στοργικά και έξυπνα πτηνά. Μάλιστα, αρκετοί παπαγάλοι μιμούνται πολλούς ήχους, ακόμα και την ανθρώπινη ομιλία.

Θα σας παρουσιάσουμε μερικές φυλές και κατηγορίες αναλυτικά

Αφρικάνικος, ο γκρίζος παπαγάλος

Ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος είναι εξαιρετικός ομιλητής. Ο αρσενικός μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη φωνή με μεγάλη επιτυχία. τα πουλιά που βρίσκονται σε αιχμαλωσία είναι σε εγρήγορση, αλλά σε σύγκριση με τους άλλους παπαγάλους είναι αρκετά πράος.
Κάποιοι Αφρικανικοί παπαγάλοι μπορούν να ζήσουν ως και 80 χρόνια.

Γενικά χαρακτηριστικά

Έχει μήκος περίπου 33 εκατοστά και ανοιχτό γκρι χρώμα. Η ουρά του είναι τετραγωνισμένη και έχει υπόλευκα φτερά στο πρόσωπο.
Ζουν κυρίως σε τροπικά δάση και τρώνε σπόρους και φρούτα. Μπορεί να βλάψουν τις καλλιέργειες αλλά είναι σημαντικοί διασπορείς του φοινικέλαιου.

Παπαγάλοι του Αμαζονίου

Είναι και αυτός ένας μιμητικός παπαγάλος. Είναι κοντόχοντρος παπαγάλος με μήκος 25 με 40 εκατοστά. Έχουν κοντή και τετράγωνη ουρά και τα φτερά τους είναι ελαφρώς στυτικά σε σχήμα κορόνας. Το χρώμα τους είναι κυρίως πράσινο με μίξης φωτεινών χρωμάτων ανδιάμεσα τους, κυρίως στο κεφάλι τους.
Οι παπαγάλοι του Αμαζονίου ζουν σε τροπικά δάση των Δυτικών Ινδιών και του Μεξικού έως τη Βόρεια Νότια Αμερική.
Είναι δύσκολο να αναπαραχθούν και να εκτραφούν, πολλές φορές γίνονται επιθετικοί.

Amazon

Πιο συχνά, σε κλουβί, μπορείς να βρεις τον παπαγάλο Amazon ( A. aestiva ).

Έχει χαρακτηριστικό μπλε μέτωπο, με κίτρινο ή μπλε κυκλικό σχήμα, κίτρινο πρόσωπο και κόκκινα φτερά στους ώμους του.

Κίτρινος παπαγάλος ( A. ochrocephala ) του Μεξικού

Ο κίτρινος παπαγάλος ( A. ochrocephala ) του Μεξικού, ζει στην Κεντρική Αμερική και ταξιδεύει από τον Ισημερινό έως τη Βραζιλία. Έχει κίτρινα φτερά στο κεφάλι και τον λαιμό, κόκκινα φτερά με μπαλώματα και κίτρινη ουρά.

Parakeet

Ο πράσινος παπαγάλος parakeet είναι από τα πιο σκληρά είδη παπαγάλων. Καταγωγή έχει από την Νότια Αμερική, αλλά μερικά πουλιά δραπέτευσαν από την αιχμαλωσία και ζουν ελεύθερα – και αναπαράγονται σε πολλές Πολιτείες στις ΗΠΑ. Η μεγάλη φωλιά του από κλαδιά είναι μοναδική και αξιοθαύμαστη.

Loriculus

Σε αυτή την υπο οικογένεια ανήκουν και τα Loriculus ή αλλιώς οι κρεμαστοί παπαγάλοι που πήραν το όνομά τους από την ιδιαιτερότητα να κοιμούνται ανάποδα, σαν νυχτερίδες.

Caiques

Τα Caiques (Pionites) είναι μικρά, πουλιά της Νότιας Αμερικής με κοντή ουρά.

Νυχτερινός παπαγάλος

Ο νυχτερινός παπαγάλος της Αυστραλίας, θεωρούταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος ώσπου το 1990 ένας παπαγάλος της οικογένειας αυτή βρέθηκε νεκρός. Τρέφεται την νύχτα με σπόρους και η φωλιά του είναι μια πλατφόρμα κλαδίσκου σε έναν θάμνο και εισέρχεται σε αυτή μέσω μιας σήραγγας

Pezoporus wallicus

Εξίσου ένας ασυνήθιστος παπαγάλος που ζει στις ερημικές περιοχές της νότιας παράκτιας Αυστραλίας και της δυτικής Τασμανίας. Τρέχει στο γρασίδι, σέρνεται σαν ορτύκι και κάνει παραπλανητικές κινήσεις. Η φωλιά του είναι μέσα σε θάμνους καλυμμένη από φύλλα. Τρώει σπόρους και έντομα.

Lories και lorikeets

Τα lories (με τις κοντές ουρές) και τα lorikeets (με τις μακρύτερες και μυτερές ουρές) αποτελούν μέρος της υποοικογένειας PsittacidaeLoriinae . Τα 53 είδη σε 12 γένη βρίσκονται στην Αυστραλία, τη Νέα Γουινέα και σε ορισμένα νησιά του Ειρηνικού. Όλα έχουν ένα λεπτό, κυματιστό ράμφος και μια γλώσσα φτιαγμένη για να εξάγουν το νέκταρ από λουλούδια και τους χυμούς από φρούτα.

Micropsittinae

Τα παπαγαλάκια Micropsittinae ανήκουν στο γένος Micropsitta.Είναι ενδημικά πουλιά που ζουν στην Νέα Γουινέα και σε κοντινά νησιά. Ζουν σε δάση και τρέφονται με έντονα και μύκητες.

Kaka

Το Nestorinae βρίσκεται μόνο στη Νέα Ζηλανδία. Περιστασιακά του αρέσει να τρώει το λίπος που βρίσκεται γύρω από τα νεφρά των ζώων. Ο ενδημικός παπαγάλος Κaka της Νέας Ζηλανδίας είναι από τα πιο γνωστά κατοικίδια παπαγαλάκια.

Kakapo

Ο παπαγάλος κουκουβάγια ζει μόνο στην Νέα Ζηλανδία. Ο σπάνιος αυτός παπαγάλος ζει στο Stewart Island .

Κοκατίλ

Η οικογένεια cockatoo (Cacatuidae) αριθμεί 21 είδη από την Αυστραλία, τη Νέα Γουινέα και τα κοντινά νησιά. Η οικογένεια περιλαμβάνει και τα Κοκατίλ, που είναι το πιο μικρό σε μέγεθος πουλί. Τα Κοκατίλ έχουν λοφία στο κεφάλι και σκληρά ράμφη για να σπάνε καρπούς και σπόρους.

Οι παπαγάλοι είναι απίστευτα ζώα: χρώματα, συμπεριφορές και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είδαμε τους πιο γνωστούς παπαγάλους και μάθαμε τα πιο σημαντικά στοιχεία για αυτούς.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top