Irish Wolfhound: Ένας φιλικός γίγαντας – Προσωπικότητα, Ανάγκες, Ιστορία και προβλήματα, Όλα τα χρήσιμα για την ράτσα

Irish Wolfhound

Το Irish Wolfhound είναι ο ψηλότερος σκύλος της οικογένειας των κυνηγόσκυλων. Μοιάζει με ένα τραχύ κυνηγόσκυλο, αλλά έχει πιο δυνατό σώμα. Η φυλή διακρίνεται για το μεγάλο της μέγεθος.

Irish Wolfhound, όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για  την φυλή

Τύπος: Κυνηγόσκυλο

Βάρος:  47 με 54 κιλά

Ύψος: 76 με 81 εκατοστά

Οικογένεια: Sighthound

Καταγωγή: Ιρλανδία

Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια

Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

Irish Wolfhound

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Irish Wolfhound

 • Επίπεδο ενέργειας 1/5
 • Απαιτήσεις άσκησης 3/5
 • Παιχνίδι 1/5
 • Αγάπη 3/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
 • Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
 • Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
 • Εγρήγορση 2/5
 • Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
 • Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
 • Ευαισθησία στην ζέστη 5/5
 • Φωνητικότητα 3/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Irish Wolfhound

Το Irish Wolfhound απολαμβάνει μακρύ περίπατο και την ευκαιρία να τεντώσει τα πόδια του. Αυτή η φυλή έχει ανάγκη από καθημερινή άσκηση. Στο σπίτι, χρειάζεται να έχει ένα μεγάλο δωμάτιο και ένα καλό κρεβατάκι, μαλακό και άνετο για να τεντωθεί. Δεν μπορεί ούτε πρέπει να ζει σε στενές περιοχές και δωμάτια. Αυτή η φυλή μπορεί να αναπτύξει κάλους εάν ξαπλώνει σε σκληρές επιφάνειες πολύ συχνά.

Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα μια με δύο φορές την εβδομάδα καθώς και περιστασιακό κούρεμα/ ψαλίδισμα για τις άστατες τρίχες. Οι νεκρές τρίχες πρέπει να αφαιρούνται περίπου δύο φορές το χρόνο.

σκύλος

Υγεία και πιθανά προβλήματα της ράτσας

 • Σημαντικές ανησυχίες: γαστρική στρέψη, δυσπλασία αγκώνα, οστεοσάρκωμα
 • Μικρές ανησυχίες: καρδιομυοπάθεια, OCD, οστεοσάρκωμα, CHD
 • Περιστασιακές καταστάσεις: vWD, PRA, megaesophagus (διαστολή του οισοφάγου)
 • Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, καρδιακό, μάτι, αγκώνα
 • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 5-7 χρόνια

Σημείωση: Το Irish Wolfhound  είναι ευαίσθητο στην αναισθησία βαρβιτουρικού και είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς

Irish Wolfhound

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Irish Wolfhound

Το Ιρλανδικό λυκόσκυλο συνδυάζει ταχύτητα, δύναμη και μέγεθος, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να τρέχει και να κυνηγά μεγάλα θηράματα. Παρόλο που είναι ένας μεγάλος σκύλος, έχει ένα χαριτωμένο, δραστήριο και αβίαστο βάδισμα. Είναι περήφανα σκυλιά.

Το τρίχωμά του είναι τραχύ και το προστατεύει από το κρύο και την υγρασία. Έχει σκούρο χρώμα και μακρύ τρίχωμα πάνω από τα μάτια και κάτω από το πηγούνι.

Ιστορία της φυλής Irish Wolfhound

Πιστεύεται ότι αυτός ο μεγαλόσωμος σκύλος ήρθε στην Ιρλανδία από την Ελλάδα το 1500 μ.Χ. Στην Ιρλανδία έγινε πιο επιβλητικό και παρουσιάστηκε ως δώρο στη Ρώμη. Η πρώτη ακριβής περιγραφή του ιρλανδικού λυκόσκυλου έγινε στη Ρώμη το 391 π.Χ. Η φυλή ήταν ιστορικά γνωστή για το επιβλητικό της μεγαλείο και τις πολεμικές της ικανότητες. Στην Ιρλανδία, υπήρχαν πολλοί θρύλοι σχετικά με την πολεμική του ικανότητα και τις κυνηγετικές του ικανότητες. Στο παρελθόν, όλα τα μεγάλα κυνηγόσκυλα ονομάζονταν Cu, που σημαίνει γενναιότητα. Η ιρλανδική ονομασία της φυλής είναι Cu Faoil. Το ιρλανδικό λυκόσκυλο προτιμήθηκε από τους Ιρλανδούς αρχηγούς και έγινε ικανός κυνηγός λύκων και ιρλανδικών ελάφων (ελαφιού).

Τον 17ο αιώνα ζωγραφίστηκαν πίνακες που απεικόνιζαν σκύλους παρόμοιους με τα σύγχρονα ιρλανδικά λυκόσκυλα. Αυτά τα εντυπωσιακά κυνηγόσκυλα παρουσιάζονταν σε ξένους ευγενείς, συνήθως επτά κάθε φορά. Το έθιμο αυτό, καθώς και η εξαφάνιση του λύκου στην Ιρλανδία τον 18ο αιώνα, συνέβαλαν στην παρακμή της φυλής. Μέχρι τον 19ο αιώνα, το ιρλανδικό λυκόσκυλο είχε σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ ο λιμός του 1845 σχεδόν εξαφάνισε τη φυλή.

Το 1869, ο λοχαγός G. A. Graham αποφάσισε να αναβιώσει τη φυλή. Πήρε έναν σκύλο με το όνομα Bran, ο οποίος θεωρείται το τελευταίο Irish Wolfhound  , και τον διασταύρωσε με σκωτσέζικο ελαφοσκυλί, Μεγάλο Δανό, κυνηγόσκυλο, ακόμη και θιβετιανό λυκόσκυλο. Το ιρλανδικό λυκόσκυλο αναβίωσε και επανεισήχθη σε εκθέσεις σκύλων τη δεκαετία του 1870 και εξακολουθεί να έχει απήχηση μέχρι σήμερα.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Irish Wolfhound  είναι γνωστό ως ευγενικός γίγαντας, κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την ευγενική, φιλική ράτσα.Το Ιρλανδικό λυκόσκυλο είναι ήρεμο, ευαίσθητο, υπομονετικό, χαλαρό. Παρά το μεγάλο του μέγεθος, αλληλεπιδρά καλά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια, είναι πολύ φιλικό και τα πάει καλά με τα παιδιά.νΕίναι επίσης φιλικό προς τους ξένους, αλλά είναι γενναίο και προστατευτικό όταν χρειάζεται.

Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, η εκπαίδευση είναι σημαντική για την καθιέρωση ορίων και την εκμάθηση εντολών. Για να έχετε την καλύτερη κατανόηση των κανόνων και της υπακοής, ξεκινήστε την εκπαίδευση καθώς ο σκύλος σας μεγαλώνει.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και διατίθενται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr