Η επιστήμη μίλησε: Τα πιο έξυπνα σκυλιά, Ποιες ράτσες ξεχωρίζουν; – Τι σημαίνει Υψηλό IQ

Χρήσιμα

Στην κατηγορία των πιο έξυπνων ζώων κατατάσσονται και οι σκύλοι, μαζί με τους χιμπατζήδες, τους ελέφαντες και τα δελφίνια με το καθένα να έχει ξεχωριστή αντίληψη IQ. Ωστόσο, οι σκύλοι διαφέρουν από τα υπόλοιπα ζώα, καθώς εκείνοι μπορούν να εκπαιδευτούν και να υπακούν ευκολότερα σε εντολές, μαθαίνοντας πιο γρήγορα νέα πράγματα.

Είναι λογικό κάθε σκύλος να χρειάζεται εκπαίδευση και πόσο μάλλον αν ανήκει σε εκείνες τις ράτσες σκύλων που δεν θα σε υπακούσουν εύκολα.

Ωστόσο, ακόμη όμως κι αν κάποιος σκύλος θεωρείται επικίνδυνος, δεν φταίει απαραίτητα ο ίδιος αλλά το αφεντικό του που δεν έχει φροντίσει να το εκπαιδεύσει σωστά. Όπως και να το κάνουμε όμως, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα όταν το IQ του σκύλου μας είναι υψηλό.

Ας δούμε τις πιο έξυπνες ράτσες σκύλων

10. Αυστραλιανός Ποιμενικός

Αυτή η ράτσα είναι μία διασταύρωση του ποιμενικού που εισάγεται από την Αγγλία και του Dingo της Αυστραλίας. Τα σκυλιά αυτά έχουν πολλή ενέργεια και δουλεύουν σκληρά για να εκτελέσουν τις εντολές που τους δίνονται. Είναι υπάκουα και ευκίνητα, ζουν σε αγέλες και λατρεύουν τα παιχνίδια.

9. Ροτβάιλερ

Είναι γνωστά για την ευγένεια και την αγάπη που έχουν για την οικογένεια και τους φίλους, αλλά και για τη δύναμη και την γενναιότητα που έχουν όταν υπερασπίζονται τους ανθρώπους που τους δείχνουν αγάπη. Είναι φύλακες και έχουν υπάκουο χαρακτήρα του, ενώ με την σωστή εκπαίδευση μπορούν να γίνουν πολύ κοινωνικά.

8. Παπιγιόν (Papillon)

Είναι από τα πιο χαριτωμένα σκυλιά που ξεχωρίζουν για τα σηκωμένα τους αυτιά που μοιάζουν με φτερά. Είναι γεμάτα ενέργεια, απίστευτα φιλικά και πολύ εκπαιδεύσιμα, ενώ λατρεύουν κάθε είδους παιχνίδια.

7. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Αποτελεί από τα πιο δημοφιλή σκυλιά είναι τα Labrador Retriever. Χάρις στο κοντό και χοντρό τους τρίχωμα και τα δυνατά τους πόδια μπορούν να κολυμπήσουν μεγάλες αποστάσεις μέσα σε κρύο νερό και τα χρησιμοποιούν σαν διασώστες.

Επιπλέον, είναι πολύ αποτελεσματικά στο κυνήγι, καθώς υπακούν σε κάθε εντολή, ενώ είναι και πολύ φιλικά με τα παιδιά.

6. Σέτλαντ Ποιμενικός

Ίσως να μοιάζει με ένα μικροσκοπικό κόλλεϊ, αλλά είναι μια παραλλαγή του ισλανδικού τσοπανόσκυλου που βρέθηκε στα νησιά Σέτλαντ, εξού και η ονομασία του. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα, ευκίνητα και ενεργητικά και είναι πρώτα στα παιχνίδια και στην αγάπη που δείχνουν στην οικογένεια.

5. Ντόμπερμαν Πίντσερ

Τα συγκεκριμένα σκυλιά θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες ράτσες αλλά με την ανάλογη εκπαίδευση είναι πολύ λιγότερο επιθετικά. Είναι εξαιρετικά πιστά στο αφεντικό τους και κοινωνικά και φροντίζουν την οικογένεια τους ακριβώς όπως κάνουν και οι άνθρωποι.

4. Γκόλντεν Ριτρίβερ

Κατάγεται από τη Σκωτία και ξεκίνησε το 1865 σαν ένα μοναχικό και πανέμορφο κουτάβι. Είναι μία πολύ φιλική και υπάκουη ράτσα, η οποία φημίζεται για το πόσο υπερπροστατευτική είναι με την οικογένεια. Μπορεί να κάνει ότι του ζητήσεις για μία λιχουδιά και λίγες αγκαλιές.

3. Γερμανικός Ποιμενικός

Διόλου τυχαίο δεν είναι που η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων χρησιμοποιείται από την αστυνομία για διάφορες υποθέσεις. Είναι πολύ υπάκουη ράτσα και άκρως εκαπιδεύσιμη, θαρραλέα και πάρα πολύ έξυπνη!

2. Πούντλ

Αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιούνται στην Γερμανία για το κυνήγι πουλιών και για την ανάκτηση τους από το νερό. Όλοι μας ξέρουμε ότι τα κανίς έχουν αξιολάτρευτο χαρακτήρα, είναι πανέξυπνα και εκπαιδεύσιμα, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν τρομερή αίσθηση του χιούμορ (Όχι δεν θα σας πούνε αστεία, αλλά θα κάνουν αναπαράσταση άνετα).

1. Μπόρντερ Κόλεϊ

Καταληκτικά, αυτό το όμορφο σκυλί είναι στην κορυφή της λίστας. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με όλες τις προηγούμενες ράτσες και ξεχωρίζει επειδή όπως έχουν δείξει και έρευνες γνωρίζει 1.022 παιχνίδια με βάση το όνομα τους. Το μυαλό τους δουλεύει με 1000 και είναι απλά αξιοθαύμαστα!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top