Harrier: Ένα μικρό λαγωνικό – Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, χαρακτήρας και προβλήματα – Όλα τα χρήσιμα

Χρήσιμα

Το Harrier είναι μια μικρότερη έκδοση του αγγλικού Foxhound. Εκτρέφονται και αναπαράγονται για να κυνηγούν κουνέλια και είναι κατάλληλα για το κυνήγι κουνελιών.

Harrier, όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την φυλή

Τύπος: Κυνηγόσκυλο
Βάρος: 15 με 27 κιλά
Ύψος: 48 με 54 εκατοστά
Οικογένεια: Scenthound
Καταγωγή: Μεγάλη Βρετανία
Ημερομηνία καταγωγής: Μεσαίωνας
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής

• Επίπεδο ενέργειας 4/5
• Απαιτήσεις άσκησης 4/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 5/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 4/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

Υγεία και πιθανά προβλήματα της ράτσας

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD – καρδιακή στεφανιαία νόσος
• Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Περιστασιακές καταστάσεις: επιληψία, περινιακό συρίγγιο
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 12 – 14 χρόνια

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή

. Τα Harrier έχουν μεγάλα οστά για το μέγεθός τους και είναι ελαφρώς μακρύτερα στο ανάστημα.
Είναι flair hounds και είναι πολύ ικανά για κυνήγι με άλλους σκύλους. Η όσφρησή τους είναι πολύ ισχυρή και μπορούν να κυνηγούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να κουράζονται.
Έχουν μια απαλή, γλυκιά έκφραση όταν είναι χαλαρά και ένα έξυπνο ρύγχος όταν είναι σε εγρήγορση.
Το τρίχωμά τους είναι κοντό και σκληρό.

Ιστορία της φυλής

Η λέξη “Harrier” είναι μια νορμανδική λέξη που χρησιμοποιείται για σκύλους και κυνηγόσκυλα. Για το λόγο αυτό, είναι δύσκολο να βρούμε την αρχαία ιστορία του Harrier από την ιστορία των κυνηγόσκυλων γενικότερα.
Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα στην Αγγλία, γεγονός που το καθιστά ένα από τα παλαιότερα μέλη της οικογένειας των κυνηγόσκυλων που επιβιώνουν σήμερα. Πιθανόν να κατάγεται από τα προ πολλού εξαφανισμένα κυνηγόσκυλα Talbot και St Hubert, καθώς και πιθανώς από το Brashet και αργότερα από το γαλλικό Basset. Ήταν μια διασταύρωση που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να φτάσει στο τελικό της στάδιο και να πάρει τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.
Αυτός ο συνδυασμός και η διασταύρωση είχαν ως αποτέλεσμα ένα σκυλί που μπορούσε να κυνηγήσει, είχε εξαιρετική όσφρηση και ήταν ανθεκτικό.


Έτσι, ενώ το Harrier για ομαδικό κυνήγι προοριζόταν για τις πλούσιες κοινωνίες, οι φτωχοί άνθρωποι με άλογα μπορούσαν να κυνηγήσουν με τη φυλή Harrier και να σχηματίσουν ομάδες με αυτά τα σκυλιά και άλλα σκυλιά με μεγαλύτερες ικανότητες.
Ίσως τα μικρότερα αγγλικά αλεπόσκυλα να αναπαράχθηκαν με αυτά τα σκυλιά στις αρχές του 1800, καθώς ανέπτυξαν μακρύτερα πόδια και μπορούσαν να τρέχουν ταχύτερα μέσα στα χωράφια και να κυνηγούν κουνέλια. Τα Χάριερ είναι γνωστά στις ΗΠΑ από την εποχή της αποικιοκρατίας. Παρά τις κλασικές τους αναλογίες και το πρακτικό μικρό τους μέγεθος, η φυλή δεν ήταν ευρέως γνωστή ως οικόσιτος σκύλος.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Χάριερ είναι ελαφρώς πιο παιχνιδιάρικο και εξωστρεφές από το φοξχάουντ, αλλά όχι τόσο πολύ όσο το μπιγκλ. Αυτός ο σκύλος έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά χαρακτήρα, είναι φιλικός, εύπλαστος και πολύ καλός με τα παιδιά. Λατρεύει να ακολουθεί τα ίχνη της μυρωδιάς. Για το λόγο αυτό, το Χάριερ πρέπει να το χειρίζεστε καθημερινά σε ασφαλές μέρος και με λουρί.
Τα περισσότερα είναι κάπως επιφυλακτικά και τείνουν να είναι καχύποπτα απέναντι στους ξένους. Όπως τα περισσότερα κυνηγόσκυλα, τείνουν να γαβγίζουν μανιωδώς όταν βαριούνται ή μένουν μόνα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως όλα τα σκυλιά, με την κατάλληλη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση, τα κουτάβια μπορούν να γίνουν ικανοί και πιστοί σύντροφοι για τα επόμενα χρόνια.

Xαρακτηριστικά της φυλής Harrier

Τα Harrier χρειάζονται καθημερινή άσκηση και ξεκούραση. Η ανάγκη τους για άσκηση μπορεί να ικανοποιηθεί με βόλτες στο πάρκο της γειτονιάς, τζόκινγκ και επίπονα παιχνίδια στον κήπο ή σε ασφαλή χώρο. Τα σκυλάκια αυτά μπορεί να γίνουν αλαζονικά, δεν μπορούν να μείνουν πολλές ώρες μόνα τους καθώς μπορεί να πλήττουν και να γίνουν καταστροφικά και δραστήρια σκυλιά κυνηγιού. Τα περισσότερα μπορεί να γίνουν πολύ χαρούμενα όταν συνυπάρχουν ή παίζουν με ένα άλλο σκυλί.

Το τρίχωμά τους είναι εύκολο στη φροντίδα.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top