Κάνγκαλ: Η αρχαιότερη Τούρκικη φυλή, Χαρακτήρας, Προσωπικότητα και ανάγκες – Επισκόπηση φυλής

Χρήσιμα

Ο Kangal είναι ένας σκύλος φτιαγμένος για σκληρή δουλειά. Είναι μεγάλο, δυνατό, μυώδες, ευκίνητο και ανθεκτικό. Το κεφάλι του είναι μεγάλο και το βάδισμά του είναι δυνατό και ρευστό.
Το τρίχωμα αποτελείται από πυκνό υπόστρωμα και εξωτερικό τρίχωμα μήκους περίπου 2,5 εκατοστών, με χοντρό υπόστρωμα στο λαιμό μήκους έως και 10 εκατοστών. Το χρώμα του τριχώματος είναι συνήθως γκρι και καφέ. Είναι αρκετά έξυπνα σκυλιά και η γενική εντύπωση είναι ότι είναι γενναία και προστατευτικά.

Τύπος: Σκύλος εργασίας
Βάρος: 36 ως 68 κιλά
Ύψος: 68 ως 73 εκατοστά
Οικογένεια: Mastiff,φρουρά,
Καταγωγή: Τουρκία
Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια
Άλλα ονόματα: Coban Kopegi, Karabash, Kangal, Anatolian Shepherd

Κάνγκαλ, η αρχαιότερη Τούρκικη φυλή

– Ενεργειακό επίπεδο 2/5
– Ανάγκη για άσκηση 3/5
– Παιχνίδι 3/5
– Αγάπη 3/5
– Φιλικότητα προς άλλα σκυλιά 1/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 3/5
– Ευγένεια προς τους ξένους 1/5
– Επαγρύπνηση 5/5
– Εύκολο στην εκπαίδευση 3/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
– Ευαισθησία στη ζέστη 4/5
– Φωνητικότητα 5/5

Kangal :Ιστορία της φυλής

Το Anatolian Sheepdog είναι μια παλιά φυλή με μακρά ιστορία. Οι ρίζες του ανάγονται πιθανότατα στο Θιβετιανό Μαστίφ και το ρωμαϊκό σκύλο Molosser, που ήρθαν στην Τουρκία πριν από περίπου 4.000 χρόνια.
Ήταν πολύτιμοι βοηθοί και προστάτες απέναντι σε θηρευτές όπως οι αρκούδες και οι λύκοι. Συνόδευαν τους νομάδες και ως εκ τούτου εξαπλώθηκαν σε μεγάλη έκταση. Αυτό εξηγεί γιατί κυκλοφορούν σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και τρίχωμα. Η αφοσίωση, η ανεξαρτησία και η σκληρότητα είναι κοινά χαρακτηριστικά όλων των ποικιλιών αυτής της φυλής.
Η ονομασία “βοσκός” είναι λανθασμένη, καθώς αυτή η φυλή δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε βοσκοτόπια. Η τουρκική ονομασία της φυλής, Kovan Kopegi, σημαίνει “ποιμενικός σκύλος”. Υπάρχει διαφωνία ως προς το αν το ανατολίτικο τσοπανόσκυλο είναι ξεχωριστή φυλή από το Kangal.
Η φυλή πέρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 1950 και ήταν μια εξαιρετική φυλή για την προστασία των ζώων από τα κογιότ, αλλά δεν ήταν αρκετά δημοφιλής. Μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τη δεκαετία του 1980 το Ανατολίτικο Ποιμενικό έγινε ευρύτερα αποδεκτό. Οι άνθρωποι που αναζητούσαν έναν πιστό και ευγενικό φύλακα επέλεξαν τη συγκεκριμένη φυλή.
Το Kangal χρησιμοποιείται ακόμη στην Αφρική για την προστασία των κοπαδιών από τα τσιτάχ.
Το 1996, ο Oriental Shepherd αναγνωρίστηκε από την Ομάδα Εργασίας της Αμερικανικής Λέσχης Κένελ.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Kangal είναι ένας σοβαρός σκύλος, προστατευτικός και πιστός στην οικογένειά του.
Είναι ένας καλοκάγαθος, εύπλαστος σκύλος που δεν μπλέκει εύκολα σε μπελάδες. Είναι καχύποπτος απέναντι στους ξένους και θα υπερασπίζεται πάντα την περιοχή του. Ως προστάτης και φύλακας, έχει την τάση να γαβγίζει συχνά όταν αισθάνεται κίνδυνο.
Το Kangal είναι επίσης καλό με τα παιδιά, αλλά δεν είναι αρκετά παιχνιδιάρικο για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Περιεχόμενο και χαρακτηριστικά

Τα Kangal χρειάζονται καθημερινή άσκηση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλους περιπάτους ή μικρά τζόκινγκ. Πρέπει επίσης να κοινωνικοποιούνται ως κουτάβι με άλλα μέλη της οικογένειας.
Η περιποίηση είναι ελάχιστη και θα πρέπει να βουρτσίζονται μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνονται οι “νεκρές” τρίχες.

Kangal: Υγεία

Κύρια προβλήματα: CHD (στεφανιαία νόσος).
Μικρότερα προβλήματα:εντροπία.
Επαναλαμβανόμενη ασθένεια: δυσπλασία του αγκώνα.
Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο και αγκώνας.
Προσδόκιμο ζωής: 10-13 έτη.
Σημείωση: Πιθανή ευαισθησία στην αναισθησία με βαρβιτουρικά.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν κάλλιστα τη φυλή, αλλά κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με ένα γραφείο υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για παράδοση και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top