Irish Water Spaniel: Μια ιστορία ενός αιώνα – Επισκόπηση φυλής, Ανάγκες, χαρακτήρας και ιδιαιτερότητες, Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χρήσιμα

Το Irish Water Spaniel είναι ο ψηλότερος σκύλος της οικογένειας των σπανιέλ, φτάνοντας σε ύψος τα 60 εκατοστά. Το ιρλανδικό σπανιέλ νερού είναι ο ψηλότερος σκύλος της οικογένειας των ιρλανδικών σπανιέλ. Ωστόσο, δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να κολυμπήσει σε μια βάρκα.

Το Irish Water Spaniel, η ιστορία και τα χαρακτηριστικά του

Τύπος: Αθλητικός σκύλος
Βάρος: 20 με 30 κιλά
Ύψος: 53 με 60 εκατοστά
Οικογένεια: Gundog, Spaniel
Καταγωγή: Ιρλανδία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν υπάρχουν

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Irish Water Spaniel

• Επίπεδο ενέργειας 5/5
• Απαιτήσεις άσκησης 5/5
• Παιχνίδι 5/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 3/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 5/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 4/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Irish Water Spaniel

Η φυλή Irish Water Spaniel είναι ενεργή, αθλητική και χρειάζεται πολλή ψυχική και σωματική άσκηση και διέγερση. Έτσι θα αποφύγετε το να πλήξει και να αποκτήσει καταστροφικές συνήθειες.
Μια ώρα ελεύθερου τρεξίματος ή επίπονου παιχνιδιού την ημέρα είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών. Η εργασία υπακοής μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την παροχή των ψυχικών προκλήσεων που απολαμβάνει αυτός ο σκύλος.
Το σγουρό τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα και χτένισμα με ειδική βούρτσα, δύο ως τρείς φορές την εβδομάδα. Επίσης έχει ανάγκη από κούρεμα κάθε λίγους μήνες, ιδανικά σε έναν εξειδικευμένο groomer.
Όπως και άλλες πολλές φυλές τείνει να μαδάει περιοδικά. Ωστόσο, οι τρίχες τείνουν να παγιδεύονται στις άλλες τρίχες παρά να πέφτουν μόνες τους. Εάν δεν χτενιστούν, θα σχηματίσουν χαλάκια και κορδόνια, οπότε αυτή η φυλή απαιτεί προσοχή στην περιποίηση.

Υγεία της φυλής Irish Water Spaniel

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD, εξωτερική ωτίτιδα
• Μικρές ανησυχίες: Διπλές βλεφαρίδες (Distichiasis)
• Περιστασιακές καταστάσεις: μεγαισοφάγος, υποθυρεοειδισμός, δυσπλασία αγκώνα, επιληπτικές κρίσεις, ασθένεια νυχιών
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, αγκώνας, μάτι, θυρεοειδής
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 10-12 έτη
Σημείωση: Μπορεί να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στη Σουλφοναμίδη (φάρμακο) ή την ιβερμεκτίνη

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Irish Water Spanie

Είναι μεσαίου μεγέθους και έχουν ελαφρώς ορθογώνια εμφάνιση σε όλο το σώμα. Η εμφάνισή τους τους δίνει την αίσθηση της δύναμης. Το βάδισμά τους είναι ομαλό και μπορούν να καλύψουν μεγάλη έκταση. Το τρίχωμα είναι χαρακτηριστικό της φυλής. Το σώμα καλύπτεται από διπλό τρίχωμα που αποτελείται από μικρές μπούκλες. Αυτός ο συνδυασμός τα καθιστά ανθεκτικά στο νερό, τις καιρικές συνθήκες και τα αγκάθια και τους επιτρέπει να εργάζονται ή να παίζουν σε ακραίες συνθήκες (καιρικές και περιβαλλοντικές). Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το καφέ και το κόκκινο.
Η έκφραση του Irish Water Spaniel μας λέει ότι είναι άγρυπνο, έξυπνο και ιδιόρρυθμο.

Ιστορία της φυλής Irish Water Spaniel

Το Irish Water Spaniel είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο χαρακτηριστικά σπανιέλ.
Σκύλοι παρόμοιοι με τη φυλή απεικονίζονται σε διάφορα χειρόγραφα που χρονολογούνται πριν από το έτος 1000: στη δεκαετία του 1100 υπάρχουν αναφορές σε σκύλους που ονομάζονται Shannon Spaniels, Rat Tail Spaniels, Whip Tail Spaniels και Irish Water Spaniels. Επίσης, από το 1600 και μετά, ο βασιλιάς της Γαλλίας απεικονίζεται με ένα ιρλανδικό σπανιέλ.
Φυσικά, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν η φυλή ήταν κάποτε μια διαφορετική φυλή ή αν υπήρχαν πολλές παρόμοιες φυλές. Το αν υπήρχε ένας τέτοιος πρόγονος είναι καθαρά υποθετικό.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ερευνητές είναι ότι υπήρχαν πολλές παρόμοιες ράτσες σπανιέλ στην Ιρλανδία – τα βορειοϊρλανδικά, τα νοτιοϊρλανδικά και τα σπανιέλ του Τουίντ. Το Southern Irish Spaniel, γνωστό και ως φυλή McCarthy, θεωρείται ο τελευταίος μεγάλος πρόγονος του σημερινού σκύλου.
Η εμφάνιση του παραγωγικού Boatswain’s Master τη δεκαετία του 1800 είχε σημαντικό αντίκτυπο στη φυλή και μερικές φορές θεωρείται ως πρόγονος του σύγχρονου Irish Water Spaniel. Η φυλή αναδύθηκε από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1800- το 1875 ήταν η τρίτη πιο δημοφιλής φυλή αθλητικών σκύλων. Παρά την ελκυστική εμφάνισή τους και την ικανότητά τους να ανασύρουν στο νερό, τα Irish Water Spaniels σπάνια εμφανίζονται πλέον σε εκθέσεις ζώων και διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Irish Water Spaniel είναι ικανά σκυλιά και ταιριάζουν σε κάθε δραστηριότητα. Τους αρέσει να κολυμπούν, να τρέχουν, να περπατούν και να παίζουν και χρειάζονται άφθονη καθημερινή άσκηση για να χαλαρώσουν.
Αυτός ο σκύλος είναι πολύ ανεξάρτητος και παιχνιδιάρης.
Η εκπαίδευσή τους πρέπει να ξεκινά από την κουταβική ηλικία και πρέπει να δείχνουν υπομονή, σταθερότητα και καλή αίσθηση του χιούμορ.Το Ιρλανδικό Σπάνιελ Νερού είναι συγκρατημένο και ντροπαλό απέναντι στους ξένους, αλλά γενικά είναι καλό με τα παιδιά.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top